به گزارش خبرگزاری تسنیم ازاصفهان، شاهین شیرانی ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به فعالیت ثمربخش خبرنگاران در زمان کرونا، اظهار داشت: آنها با ارائه اخبار موثق آمار کرونا و واکسن کمک بزرگی در اطلاعرسانی نحوه برخورد با بیماری و اجرای پروتکلهای بهداشتی داشتند. متاسفانه در طول اپیدمی کرونا افراد بسیاری درگیر بیماری منحوس کرونا شدند و خانوادههایی هم داغدار مرگ عزیزانشان در اثر ابتلا به کرونا شدند و همچنین اقتصاد کشور نیز تحت تاثیر این ویروس قرار گرفت و صدمات بسیاری وارد کرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه از نظر میزان واکسن در استان مشکلی وجود ندارد، گفت: سبد واکسن استان دارای انواع واکسن داخلی و خارجی است و هماستانیها میتوانند در انتخاب واکسن مورد نظر نقش داشته باشند. در برههای از زمان در استان اصفهان نمودار واکسیناسیون به علت کمبود واکسن شیب نزولی پیدا کرد ولی با ورود واکسن بیشتر این مشکل مرتفع و با شیب صعودی مواجه شد.
شیرانی تصریح کرد: دریافت واکسن کرونا دارای جنبههای حفاظت فردی و جمعی است، آن دسته از افرادی که واکسن زدهاند بهعلت حفاظت فردی احتمال ابتلا به کرونا در آنها کمتر است و اگر هم مبتلا شوند شدت بیماری هم کمتر خواهد بود و طبق آمار به دست آمده آمار مرگ و میر در واکسن زدهها بسیار کمتر است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به کندی شیب نمودار واکسن کرونا در استان، اظهار داشت: 7 روز طول میکشد تا یک درصد به آمار واکسن زدههای استان افزوده شود که نشان از عدم مراجعه افراد به دلایل مختلف است. هر بیمار کرونایی به سرعت 6 نفر را مبتلا میکند و برای رسیدن به ایمنی جمعی، رسیدن به مرز 85 درصدی واکسیناسیون در جامعه امری اجتناب ناپذیر است، هر چند رعایت پروتکلهای بهداشتی از جمله استفاده از ماسک، رعایت فاصله اجتماعی، عدم حضور در مراکز پر جمعیت و برگزاری دورهمی ضروری است.
شیرانی خاطرنشان کرد: سیستم و نیروهای مراکز تجمیعی واکسیناسیون در استان دچار استهلاک شدهاند چرا که روزانه امکان تزریق 150 هزار واکسن در این مراکز وجود دارد که در حال حاضر روزانه به طور میانگین 20 هزار نفر برای دریافت واکسن مراجعه میکنند و بر این اساس صلاح دیدیم تا برای رسیدن به ایمنی جمعی از یک روش جدید استفاده کنیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه از ظرفیت سپاه و بسیج و تمامی ارگانها برای طرح شهدای سلامت استفاده شده، گفت: افزایش آمار واکسیناسیون با هدف فرد محور، محله محور، شغل محور، سازمان و اداره محور از روز گذشته آغاز و تا 19 آذر ماه ادامه دارد.
وی ادامه داد: سامانه استعلام واکسیناسیون برای اولین بار در استان اصفهان طراحی و مورد استفاده قرار گرفته تا بتوان هر چه سریعتر میزان افراد واکسن نزده را شناسایی و آنها را برای دریافت واکسن تشویق و راهنمایی کرد و بتوانیم با رسیدن به ایمنی جمعی و پوشش واکسیناسیون 90 درصدی جامعه چرخه گردش ویروس منفور کرونا را از بین ببریم. با واکسن نزدهها صحبت میشود و آنها را با دلایل متقن پزشکی مبنی بر مفیدبودن واکسن متقاعد به تزریق واکسن میکنند اما اگر عدهای باز هم نپذیرفتند با محدودیتهای هوشمند کرونایی طبق دستور ستاد ملی کرونا مواجه خواهند شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به زمان دریافت نوبت سوم واکسن، اظهار داشت: افراد بالای 60 سال که 6 ماه از تاریخ دریافت نوبت دوم واکسنشان گذشته میتوانند برای دریافت نوبت سوم به مراکز تجمیعی واکسیناسیون مراجعه کنند. به مردم توصیه میشود که واکسنزدن به معنای عدم رعایت پروتکلها نیست و باید بیش از پیش مراقب باشیم تا وارد پیک ششم کرونا نشویم چرا که ویروس هنوز در جامعه در حال گردش است و قطع نشده است.
موارد بستری و مرگ و میر کرونا در استان اصفهان روند کاهشی دارد
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، با اشاره به وضعیت کرونای استان، اظهار داشت: خوشبختانه در طول دو ماهه گذشته روند ابتلا و مرگ و میر ناشی از کرونا رو به کاهش بوده و میزان بستریها به کانال 700 نفر و موارد بستری در بخشهای ویژه هم به میانگین 160 نفر رسیده است.
پژمان عقدک افزود: واکسیناسیون کرونا در استان اصفهان در حال انجام است و براساس آخرین آمار 77.29 درصد افراد بالای 12 سال نوبت اول، 62.22 درصد نوبت دوم دوم واکسن کرونا را دریافت کردهاند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه واکسیناسیون دانش آموزان بالای 12 سال از مهر ماه شروع شده، گفت: خوشبختانه میزان واکسیناسیون آنها بسیار خوب بوده و تا کنون 71.69 درصد نوبت اول و 71.69 درصد نوبت دوم را دریافت کردهاند که برای بازگشایی مدارس فاکتور مهمی است.
در ادامه جلسه معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به طرح بسیج واکسیناسیون با عنوان «شهدای سلامت»، اظهار داشت: هدف از اجرای این طرح افزایش میزان واکسیناسیون در استان و رسیدن به 85 درصد آمار واکسن است.
محمدمهدی امین افزود: ویژگی طرح شهدای سلامت که از اول آذر آغاز شده و تا 19 آذر هم ادامه دارد، پیگیری فعال است، چرا که آن دسته از افراد که تمایل به دریافت واکسن داشتند تا کنون اقدام کردهاند و مابقی به دلایل متعدد مراجعه نکردهاند و نیاز به اقناعشدن دارند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه پیگیری فعال مستلزم زیر ساختهایی بود، گفت: این زیر ساختها با شناسایی افراد واکسن نزده احصا شد و بر این اساس «سامانه استعلام واکسیناسیون» توسط همکاران فن آوری اطلاعات طراحی و این افراد مشخص شدند.
وی ادامه داد: در این سامانه مشخص میشود که کدام افراد در چه تاریخی کدام نوبت واکسن را دریافتکردهاند و یا افرادی که نوبت اول را زدهاند اما برای نویت دوم اقدام نکردهاند همچنین آن دسته از افرادی که تا کنون برای تزریق واکسن مراجعه نکردهاند مشخص میشود. بر اساس این طرح تا پایان 19 آذر مهلت در نظر گرفته شده تا واکسن نزدهها برای دریافت واکسن اقدام کنند در غیر این صورت با محدودیتهای هوشمند کرونایی مواجه خواهند شد.
انتهای پیام/166/ ز
∎