سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در گفتوگو با امیر عبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی «بر مخالفت قطعی مسکو با پیش نویس قطعنامه آمریکا و سه کشور اروپایی در شورای حکام آژانس تاکید کرد.»
وزیر امور خارجه روسیه تصریح کرده است که چنین پیش نویسی «فاقد هرگونه تاثیر مثبتی است و موضوعات در دستور کار همکاری ایران و آژانس باید در مسیر فنی آژانس حل و فصل گردد.»
در همین زمینه، ژائو لیجیان، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری خلق چین، نیز روز پنجشنبه در واکنش به خبر قطعنامه پیشنهادی آمریکا، بریتانیا، فرانسه و آلمان به شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی اعلام کرد که پکن با چنین اقدام در راستای فشار بر ایران با تصویب یک قطعنامه در شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی مخالف است.
سخنگوی وزارت خارجه چین همچنین تصریح کرده است که مذاکرات برای احیای توافق هستهای موسوم به برجام در مقطعی «حیاتی» قرار دارد و رویکرد تقابلی در شورای حکام آژانس بین المللی همکاری بین ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی را تضعیف و روند مذاکرات را مختل میکند.
بر اساس متن پیشنویس ارسالی به ۳۵ کشور عضو شورای حکام آژانس، قطعنامه یاد شده از ایران میخواهد که «فورا به اجرای تعهدات قانونی خود عمل کند و پیشنهاد مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی مبنیبر تعامل بیشتر با هدف شفافسازی و حل و فصل کلیه مسائل پادمانی باقیمانده را بیدرنگ بپذیرد».
پیشنویس قطعنامه چهار کشور غربی درباره لزوم همکاری ایران با آژانس بین المللی انرژی اتمی قرار است در نشست هفته آینده شورای حکام مطرح شود.
در همین حال، وزیر امور خارجه ایران در تماس تلفنی با جوزف بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا هشدار داد اقدام آمریکا و سه کشور اروپایی در تهیه پیشنویس قطعنامه آژانس بینالمللی انرژی اتمی علیه ایران با واکنش «متناسب، موثر و فوری» تهران مواجه خواهد شد.
حسین امیرعبداللهیان در ادامه مدعی عزم و اراده ایران برای رسیدن به توافق خوب، قوی و پایدار هستهای شد و ارائه پیشنویس قطعنامه در شورای حکام را رفتاری «بر خلاف رویه دیپلماسی، شتابزده و غیرسازنده» خواند که موجب «سختتر و پیچیدهتر» شدن روند مذاکرات خواهد شد.
در حالی پیش نویس قطعنامه پیشنهادی چهار کشور غربی به شورای حکام ارائه میشود که دور تازه مذاکرات برای احیای توافق هستهای با ایران موسوم به برجام در وین از فروردین ماه سال جاری متوقف شده است و آژانس بینالمللی انرژی اتمی نیز روز دوشنبه در گزارش جدید خود به شورای حکام این نهاد اعلام کرد که ذخایر اورانیوم غنیشده ایران به بیش از ۱۸ برابر حد مجاز در برجام رسیده است.