اوایل صبح تیره و تار در تاریخ ۲۴ فوریه یورش روسیه به اوکراین با فرمان "ولادیمیر پوتین" رئیس جمهوری روسیه آغاز شد. از دید او به شکل بیمارگونهای این اقدام نظامی اجتناب ناپذیر بوده است. پوتین در گزارشی گفت: روسیه جاره ای جز حمله به اوکراین نداشت. در پی این حمله تحریم های زیادی علیه روسیه اعمال گردید.
واسیلی نبنزیا سفیر و نماینده دائم روسیه در سازمان ملل روز سه شنبه در نشست شورای امنیت درباره بوچا خطاب به زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین، او را به نازیسم متهم کرد و گفت: روسیه اتهامات بی اساس علیه ارتش روسیه را به وجدان شما واگذار می کند. هیچ شاهد عینی این اتهامات را تایید نکرده است.
وی با بیان اینکه ارتش روسیه هرگز مرتکب جنایات علیه غیرنظامیان نشده است و نخواهد شد، افزود: اوکراین در مورد بوچا دروغ پخش میکند و سعی میکند ما را تحریک کند.
سفیر دولت ولادیمیر پوتین تصریح کرد: آنچه در بوچا اتفاق افتاد عملیات ساختگی اوکراین و حامیان غربی آن است و اجسادی که خبرنگاران یافته اند، بعد از خروج نیروهای روسیه بوده است.
وی اضافه کرد: مسکو در تلاش است تا در منطقه دونباس واقع در شرق اوکراین صلح ایجاد کند و به دنبال "فتح سرزمینها" در اوکراین نیست.
نبنزیا با رد ادعای کی یف مبنی بر اینکه نیروهای روسیه هزاران غیرنظامی را از اوکراین اخراج کرده اند، گفت که ۶۰۰ هزار نفر به طور داوطلبانه در طول درگیری به روسیه منتقل شده اند.
وی افزود: ما در مورد زورگویی یا آدم ربایی صحبت نمی کنیم، اگرچه شرکای غربی ما علاقه دارند مسائل را اینگونه جلوه دهند.
سفیر روسیه در سازمان ملل ادامه داد: انتقال این افراد تصمیم داوطلبانه آنها است که بسیاری از تصاویر این مردم در رسانه های اجتماعی قابل دسترسی است.
رسانههای غربی ۱۴ فروردین ماه ۱۴۰۱ با انتشار تصاویری از شهر بوچا در نزدیکی کییف مدعی شدند نیروهای روسیه حین خروج از اطراف پایتخت اوکراین غیرنظامیان را هدف گلوله قرار داده اند.
کاخ کرملین روز دوشنبه اعلام کرد که قاطعانه اتهام دست داشتن در کشتار غیرنظامیان شهر بوچا در اوکراین را رد می کند.
به گزارش اسپوتنیک، (دولت) «کی یف» و رسانه های اوکراینی تصاویر ویدیویی را از شهر بوچا در شمال اوکراین نشان داده اند که در آن اجساد کشته شدگان دیده می شود. کی یف روسیه را دراین رابطه مقصر دانسته درحالی که مسکو این اتهامات را به شدت محکوم و تقبیح می کند و به این موضوع اشاره دارد که نیروهای روسی چند روز قبل از این شهر عقب نشسته اند.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه روز ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۵ اسفند نیز عملیاتی نظامی که آن را "عملیات ویژه" خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو- کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد. درگیری ها در اوکراین و واکنش ها به اقدام روسیه همچنان ادامه دارد.
∎