شناسهٔ خبر: 54912629 - سرویس فرهنگی
منبع: اقتصاد آنلاین قدیمی | لینک خبر

آموزش کامل شیرینی کشمشی ترد و خوشمزه خونگی+ نکات

شیرینی کشمشی یکی از انواع شیرینی های ایرانی بسیار پرطرفدار و خوشمزه است که به دو صورت نرم و خشک تهیه می شود. شیرینی کشمشی را هم مانند کیک یزدی می توان یک شیرینی مناسبتی برای ایام عزاداری و برخی جشن های مناسبتی و نوروز دانست.

صاحب‌خبر -
  • طرز تهیه شیرینی کشمشی خانگی با آموزش کامل
  • مواد لازم برای ۴ نفر
  • دستور پخت
  • نکات کلیدی در تهیه شیرینی کشمشی خانگی و نرم

طرز تهیه شیرینی کشمشی خانگی با آموزش کامل

به گزارش اقتصاد آنلاین؛ با مقدار موادی که در این دستور شیرینی پزی قرار گرفته است می توانید برای ۴ نفر شیرینی کشمشی تهیه کنید. در صورتی که می خواهید مقدار کمتر یا بیشتری شیرینی کشمشی تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید. با آموزش شیرینی کشمشی با پارسی دی همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر

آرد ۲۵۰ گرم ( ۲ پیمانه )

کره ۱۸۸ گرم

تخم مرغ ۲ عدد

پودر قند ۱۸۰ گرم ( ۱/۳ پیمانه + ۳ ق غذا خوری)

کشمش پلویی ۱۲۰ گرم ( ۲/۳ پیمانه)

اسانس وانیل ¼ قاشق چایخوری

دستور پخت

مرحله اول: مخلوط کردن کره و پودر قند

برای تهیه شیرینی کشمشی خانگی ابتدا کره را از یخچال بیرون می آوریم تا با دمای محیط نرم شود.سپس کره را در یک کاسه بزرگ می ریزیم و پودر قند و اسانس وانیل را به آن می افزاییم و با همزن خوب هم می زنیم.

مرحله دوم: تهیه مایه شیرینی کشمشی

تا مخلوط یکدست و کرم رنگی بدست بیاوریم. بعد تخم مرغ را به مایه اضافه می کنیم و مجددا با همزن خوب می زنیم تا تخم مرغ با مایه یکدست شود و آرد را کم کم می افزاییم و مخلوط می کنیم تا تمام آرد را در مایه بریزیم و با هم مخلوط کنید.

مرحله سوم: افزودن کشمش

سینی فر را بیرون می آوریم  و فر را روشن می کنیم و روی ۱۶۰ درجه سانتی گراد قرار می دهیم تا گرم شود. سپس کشمش را اضافه می کنیم(اگر کشمش شما بسته بندی است که نیاز به تمیز کردن ندارد و آماده مصرف است

اما اگر از کشمش محلی استفاده می کنید آن ها را پاک می کنیم و حداقل ۳۰ دقیقه در آب می خیسانیم تا نرم و تمیز شود و بعد آبکش می کنیم و مصرف می کنیم)و سعی می کنیم کشمش به همه جای مایه نفوذ داشته باشد.

مرحله چهارم: ریختن شیرینی کشمشی در سینی

در ادامه مجددا مواد را مخلوط می کنیم تا منسجم شوند. کف سینی فر را کاغذ روغنی می اندازیم و مایه شیرینی را در قیف می ریزیم و به اندازه یک گردو از مایه روی کاغذ روغنی می ریزیم و با فاصله مجددا مایه شیرینی می ریزیم(چون مایه پس از پخت پهن می شود و نیاز به جا دارد).

مرحله پنجم: پخت شیرینی کشمشی

سپس تا جایی که سینی جا دارد از مایه شیرینی روی کاغذ روغنی می ریزیم و سینی را در فر قرار می دهیم تا به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه بعد شیرینی ها پخته شوند. برای اینکه مطمئن شویم که شیرینی ها پخته شده اند

یا نه لبه های شیرینی ها را نگاه می کنیم اگر طلایی شده بودند شیرینی ها آماده شده اند و سینی را از فر بیرون می آوریم و صبر می کنیم تا شیرینی کشمشی ها کمی خنک شوند و بعد از روی کاغذ روغنی آرام جدا می کنیم و در ظرف می چینیم. نوش جان

نکات کلیدی در تهیه شیرینی کشمشی خانگی و نرم

بجای کره می توانید از روغن جامد استفاده کنید ولی طعم و مزه کره در این شیرینی محسوس می باشد.

این شیرینی را تا ۱۰ روز می توانید در ظرف دربسته نگهداری کنید.

بسته به سایز که مواد را می ریزید حدود ۳۰ تا شیرینی کشمشی خواهید داشت.

می توانید شیرینی کشمشی را در تابه دو طرفه و بدون فر تهیه کنید.

اگر از روغن جامد استفاده کردید حتما باید به صورت صاف تهیه شده باشد و ممکن است با توجه به میزان ریختن آردها کمی بیشتر آرد مصرف شود.

برای اینکه کشمش ها به ته شیرینی نروند آن ها را با ۱ ق آرد مخلوط کنید و الک کنید تا آرد اضافی آن خارج شود سپس داخل مواد شیرینی بریزید.

به دلخواه می توانید ۱ ق چای خوری بیکینگ پودر به مواد فوق اضافه کنید و با آرد مخلوط کنید.

منبع: پارسی دی