امام جمعه مشهد گفت: شهدا الگوی ما هستند و نکاتی که در شخصیت و سیره آنان وجود دارد، میتواند سرمشق تعاملات و رفتارهای ما باشد. بهطور خاص، شهید چمران بارزترین مصداق شهدای دانشگاهی کشور است.
آیتالله سید احمد علمالهدی در دیدار با روسای دانشگاهها، روسای نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها و فرماندهان حوزههای بسیج اساتید استان، ضمن تبریک فرارسیدن سالروز تشکیل بسیج اساتید دانشگاهها، اظهار کرد: این روز عزیز و پرفیض را به همه شما تبریک میگویم. از حضور پربرکت همه شما تشکر میکنم و از خداوند متعال میخواهم که روح عالیقدر شهید چمران را از برکات این گردهماییها بهرهمند گرداند.
نماینده ولیفقیه در استان خراسان رضوی با بیان اینکه دانشگاه و حوزه دو نهاد مقدس علمی هستند که همواره در خط مقدم مبارزه با کمبودها و نارساییها، بازوی توانمند انقلاب و نظام بودهاند، خاطرنشان کرد: با همه خدمات ارزندهای که حوزه و دانشگاه به عنوان دو نهاد مقدس علمی در تاریخ انقلاب اسلامی از خود نشان دادهاند، اما متأسفانه در همه دورانها، این دو نهاد علمی در غربت معناداری محدود نگه داشته شدهاند. این دستگاهها که در رأس امور هستند و همواره در خط مقدم مبارزه با کمبودها و نارساییها، مجاهدتهای وافری از خود نشان دادهاند، خود در نظام اجرایی کشور مهجور مانده و در معرض مشکلات ناشی از کاستیها قرار دارند که باید این شرایط اصلاح شود.
شهید چمران، مصداق یک الگوی انقلابی برای دانشگاهیان
عضو مجلس خبرگان رهبری، شهدای دانشگاه را الگوی مناسب جامعه دانشگاهی کشور دانست و افزود: حقیقت این است که شهدا الگوی ما هستند و نکاتی که در شخصیت و سیره آنان وجود دارد، میتواند سرمشق تعاملات و رفتارهای ما باشد. بهطور خاص، شهید چمران بارزترین مصداق شهدای دانشگاهی کشور است که فارغالتحصیل یکی از بهترین دانشگاههای دنیا بود و مدارک و درجاتی داشت که میتوانست در سایه آن، برای خود در هر نقطه از عالم زندگی مادی مناسبی فراهم کند اما با وجود همه این مسائل، شهید چمران وارد عرصه جهاد شد و اساساً اینطور به نظر میرسد که این شهید والامقام از ابتدا به دنبال زندگی مادی و رفاه دنیایی نبود و به همین جهت، بیاعتنا به همه امکانات دنیوی راهی جنوب لبنان شد تا در آن ایام که شیعیان در این منطقه مظلومانه ذبح میشدند و یا دستهدسته در حملات تروریستی به شهادت میرسیدند، تشکیلاتی برای دفاع از اسلام ایجاد کند.
وی ادامه داد: در آن ایام هیچکس پیشبینی نمیکرد که در جریان مقاومت، یک حلقه محوری بنام حزبالله لبنان ایجاد شود و در اثر آن، جوانان مؤمن و پاکباختهای تربیت شوند که در نهایت، در معرکه جنگ ۳۳ روزه بینی صهیونیستها را به خاک بمالند. اما شهید چمران به راه خود ایمان داشت و به ارزشهایی دست یافت که از هیچ طریقی قابل استحصال نبود.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی امام جمعه مشهد، علمالهدی گفت: حتی پس از پیروزی انقلاب هم شهید چمران همان صراط مجاهده را ادامه داد و دلبسته هیچ مقام و مسئولیتی نشد مگر اینکه ارتباط مستقیم با عرصههای جنگ و جهاد داشته باشد. بدون شک اگر شهید چمران در غائله پاوه نبود، کردستان به دست دشمن تسخیر میشد و ایران اسلامی در معرض تجزیه قرار میگرفت اما این شهید چمران بود که متکی به باورهای عمیق دینی و البته عشق به امام و انقلاب، از کشور در برابر هجمه دشمنان دین خدا دفاع کرد.
امام جمعه مشهد ابراز کرد: اجرای برنامههای مربوط به جنگ نامنظم در دوران دفاع مقدس هم ابتکار دیگر شهید چمران بود که تا حد زیادی، نقشههای دشمن بعثی را برای پیشروی در خاک کشور ناکام گذاشت و در حالی که ارتش صدام به دنبال رویارویی منظم نظامی با یک ارتش سازمانیافته بود، این شهید چمران به همراه نیروهای خاص و آموزشدیده او بودند که موجبات شکست دشمن را فراهم میکردند. از این منظر، شهید چمران، مصداق شخصیتی بود که میتواند اسوه و الگوی همه جامعه دانشگاهی کشور باشد؛ بهطوری که اگر مجاهدتهای این شهید والامقام بهعنوان نکات اصولی و مبنایی برای جامعه بسیج اساتید در دستور کار باشد، تشکیل همین جمعیت برای اصلاح دانشگاهها کافی است.
فضاسازی فرهنگی، تنها راه اصلاح فضای دانشگاهی
نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی با تأکید بر اینکه شیوع بیبندوباریها و آسیبهای فرهنگی در محیط دانشگاه ازجمله مهمترین چالشهای امروز دانشگاههای کشور است، تصریح کرد: برای حل این مشکلات، رفتار تحکمآمیز بیتأثیر و محکوم به شکست است زیرا دانشجویان جوان ما، مردان و زنانی هستند که از مرحله نوجوانی و تربیتپذیری عبور کردهاند و لذا باید راهبردهای غیرمستقیم را در دستور کار قرار داد تا با فضاسازی فرهنگی، زمینه اصلاح نابسامانیها فراهم شود.
وی افزود: باید در ابتدا احصا شود که در هر دانشگاه، چه تعداد استاد بسیجی وجود دارد و پس از این، اگر رویه یکسانی میان اساتید بسیجی در تعظیم شعائر دین و تکریم فرهنگهای سازنده وجود داشته باشد، میتوان به ایجاد یک فضای فرهنگی در سطح دانشگاههای استان امیدوار بود.
نماینده ولیفقیه در استان خراسان رضوی در انتها ابراز امیدواری کرد: خوشبختانه روسای دانشگاههای استان همگی از جمله شخصیتهای شناختهشده فرهنگی در جامعه دانشگاهیان هستند و با تکیه بر تجربیات ارزنده این عزیزان، این امکان وجود دارد که پس از احصاء مشکلات فرهنگی دانشگاههای استان، کمیتههای بررسی و رسیدگی تخصصی به این مشکلات تشکیل شود و نسبت به رفع آسیبها اقدام کنیم.