به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران؛ وب ام دی نوشت، در حالی که جهان تمام توجه خود را معطوف به همه گیری کرونا و تبعات آن کرده است، سازمان جهانی بهداشت به تازگی آمارهای جدیدی درباره مرگ و میر ناشی از سایر بیماریها به ویژه سرطان را منتشر کرد.
سرطان یکی از اصلیترین دلایل مرگ در انسان محسوب میشود. بر اساس جمع بندیهای نهایی آماری مربوط به سال ۲۰۱۹، ۲۳ میلیون نفر در این سال به سرطان مبتلا شده که از این میان ۱۰ میلیون نفر جان خود را از دست داده اند.
تحقیقات دانشگاه واشنگتن نشان میدهند آمار مربوط به سرطان در سال ۲۰۱۰، ۱۹ میلیون مبتلا و ۸ میلیون و ۲۹۰ هزار جان باخته بود. این آمار نشان می دهد که طی یک دهه اخیر موارد ابتلا به سرطان بیشتر (۲۶ درصد) و شمار جانباختگان نزدیک به دو میلیون نفر (معادل ۲۱ درصد) افزایش داشته است.
یکی از موارد قابل تاسف در درمان سرطان، نابرابریهای بهداشتی در سطح جهان برای جلوگیری از ابتلا و نیز درمان بیماری است. دانشمندان با بررسی دادههای آماری از ۲۰۴ کشور پی بردند که سرطان از میان ۲۲ بیماری مرگبار، پس از بیماریهای قلبی – عروقی، دومین عامل اصلی مرگ در جهان محسوب میشود.
از میان انواع مختلف سرطان، سرطان ریه بیشترین موارد تلفات انسانی را در ۱۱۹ کشور جهان برای مردان و ۲۷ کشور جهان برای زنان داشته است. این موضوع به این دلیل است که استعمال دخانیات در مردان به طور عرفی رایجتر از زنان است.
با این حال، سرطان سینه رایجترین نوع سرطان میان زنان است؛ به طوری که در ۱۱۹ کشور جهان در صدر لیست تلفات مرتبط با سرطان در زنان است. خلاف تصورات رایج، سرطانها مانند بیماریهای قلبی – عروقی به یک باره باعث مرگ و میر بیمار نمیشوند؛ بلکه بیمار میتواند چندین سال با این بیماری به زندگی خود ادامه دهد.
سرطانهای ریه، کلون، معده، سینه و کبد جزء سرطانهای رایجی هستند که افراد پس از ابتلا ممکن است بیش از یک سال به حیات خود ادامه دهند.
دانشمندان تاکید دارند از آن جا که سرطان یکی از اصلیترین عوامل مرگ و میر در جهان محسوب میشود، توجه به این موضوع به ویژه موارد جلوگیری از ابتلا بسیار ضروری است.
سبک زندگی مناسب، رژیم غذایی سالم و تحرک کافی میتواند در این زمینه مفید باشد. عدم استعمال دخانیات و عدم مصرف مشروبات الکلی از سادهترین اقدامات برای کاهش دادن به خطر ابتلا به سرطان محسوب میشود.