شناسهٔ خبر: 54175146 - سرویس اجتماعی
منبع: فرارو | لینک خبر

خبرگزاری فارس: باید جلوی فرهنگ‌سازی حجاب‌استایل‌ها گرفته شود

در این بین حجاب‌استایل‌ها هم دست به خلاقیت زده‌اند و هر روز اکسسوری‌های مخصوص حجاب را به نمایش می‌گذارند و با پوشیدن برخی لباس‌ها و تبلیغ آن، پوشش اسلامی را به سمت وسوی دیگری سوق دادند. آن‌ها مدعی هستند که برخی افراد به دلیل همین پوشش شان جذب حجاب شدند و دلشان می‌خواهد مثل آن‌ها محجبه شوند.

صاحب‌خبر -

خبرگزاری فارس در مطلبی با عنوان «حجاب بازیچه دست حجاب استایل‌ها/چرا باید جلوی فرهنگ‌سازی حجاب‌استایل‌ها گرفته شود؟!» نوشت: عبای پر زرق و برقی به تن کرده و روسری‌اش را مدل‌دار بسته. جلوی دوربین چرخی می‌زند تا خوب مدل لباسش را نشان‌مان دهد. خوب به تنش نشسته! دست آخر هم لبخندی تحویل ما و دوربین می‌دهد. قشنگی صورتش نگاهم را جلب می‌کند. ته دلم حسرت زیبایی‌اش را می‌خورم. البته از حق نگذریم فیلتر و آرایشی که دارد در این زیبایی بی‌تاثیر نیست.

قرار است در چند استوری بعد رنگ‌های دیگر لباس را بپوشد تا انتخاب برایمان راحت‌تر شود. به فکر ما مخاطبانش است و نمی‌گذارد حوصله‌مان سر برود. هر بار که رنگ یا لباس جدیدی را می‌پوشد. کمی هم طنازی چاشنی‌اش می‌کند.

یک‌بار به قول خودش چالش می‌گیرد و با هر چرخش‌اش رنگ لباس تغیر می‌کند. یک بار هم با آهنگ هم‌خوانی می‌کند و همراه خواننده قربان قد و بالای خودش می‌رود.

فارس ادامه داد: نوبت می‌رسد به لباس‌های‌خانگی، مهم نیست لباس‌ها چقدر کوتاه هستند و یا اصلا حدود شرعی حجاب را دارند یا نه؟! برای بعضی حجاب استایل‌ها منطق حجاب این است که فقط موهایشان پوشیده باشد و مابقی چیز‌ها چنان اهمیتی ندارد. به قول خودشان خدا ارحم‌الراحمین‌تر از آن است که به این چیز‌های کوچک خرده بگیرد. یا اصلا بعضی مسائل برای ۱۴۰۰ سال پیش بوده و حالا شرایط فرق کرده.

نسخه‌ای که این خانم‌های مذهبی از دین به شما ارائه می‌دهند. چیزی است که هم به سلیقه مخاطب خوش بیاید و هم خودشان را محدود نکند. به قول معروف این جماعت هم خدا را می‌خواهند و هم خرما را. این‌بار شومیز کوتاه و شلوار بلندی می‌پوشد و جلوی دوربین می‌آید. تنش را بالا و پایین می‌آورد تا خوب همه‌ی ریزه‌کاری‌های لباس را توی تنش ببینیم. «دخترا ببیند چه قشنگه من که عاشقش شدم! می‌تونید علاوه بر خانه، توی سفر هم از این لباس استفاده کنید. خیلی راحت و شیکه!» خب پس از یک خانم محجبه تا اینجا یاد گرفتید در سفر چادر نپوشید و یک شومیز کوتاه و شلوار گشاد هم کفایت می‌کند!

ماجرا به همین‌جا ختم نمی‌شود. کمی که صبر کنید آموزش ست کردن رنگ رژ لب تان با عینک دودی و اینکه کدام مدل خط‌چشم به چادرتان می‌آید هم به شما می‌گویند. اینکه کدام سالن زیبایی ناخن بکارید و روی پوست‌تان تتو بزنید که برای خانم‌های محجبه تخفیف داشته باشد هم معرفی می‌کنند. نمونه کار هم اگر خواستید ناخن‌های کاشت شده خودشان را نشانتان می‌دهند و می‌گوید مشتری دائم فلان سالن زیبایی هستند. نگران احکام شرعی هم نباشید. خانم‌های حجاب‌استایل برای هر کاری توجیه منطقی‌ای دارند که حتما شما را قانع می‌کند.

رقابت در هر حرفه‌ای عضو جدایی ناپذیر آن حرفه‌است. دنیای مد و لباس هم از این قاعده مستثنی نیست. برخی مزون‌ها و طراحان لباس‌های اسلامی برای جذب هرچه بیشتر مشتری لباس‌ها و چادر‌هایی تولید می‌کنند که حجاب را از معنا و مفهوم اصلی آن که پوشیدگی و سادگی است دور کرده است.

در این بین حجاب‌استایل‌ها هم دست به خلاقیت زده‌اند و هر روز اکسسوری‌های مخصوص حجاب را به نمایش می‌گذارند و با پوشیدن برخی لباس‌ها و تبلیغ آن، پوشش اسلامی را به سمت وسوی دیگری سوق دادند. آن‌ها مدعی هستند که برخی افراد به دلیل همین پوشش شان جذب حجاب شدند و دلشان می‌خواهد مثل آن‌ها محجبه شوند. حالا بماند که این نوع پوشش اصلا با حدود شرعی حجاب سازگار است که بخواهد ترویج پیدا کند!

در بخش دیگری از این گزارش آمده است: «قدم اول این حجاب استایل‌ها جذاب کردن چادر‌های نگین دار و عبا می‌باشد. قدم بعدی به رخ کشیدن تجملات زندگی مذهبی مثل داشتن گوشی‌های اپل و زیورآلات گران قیمت. اما بعد از این دو، گام بعدی حذف چادر و جایگزین کردن عبا‌های رنگی است. این عبا‌ها به مرور زمان جذب‌تر و کوتاه‌تر می‌شود و نهایتا به شلوار و پیراهن می‌رسد. اثرات این تبلیغات ضد فرهنگ ایرانی اسلامی، بالاتر از تصور ما است. خرید چادر نگین دار و عبای رنگی اصلا کار اشتباهی نیست، اما به مرور زمان این افراد در شبکه‌های اجتماعی با برندسازی و تبلیغات سوء تاثیرات خودشان را بر روی سبک زندگی ایرانی اسلامی خواهند گذاشت.»

یک دختر جوان می‌گوید: «برخی از این حجاب‌استایل‌ها به شدت مصرف‌گرایی و تجمل‌گرایی را تبلیغ می‌کنند. طوری که هرکس دنبال‌شان کند. کم‌کم به او تلقین می‌شود که چقدر زشتم باید آرایش کنم. تیپم خوب نیست! وسایلم اصلا شیک نیست و باید مثل فلان بلاگر خرید کنم و از همان برند‌هایی بخرم که آن دارد. چقدر وسیله کم دارم. گاهی وقت‌ها بعضی وسایلی را که اصلا استفاده نداری دغدغه خریدشان را پیدا می‌کنی. چرا؟! چون فلان بلاگر تبلیغ کرده و طوری از آن وسیله عکس گذاشته و درباره اش حرف زده که آدم فکر می‌کند اگر آن را نخرد از دنیا عقب افتاده است. درصورتی که بخش زیادی از آن لباس‌ها، چادر، یا وسایلی که هر روز به مخاطبان نشان می‌دهند. برای خودشان نیست و صرفا برای تبلیغات گرفته‌اند تا درآمد کسب کنند. اما مخاطب که متوجه این چیز‌ها نیست.»

او درباره تاثیر حجاب استایل‌ها در زندگی‌اش اینطور روایت می‌کند: «برخی از آن‌ها با عنوان حجاب استایل تعداد فالور‌های پیج‌شان را بالا می‌آورند و برای جذب بیشتر مخاطب دست به هر کاری می‌زنند حتی اگر با حجاب شان سازگاری نداشته باشد. من مدت زیادی تعدادی از بلاگر‌ها و حجاب استایل‌ها را دنبال کردم. آن هم فقط بخاطر اینکه قرار بود ملزومات حجاب را معرفی کنند و سبک‌زندگی اسلامی ترویج بدهند. اما بعد از مدتی، از دنبال کردن‌شان منصرف شدم. چون به عنوان یک مخاطب به من القا می‌شد که می‌توانم چادر را بزارم کنار و عبا جایگزینش کنم. اصلا چرا چادر بپوشم وقتی عبا هست؟! یا اینکه چه اشکالی دارد باچادر آرایش داشته باشم. این کار اسمش جلب‌توجه نیست فقط معنی‌اش زیبایی در کنار حجاب است یا رنگ‌های جذاب و لباس‌های پر زرق و برق منافاتی با حجاب ندارد.

درصورتی که پوشش فاطمی باید پوششی ساده و سنگین باشد. منصرف شدم، چون قرار بود سبک پوشش و زندگی‌ام با الگوگرفتن از آن‌ها بهتر بشود. اما بهتر که نشد هیچ بدتر هم شد! چادرم را کم‌کم گذاشتم کنار، حرص خرید افتاده بود به جانم، لازم نداشتم، ولی می‌خریدم. به خودم که آمدم دیدم دارم مسیر را اشتباه می‌روم. اما متاسفانه این دام آنقدر جذاب و فریبنده است که خیلی از هم‌سن و سال هایم را درگیر خودش کرده.»

جلوه‌گری که مطابقتی با دین و اسلام ندارد. عادی سازی برخی پوشش‌های مخالف عرف با چادر و گاه کشف‌حجاب و بی‌احترامی به اسلام از دلایل مخاطبانی است که خواستار توقف فرهنگ‌سازی از سوی حجاب استایل‌ها شده اند.