شناسهٔ خبر: 55045200 - سرویس سیاسی
منبع: آران | لینک خبر

ارمنستان آماده تصویب پروتکل گشایش مرزهای خود با ترکیه است

سرژ سرکیسیان ، رئیس جمهور ارمنستان امیدوار است تلاش های صورت گرفته به زودی به ثمر بنشیند

صاحب‌خبر -
سرویس ارمنستان/خبرگزاری آران
خبرگزاری آران / سرویس ارمنستان : ایروان آماده تصویب پروتکل گشایش مرزهای ارمنستان و ترکیه است. شبکه تلویزیونی یورونیوز گزارش داد: قره باغ علیا یا ناگورنو قره باغ به معنای باغ سیاه است. ساکنان قره باغ ، سرزمین خودشان را یازدهمین استان پادشاهی سابق ارمنستان می دانند. نود و پنج درصد ساکنان قره باغ علیا را ارمنی ها تشکیل می دهند که به شدت مذهبی هستند. ارمنی ها قرن هاست که در این منطقه زندگی می کنند به طوری که یکی از صومعه های موجود در آن در قرن دوازدهم به سبک ارمنی ساخته شده است. یکی از استاتید شرق شناسی دانشگاه بلژیک می گوید: قره باغ کاملا دارای فرهنگ ارمنی است به طوری که مسافران احساس می کنند کاملا در بطن فرهنگ ارمنی ها قرار دارند.
قره باغ علیا توسط استالین به باکو داده شد و در زمان نظام شوروی سابق خودمختار باقی مانده و در سال هزار و نهصد ونود و یک این منطقه با حمایت ارمنستان اعلام استقلال کرد که پس از آغاز جنگ در این منطقه، در سال هزار و نهصد و نود و چهار اعلام آتش بس شد. در حال حاضر ، قره باغ علیا توسط جامعه بین الملل به رسمیت شناخته نشده است.
باکو ساهاکیان رئیس منطقه قره باغ می گوید: بر کسی مخفی نیست که آذربایجان گزینه نظامیگری را برگزید. ما همواره گفته ایم که خواهان درگیری نظامی نیستیم اما این بدین معنا نیست که برای دفاع از خودمان آمادگی نداریم.
روسای جمهوری ارمنستان و ترکیه دو بار با یکدیگر ملاقات کردند و در ماه اکتبر توافقنامه ای را برای برقراری روابط دیپلماتیک و گشودن مجدد مرزها به امضا کردند که به دیپلماسی فوتبال مشهور شد. در اواخر ماه نوامبر نیز روسای جمهوری آذربایجان و ارمنستان اعلام کردند که مناقشه قره باغ را به شیوه ای مسالمت آمیز حل و فصل خواهند کرد. از سوی دیگر برای باز گشایی مرزهای ترکیه و ارمنستان ، توافق به ا مضا رسیده توسط مقامات دو کشور باید به تصویب مجالس دو کشور نیز برسد.
سرژ سرکیسیان ، رئیس جمهور ارمنستان امیدوار است تلاش های صورت گرفته به زودی به ثمر بنشیند. وی می گوید: ما ارمنی ها و ترک ها باید بدون هیچ گونه مشکلی پروتکل امضا شده را به تصویب برسانیم زیرا اکثریت کرسی های پارلمانهایمان را در اختیار داریم. اگر ما از قدرت سیاسی مان استفاده نکنیم چرا پروتکل را امضا کرده ایم؟ ما ارمنی ها آماده تصویب آن هستیم و در انتظار ترکیه نیز هستیم که آن را تصویب کند.
در ادامه این گزارش آمده است: قره باغ علیا منزوی شده است. بر اساس قوانین بین المللی ، این منطقه به آذربایجان تعلق دارد اما جاده ای مستقیم از قره باغ به ارمنستان می تواند باعث کاهش تنش ها شود و به این ترتیب این منطقه می تواند منابع معدنی خود از جمله مس و طلا را راحت تر صادر کند. تنها امریکا و ارمنستان هستند که کمک های اقتصادی را به این منطقه فراهم می کنند.
پایان پیام.