شناسهٔ خبر: 52882613 - سرویس بین‌الملل
منبع: تلکسیران | لینک خبر

بحران اوکراین روز هشتم | خِرسون، شهر بزرگ اوکراین تحت کنترل روسیه

هشت روز از آغاز حملات روسیه به اوکراین می گذرد، مذاکرات روسیه و اوکراین که قرار است در منطقه ای در مرز بلاروس و لهستان برگزار شود، به صبح پنجشنبه موکول شد.

صاحب‌خبر -

روسیه از صبح پنجشنبه ۵ اسفند دستور حمله نظامی به اوکراین را صادر کرد. این اقدام چند روز بعد از اقدام مسکو در به رسمیت شناختن استقلال جمهوری‌های «دونتسک» و «لوهانسک» در شرق اوکراین صورت گرفت.

ولادمیر پوتین گفته است دستور حمله نظامی به اوکراین پس از آن صادر شده که سران این منطقه جدایی‌طلب شرق اوکراین خواستار کمک نظامی روسیه در پاسخ به افزایش «تجاوزات اوکراین» شدند.

روسیه، خلع سلاح اوکراین را شرط توافق با کی‌یف مطرح کرد و «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین نیز اعلام کرد که برای تفاهم با روسیه خواهان آتش‌بس فوری و خروج نظامیان روس از قلمرو اوکراین است.

«لحظه به لحظه با تحولات اوکراین»

07:30 | رویترز به نقل از نیویورک تایمز مدعی شده است که چین از روسیه درخواست کرده بود آغاز حملات به اوکراین به پس از پایان بازی های المپیک زمستانی موکول کند

05:28 | مسکو: اوکراین باید خلع سلاح شود

وزیر خارجه روسیه می‌گوید کشورش لیستی از سلاح‌هایی را که اوکراین هرگز نباید داشته باشد و هیچوقت در این کشور نباید تولید شود، می‌خواهد(+).

04:30 | کشته‌شدن عضو سازمان امنیت و همکاری اروپا در خارکیف

روزنامه «واشنگتن پست» به نقل از یک مقام نظامی ارشد آمریکا نوشت: «نیروهای روسیه با وجود در اختیار داشتن موشک و گلوله‌های فراوان توپخانه، همچنان در خارج از کی‌یف هستند».

سازمان امنیت و همکاری اروپا اعلام کرد: «یکی از اعضای ماموریت نظارت ویژه در جریان بمباران در خارکیف کشته شده است».

خبرگزاری اوکراین نیز خبر داد: «اوکراین محموله جدیدی از موشک‌های ضد زره جاولین را از استونی دریافت کرد».

04:00 | سی‌ان‌ان: اوکراین ۱۰ درصد از توان نظامی را از دست داده است

شبکه «سی‌اِن‌اِن» به نقل از مقامات آمریکایی و غربی گزارش داد: «استراتژی روسیه در اوکراین به سمت نابودی آرام ارتش اوکراین تغییر می‌کند».

این منابع در مصاحبه با سی‌ان‌ان ادعا کردند: «روسیه ممکن است بر بمباران خونین شهرها تمرکز کند زیرا درگیری به جنگ فرسایشی تبدیل می‌شود».

در ادامه این گزارش ادعا شده است: «روسیه ۳ تا ۵ درصد از تانک‌ها، هواپیماها و توپخانه خود را در داخل اوکراین از دست داد. اوکراین هم حدود ۱۰ درصد از توان نظامی خود را از دست داده است».

03:00 | منابع خبری از به صدا در آمدن آژیر هشدا در روسیه خبر دادند

02:25 | ادعای مقام‌های آمریکایی درباره احتمال جدایی شرق اوکراین

پایگاه خبری «آکسیوس» به نقل از یک مقام پنتاگون نوشت: «کنترل نیروهای روسیه بر ماریوپل و خارکیف به آنها اجازه می‌دهد شرق اوکراین را جدا کنند».

این منبع که نام یا سمت وی فاش نشد، ادعا کرد: «کنترل روسیه بر ماریوپل و خارکیف به این کشور اجازه می‌دهد که مانع دفاع اوکراین از کی‌یف شود».

روزنامه «واشنگتن پست» نیز به نقل از شهردار کی‌یف خبر داد: «نیروهای روسیه روز به روز به پایتخت نزدیک‌تر می‌شوند».

01:30 | «لوید آستین» وزیر دفاع آمریکا گفت: «ایجاد منطقه پرواز ممنوع بر فراز اوکراین به معنای قرار دادن ما در جنگ با روسیه است»

01:10 | شلیک دو موشک کروز به نیروهای اوکراینی در «خارکیف»

وزارت کشور اوکراین اعلام کرد: «انفجار در نزدیکی ایستگاه کیف ناشی از بقایای یک موشک رهگیری شده روسی بود، نه بمباران مستقیم».

ارتش اوکراین نیز خبر داد: «دو موشک کروز به مقر نیروهای دفاع منطقه‌ای در خارکیف برخورد کرد».

00:50 | مسکو: افراطی‌های اوکراینی مانع خروج غیرنظامیان هستند

وزارت دفاع روسیه در بیانیه‌ای اعلام کرد: «روسیه پیشنهاد استفاده از فرودگاه‌های خود را برای تخلیه شهروندان سایر کشورها از اوکراین داده است».

در این بیانیه آمده است: «در صورتی که اوکراین با ایجاد کریدورهای بشردوستانه موافقت کند، نیروهای مسلح روسیه آماده تضمین امنیت این کریدورها هستند. بیش از ۱۴۰ هزار نفر از جمله ۳۹ هزار کودک از اوکراین به روسیه تخلیه شدند».

وزارت دفاع روسیه تاکید کرد: «سازمان‌های بین‌المللی و اوکراین باید کریدورهای بشردوستانه را برای خروج فوری همه شهروندان مایل فراهم کنند».

این وزارتخانه همچنین افزود: «افراط‌گرایان در اوکراین مانع خروج غیرنظامیان از کی‌یف، خارکیف، ماریوپل و دیگر شهرها می‌شوند».

00:30 | تسلط نیروهای روس بر خرسون

شهردار شهر خرسون: «نیروهای اوکراینی از شهر عقب‌نشینی کرده و نیروهای روسی بر خرسون مسلط شده‌اند».

برخی رسانه‌ها نیز گزارش دادند ساختمان وزارت دفاع و فرماندهی نیروی زمینی اوکراین در کی‌یف هدف حملات موشکی و بمباران روسیه قرار گرفته‌اند (+).

00:20 | سخنگوی پنتاگون اعلام کرد که وزیر دفاع آمریکا تصمیم گرفته آزمایش موشک بالستیک قاره‌پیمای جدید این کشور موسوم به «مینوت‌مَن ۳» را که قرار بود هفته جاری انجام شود، به تعویق بیاندازد.

00:00| سخنگوی وزارت خارجه روسیه با بیان اینکه مسکو در حال بررسی اقدامات لازم برای پاسخ به اقدام آمریکا در اخراج ۱۲ نفر از کارکنان هیئت دیپلماتیک روسیه در سازمان ملل است گزارش‌های برخی رسانه‌ها درباره تصمیم مسکو برای اخراج سفیر آمریکا را تکذیب کرد.