فرشاد فتاحی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: فرایند سرشماری گونههای پستانداران بزرگ چثه گیاه خوار شامل بز، کل، آهو، میش، بز، شوکا و پستانداران گوشت خوار از جمله گرگ، پلنگ، خرس، شغال، کفتار طی ۲ مرحله از سال صورت میگیرد.
وی افزود: دومین سرشماری پستاندارن در فصل پاییز به دلیل زاد و ولد حیات وحش در این فصل آغاز شده و در حال انجام است.
معاون محیط طبیعی محیط زیست استان کرمانشاه با بیان اینکه گروه پستانداران نقش حساسی در اکوسیستم طبیعت دارند، تصریح کرد: نتایج این سرشماری در مدیریت شاخص زیستگاه حیات وحش و تصمیم گیری برای مناطق حفاظتی محیط زیست استان کرمانشاه تأثیر گذار است.
فتاحی با اشاره به آگاهی و اطلاعات مردم از تبعات شکار بیش از حد، بیان کرد: شکار بیش از حد گونههای حیات وحش باعث تخریب زیستگاه حیوانات درنده شده که یکی از تبعات آن میتواند ورود به مناطق شهری و مسکونی انسان باشد.
وی ادامه داد: مرحله بعدی سرشماریها مربوط به گونه پرندگان آبزی و کنار آبزی است که هر ساله کشورهای موجود در نیم کره شمالی کره زمین این سرشماری را انجام میدهند.
معاون محیط طبیعی محیط زیست استان کرمانشاه با اشاره به وجود آثار طبیعی ملی و پناهگاههای محیط زیست حیات وحش در استان کرمانشاه، گفت: استان کرمانشاه دارای چهار منطقه حفاظت شده و یک منطقه شکار ممنوع برای حیوانات است.
وی با تاکید بر تنوع گونههای زیست محیطی در استان کرمانشاه، بیان کرد: تاکنون ۲۵۰ گونه پرنده بومی و مهاجر، ۴۸ گونه پستاندار، ۳۳ گونه ماهی، ۳۴ گونه خزنده و هزار و ۲۰۰ گونه گیاه در استان شناسایی شده است.