شناسهٔ خبر: 50326308 - سرویس بین‌الملل
منبع: آریا | لینک خبر

آخرین تحولات برجامی؛

اتحادیه اروپا: اعضای برجام روی رفع موثر تحریم‌ها متمرکز هستند

صاحب‌خبر -
اتحادیه اروپا: اعضای برجام روی رفع موثر تحریم‌ها متمرکز هستند


خبرگزاری آریا-آویگدور لیبرمن، وزیر دارایی رژیم صهیونیستی، در مصاحبه‌ای تصویری که روز پنجشنبه 29 مهرماه در وب‌سایت والا نیوز منتشر شد، گفت تردیدی نیست که تقابل مستقیم با ایران در آینده‌ای نه چندان دور اتفاق خواهد افتاد.
به گزارش خبرگزاری آریا،لیبرمن، وزیر دارایی اسرائیل: تردیدی نیست که تقابل مستقیم با ایران اتفاق می افتد؛ فقط الان مسئله، زمان وقوع آن استآویگدور لیبرمن، وزیر دارایی اسرائیل، گفت درباره موضوع درگیری مستقیم بین اسرائیل و ایران پرسش «آیا» مطرح نیست، بلکه پرسش «چه زمان» مطرح است و زمان آن هم دور نیست.
 لیبرمن در مصاحبه‌ای تصویری که روز پنجشنبه 29 مهرماه در وب‌سایت والا نیوز منتشر شد، گفت تردیدی نیست که تقابل مستقیم با ایران در آینده‌ای نه چندان دور اتفاق خواهد افتاد.
او افزود: «هیچ اقدام دیپلماتیک یا توافقی جلوی برنامه هسته‌ای ایران را نمی‌گیرد و گواه این مساله، کره شمالی است که با وجود اقدامات دیپلماتیک شتاب بی‌سابقه [برنامه هسته‌ای‌اش] را شاهدیم.»
لیبرمن در مصاحبه‌اش با والا نیوز همچنین با اشاره به تصویب بودجه 1/5 میلیارد دلاری برای تقویت توانمندی‌های نظامی اسرائیل برای مقابله با ایران گفت: «تصویب این بودجه هنگفت برای تقویت نیروهای نظامی اسرائیل آنها [ایرانی‌ها] را غافلگیر کرد. این پول قرار است صرف تقویت و خرید سامانه‌های پیشرفته نظامی شود.»

اولیانوف: تاخیر بیشتر از سوی ایران در بازگشت به مذاکرات ممکن است مضر باشد
میخائیل اولیانوف نماینده روسیه در آژانس و مذاکره کننده ارشد مسکو در مذاکرات وین درمورد زمان بازگشت تهران به گفتگوها اظهار داشت: "تاخیر بیشتر ممکن است مضر باشد."
اولیانوف، مذاکره کننده روسیه: 90 درصد اختلافات در شش دور مذاکرات احیای برجام حل شده / «مورا» نمی‌تواند از جانب سایر کشور‌های برجام با تهران مذاکره کند / تاخیر بیشتر از سوی ایران در بازگشت به مذاکرات ممکن است مضر باشدمیخائیل اولیانوف نماینده روسیه در آژانس و مذاکره کننده ارشد مسکو در مذاکرات وین درمورد زمان بازگشت تهران به گفتگوها اظهار داشت: "تاخیر بیشتر ممکن است مضر باشد."
 اولیانوف در گفتگو با یک شبکه تلویزیونی اظهار داشت: "همکار خوبم انریکه مورا از اتحادیه اروپا در 14 اکتبر از تهران دیدن کرد ، طرف ایرانی به نوبه خود تمایل خود را برای سفر به بروکسل قبل از پایان ماه اعلام کرد." وی افزود: "که چی؟"
وی خاطرنشان کرد که مورا - مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا که کمیسیون مشترک برجام ، نهاد رسمی مذاکرات وین را هماهنگ می کند - نمی تواند از جانب سایر امضاکنندگان برجام، مذاکره کند.
اولیانوف گفت: "مذاکرات واقعی فقط در وین در قالب چند جانبه با مشارکت نیابتی مناسب ایالات متحده امکان پذیر است." واشنگتن ، که در سال 2018 از برجام خارج شد ، به صورت غیر مستقیم در وین در کنار دیگر امضاکنندگان برجام - چین ، فرانسه ، آلمان ، ایران ، روسیه و انگلستان شرکت می کند.
مذاکره کننده روسیه گفت که مسکو "انتظار داشت مذاکرات طی دو هفته آینده از سر گرفته شود" و اکنون "زمان از سرگیری" گفتگوها فرا رسیده است. وی خاطرنشان کرد که چهار ماه از پایان دور ششم در وین در 20 ژوئن می گذرد.
اولیانوف گفت که 90 درصد از چالش های مربوط به احیای برجام در وین حل شده است. 10 درصد باقی مانده موضوعات "بحث برانگیز" بودند ، اما با این وجود، او گفت "شانس موفقیت نسبتاً زیاد است".

ادعای سناتور امریکایی: ایران عامل حمله به پایگاه التنف بوده است
«مارکو روبیو» نماینده جمهوری‌خواه ایالت فلوریدا در آمریکا در حساب کاربری‌اش در توییتر مدعی شده ایران در حمله به پایگاه «التنف»در سوریه نقش داشته است.او نوشت: «ایران مستقیماً دیروز به نیروهای آمریکا در سوریه حمله کرد. برای نجات دادن امیدتان به توافق هسته‌ای با ایران این را لاپوشانی نکنید.»
 «مارکو روبیو» نماینده جمهوری‌خواه ایالت فلوریدا در آمریکا با بیان ادعاهای اثبات‌نشده علیه ایران حمله روز چهارشنبه به پایگاه آمریکایی «التنف» را به تازه‌ترین موضوع برای نزاع‌های حزبی تبدیل کرد.
روبیو که از منتقدان سیاست خارجی «جو بایدن»، رئیس‌جمهور آمریکا است در حساب کاربری‌اش در توییتر مدعی شده ایران در حمله به پایگاه «التنف»در سوریه نقش داشته است.
او نوشت: «ایران مستقیماً دیروز به نیروهای آمریکا در سوریه حمله کرد. برای نجات دادن امیدتان به توافق هسته‌ای با ایران این را لاپوشانی نکنید.»
پایگاه خبری-تحلیلی «نیوزمکس» در توضیح درباره توییت مارکو روبیو نوشته او هیچ اطلاعات اضافه‌ای برای مستند کردن ادعایش علیه ایران ارائه نکرده است.
شامگاه چهارشنبه بود که رسانه‌های عربی از شنیده شدن صدای انفجار در پایگاه التنف و وقوع حمله هوایی به محل استقرار نظامیان آمریکایی خبر دادند.

نماینده کنگره آمریکا: واشنگتن سیگنال‌هایی درباره لغو تحریم‌ها در صورت احیای برجام ارسال کرده است
نماینده ایالت کالیفرنیا در مجلس نمایندگان آمریکا گفت که واشنگتن سیگنال‌هایی در خصوص لغو تحریم‌ها در صورت احیای توافق هسته‌ای با ایران، به این کشور ارسال کرده است
 به گزارش اسپوتنیک، «رو کانا» نماینده ایالت کالیفرنیا در مجلس نمایندگان آمریکا گفت که واشنگتن سیگنال‌هایی در خصوص لغو تحریم‌ها در صورت احیای توافق هسته‌ای با ایران، به این کشور ارسال کرده است.
وی با تکرار برخی ادعاها در خصوص ماهیت برنامه هسته‌ای ایران گفت که آمریکا نیاز به امکانی برای بازگشت به معامله هسته‌ای با ایران دارد تا مانع از دسترسی تهران به سلاح هسته‌ای شود.
کانا در ادامه افزود که ما نیاز به بازگشت به معامله هسته‌ای با ایران داریم. این بهترین امکان برای آن خواهد بود که ایران نتواند سلاح هسته‌ای بسازد و مناسبات تهران و واشنگتن مجددا از سر گرفته شود.

اتحادیه اروپا: اعضای برجام روی رفع موثر تحریم‌ها متمرکز هستند
سخنگوی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت که اعضای برجام علاوه بر تلاش در زمینه از سرگیری اجرای این توافق تاکید دارند که ایران از بخش‌های برجام درباره رفع تحریم ها بهره‌مند شود.
پیتر استانو روز چهارشنبه در نشست با خبرنگاران در بروکسل گفت: مشکل اصلی اقتصاد ایران تحریم‌های آمریکاست.  به همین دلیل  نماینده عالی (مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا)  به عنوان هماهنگ کننده برجام در تلاش است که به مذاکرات وین برگردیم تا ایران به اجرای کامل برجام و آمریکا به این توافق برگردد.
وی با بیان این مطلب که آمریکا پس از بازگشت به برجام تحریم‌های یکجانبه را لغو خواهد کرد افزود:‌ جامعه جهانی علاوه بر تمرکز برای «احیای برجام»  روی این مساله هم متمرکز است که اطمینان حاصل کند ایران از بخش‌های برجام درباره رفع تحریم ها بهره‌مند شود.
سخنگوی جوسپ بورل درباره جلسه مقدماتی اتحادیه اروپا و ایران که قرار بود در بروکسل برگزار شود نیز گفت که برگزاری این نشست هنوز تائید نشده است. وی سپس عنوان کرد: به نظر ما بازگشت به وین برای از سرگیری مذاکرات بین اعضای برجام امری فوری است.
ایران تا یک سال پس از خروج آمریکا از برجام به تمامی تعهداتش ذیل این توافق عمل کرد تا به کشورهای اروپایی که وعده می‌دادند آثار خروج واشنگتن از توافق را جبران می‌کنند، فرصت دهد تا برای تحقق این وعده تلاش کنند.
اما پس از گذشت یک سال از خروج آمریکا از برجام، تهران اعلام کرد با توجه به اینکه کشورهای اروپایی به وعده‌هایشان عمل نکرده‌اند، در چند گام تعهداتش ذیل برجام را کاهش خواهد داد. کاهش تعهدات ایران بر اساس مفاد توافق هسته‌ای برجام صورت می‌گرفت.
جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشوری مسئولیت پذیر بارها اعلام کرده است که در صورت لغو تمام تحریم‌های آمریکا به نحوی که قابل راستی آزمایی باشد، به اجرای تعهداتش در برجام باز می‌گردد.
سخنگوی وزارت امور خارجه فرانسه اعلام نمود که امروز با شرکای خود در تروئیکا و آمریکا به مانند سایر شرکای برجام رایزنی می کنیم، اگر چه وقفه چند ماهه مذاکرات به درخواست ایران ایجاد شد.
 وزارت امور خارجه فرانسه خبر مبنی بر برگزاری رایزنی تروئیکای اروپا و آمریکا در زمینه برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) در زمینه برنامه ی هسته ای ایران در روز جاری را تائید کرد.
پیشتر منابع خبری اعلام کرده بودند که رابرت مالی نماینده ویژه آمریکا در امور ایران قرار است بیست و دوم اکتبر (روز جاری) با مقامات مربوطه از آلمان، فرانسه و انگلیس در مورد برنامه هسته ای ایران گفت و گو داشته باشد.
سخنگوی وزارت امور خارجه فرانسه در اینباره گفت:" امروز با شرکای خود در تروئیکا و آمریکا به مانند سایر شرکای برجام رایزنی می کنیم، در موقعیتی حساس که وقفه چند ماهه مذاکرات به درخواست ایران ایجاد شد."
وی افزود:" همانطور که گفته ایم، فرانسه، شرکای اروپایی، دیگر اعضای برجام و آمریکا آماده بازگشت فوری به مذاکرات وین و ازسرگیری این مذاکرات از همان نقطه ای هستند که در ماه ژوئن سال قبل متوقف شد، تا بتوان سریع تر به توافق در زمینه بازگشت ایران به اجرای تعهدات و آمریکا به برجام برسیم."
وزارت خارجه فرانسه بار دیگر از ایرن خواست که " به فعالیت جدی بی سابقه ای که این کشور در تناقض با توافق برجام انجام می دهد، خاتمه داده و متوقف کند، و فورا همکاری با آژانس بین المللی انرژی اتمی را از سرگیرد".
 
رئیس آژانس بین المللی اتمی: هیچ اطلاعاتی در مورد غنی سازی مخفیانه اورانیوم در ایران ندارم
رافائل گروسی، رئیس آژانس بین المللی انرژی اتمی اعلام کرد هیچ اطلاعاتی ندارد که نشان دهد ایران در حال غنی سازی اورانیوم دور از چشم جامعه جهانی است.
به گزارش اسپوتنیک، رافائل گروسی در جریان یک نشست خبری در مرکز استیمسون در واشنگتن در پاسخ به سوالی گفت : "من هیچ اطلاعاتی در اینباره ندارم که آنها (ایرانیان)  این کار را انجام می دهند."
وی افزود که در مورد توانایی آژانس بین المللی انرژی اتمی برای نظارت کافی بر وضعیت ایران ، در صورتی که آژانس "اجازه چنین کاری" را داشته باشد تردیدی ندارد.
گروسی گفت: "من به توانایی سیستم بازرسی ما در دانستن آنچه در آنجا اتفاق می افتد اطمینان زیادی دارم."
پیشتر یک عضو کمیته روابط خارجی سنای آمریکا پس از دیدار با مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی خواستار ادامه فشار بر ایران شد.
جیم ریش، سناتور جمهوری خواه از ایالت ایداهو پس از این دیدار بیانیه ای منتشر کرد و در آن مدعی شد که ایران با توسعه ظرفیت غنی سازی خود تعهدات بین المللی اش را رعایت نمی کند.
وی در ادامه بیانیه خود که روی وب سایت کمیته روابط خارجی سنا قرار گرفته است از عملکرد رافائل گروسی در مدیریت آژانس بین المللی انرژی اتمی قدردانی کرد و با ادعای اینکه ایران به درستی به سوالات آژانس پاسخ نمی دهد از او خواست تا به فشار بر ایران تا زمانی که این کشور به پرسش های مورد نیاز پاسخ دهد، ادامه دهد

بنت در دیدار با پوتین: درباره توقف فعالیت هسته‌ای ایران صحبت می‌کنم
«ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه روز (جمعه) در شهر سوچی از «نفتالی بنت» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی - که برای گفت‌وگو درباره ایران به این کشور سفر کرده - استقبال کرد.
پوتین پیش از برگزاری نشست با بنت، به خبرنگاران گفت: «تجارت بین روسیه و اسرائیل با وجود همه‌گیری [کرونا] در هفت ماه امسال 50 درصد افزایش یافته است».
به نوشته خبرگزاری «اسپوتنیک»، وی با بیان اینکه دو طرف موضوعات زیادی برای گفت‌وگو دارند، توضیح داد: «من با بنت در مورد وضعیت خاورمیانه و مبارزه با تروریسم صحبت خواهم کرد. تبادل نظر و اطلاعات در مورد تحولات منطقه مفید است».
رئیس‌جمهور روسیه همچنین ابراز امیدواری کرد که روابط مسکو-تل‌آویو بدون توجه به مشکلات سیاسی در کابینه رژیم صهیونیستی، ادامه یابد.
نخست‌وزیر رژیم جعلی و کودک‌کش اسرائیل نیز در این مراسم گفت: «حفظ روابط دیپلماتیک با اسرائیل برای روسیه مهم است».
بنت در راستای سیاست‌های خرابکارانه و ضد ایرانی کابینه جدید تل‌آویو، اظهار داشت: «ما در مورد وضعیت سوریه و توقف فعالیت‌های هسته‌ای ایران بحث خواهیم کرد».
پیشتر دفتر نخست‌وزیری رژیم صهیونیستی نیز خبر داده بود که بنت با پوتین درباره «طیف وسیعی از مسائل سیاسی، امنیتی، اقتصادی و مسائل مهم منطقه‌ای از جمله برنامه هسته‌ای ایران» صحبت خواهد کرد.
سفر نفتالی بنت به روسیه در شرایطی انجام می‌شود که نخست‌وزیر و دیگر مقام‌های تنها دارنده سلاح اتمی در منطقه غرب آسیا طی هفته‌های اخیر بارها علیه برنامه هسته‌ای ایران لفاظی کرده‌‌اند.
بر همین اساس نفتالی بنت در جریان کنفرانس روزنامه صهیونیستی جروزالم پست، از «قدرت‌های جهانی» خواست ایران را به شورای امنیت سازمان ملل ببرند.

نانسی پلوسی از حفظ برجام دفاع کرد
«نانسی پلوسی» رئیس مجلس نمایندگان آمریکا از رایزنی با «یائیر لاپید» وزیر خارجه رژیم صهیونیستی در جریان یک نشست طی هفته گذشته و بحث درباره توافق هسته‌ای ایران و تبعات خروج آمریکا از برجام در دولت «دونالد ترامپ» خبر داد.
بر اساس گزارش جروزالم پست، پلوسی که در نشست مجازی «بنیاد پلاشرز» صحبت می‌کرد با اشاره به اختلافات واشنگتن و تل آویو درباره برجام گفت، ما روابط خوبی با متحدمان اسرائیل داریم. اسرائیل یکی از دوستان خوب ماست اما آنها هنوز درباره اینکه ما چه کاری باید بکنیم صحبت می‌کنند.
پلوسی درباره خط قرمز علیه ایران نیز گفت: به نظر نمی‌رسد که عقب نشینی از توافق هسته‌ای باعث عبور ایرانیها از خطوط قرمز شده باشد. 
رئیس مجلس نمایندگان آمریکا همچنین از تلاشهای بی وقفه اسرائیل علیه سیاستهای آمریکا در زمینه برجام و لابیگری نهادهای وابسته به تل آویو در این زمینه انتقادکرد.
همزمان با تلاشهای طرفین برای بازگشت به مذاکرات وین، مقامات رژیم صهیونیستی تحرکات بی سابقه‌ای را در زمینه مخالفت با احیای برجام به کار گرفته‌اند. «نفتالی بنت» نخست وزیر این رژیم روز جمعه به روسیه سفر کرده تا با ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری این کشور درباره ایران رایزنی کند.
اظهارات نانسی پلوسی درباره رژیم صهیونیستی درحالی مطرح میشود که واشنگتن و تل آویو در سیاستهای کلی خود علیه ایران همسو و هماهنگ هستند اما طبق گفته مقامات دو طرف در نحوه اجرای آن با یکدیگر اختلافاتی دارند.
«آدام اسمیت» رئیس کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان آمریکا نیز در این نشست از توافق هسته‌ای 2015 دفاع کرد و آن را مؤثر خواند. 
«بن رودز» معاون مشاور امنیت ملی آمریکا در دوره «باراک اوباما» نیز در این نشست مجازی حضور داشت و با اشاره به اظهارات اخیر مقامات دولت جو بایدن رئیس جمهور آمریکا درباره کاهش صبر راهبردی آمریکا در زمینه مذاکرات وین و گزینه‌های جایگزین آن بر تشدید تحریمها به عنوان یک گزینه تاکید کرد.
بن رودز افزود: یک آلترناتیو می‌تواند افزایش تحریمها باشد که به گفته او در دوره ترامپ موثر نبود و همچنین حملات سایبری که ممکن است تنشها را نیز افزایش دهد. 
پس از روی کار آمدن دولت جو بایدن، واشنگتن مدعی است قصد دارد از طریق مذاکرات جاری در شهر وین، پایتخت اتریش زمینه‌های لازم برای بازگشت کشورش به توافق هسته‌ای برجام را فراهم کند.
تا کنون 6 دور مذاکره در شهر وین میان آمریکا و سایر طرف‌های برجام غیر از ایران برای تسهیل بازگشت آمریکا به برجام انجام شده است. طرف‌ها می‌گویند پیشرفت‌های ملموسی در این مذاکرات حاصل شده اما اختلافات کماکان باقی است.

دیدار برجامی رابرت مالی و معاون وزیر خارجه کره جنوبی
نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران با معاون وزیر امور خارجه کره جنوبی درباره ازسرگیری مذاکرات برجامی در وین و احیای توافق هسته ای با ایران رایزنی کرد.
 «رابرت مالی» نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران، روز دوشنبه با «چوی جونگ کان» معاون وزیر امور خارجه کره جنوبی دیدار کرد.
مالی در پیامی توئیتری نوشت: «با چوی جونگ کان معاون وزیر امور خارجه جمهوری کره در پاریس دیدار کردم. تلاش کشورهایمان جهت ازسرگیری گفت‌وگوهای برجامی در وین و احیای توافق هسته‌ای را به بحث گذاشتیم».
معاون وزیر امور خارجه کره جنوبی نیز در پیامی توئیتری نوشت: «سئول کمک‌های معنادار و فعال دیپلماتیک را در راستای ازسرگیری مذاکرات برجام در وین و حفظ روابط با تهران فراهم می‌کند».
این مقام کره‌ای هفته گذشته نیز از رایزنی با «علی باقری کنی» معاون وزیر خارجه ایران خبر داد. او در پیامی توئیتری نوشت: «من آقای باقری کنی گفت‌وگوهای صادقانه ای درباره اهمیت روابط تهران و سئول داشتیم و بر تلاشهای مشترک برای حفظ این روابط تاریخی تاکید کردیم».
روابط ایران و کره جنوبی طی سالهای گذشته بر سر عدم آزادسازی پولهای بلوکه شده ایران در بانکهای کره‌ای و همراهی سئول با تحریمهای آمریکا علیه ملت ایران دستخوش نوسانات فراوانی بوده است.
پیش از این «ند پرایس» سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا گفته بود:  «ما و جمهوری کره (کره جنوبی) درخصوص تسهیل بازگشت مشترک به تعهدات برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) هم‌نظر هستیم. درخصوص مسئله‌ای که اشاره کردید، ما از اجرای قاطع تحریم‌های فعلی توسط جمهوری کره قدردانی می‌کنیم. این تحریم‌ها تا زمان بازگشت به تعهدات پابرجا خواهند ماند».
یران  در سال 2015 به توافقی با کشورهای موسوم به گروه 1+5 برای حل و فصل تنش‌ها بر سر برنامه هسته‌ای خود دست پیدا کرد. علی‌رغم اذعان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به پایبندی ایران به تمامی تعهداتش، دولت آمریکا در اردیبهشت‌ماه سال 1397 به صورت یکجانبه از این توافق خارج شد.
دولت آمریکا در راستای اهداف خصمانه خود علیه جمهوری اسلامی اسلامی ایران و پیشبرد جنگ اقتصادی علیه این کشور تحریم‌هایی را به بهانه‌های مختلف وضع کرده است. واشنگتن شرکت‌های آمریکایی و شرکت‌های مستقر در کشورهای ثالث را به تبعیت از این تحریم‌ها ملزم می‌کند.
دولت جو بایدن، علی‌رغم اعتراف به شکست سیاست فشار حداکثری علیه ایران از انجام اقداماتی که برای بازگشت به برجام ضروری بوده خودداری کرده و عملاً پیگیری سیاست ترامپ را علیه ایران در دستور کار قرار داده است.
بایدن و مشاورانش گفته‌اند قصد دارند آمریکا را به برجام بازگردانند، اما می‌خواهند از بازگشت به برجام به عنوان «سکویی برای قوی‌تر و طولانی‌تر کردن» این توافق استفاده کنند.
جمهوری اسلامی ایران تأکید کرده با توجه به اینکه آمریکا طرفی بوده که توافق را نقض کرده این واشنگتن است که باید با رفع تحریم‌ها به توافق بازگردد و لازم است اجرای تعهدات آمریکا مورد راستی‌آزمایی قرار گیرد. تهران البته تأکید کرده اصرار یا عجله‌ای برای بازگشت آمریکا به توافق ندارد.
رابرت مالی بعد از سفرش به منطقه غرب آسیا، برای رایزنی درباره مذاکرات متوقف‌مانده برجام روانه پایتخت‌های اروپایی شده است.
پایگاه آکسیوس نوشته رابرت مالی روز جمعه در پاریس با دیپلمات‌های ارشد فرانسه، آلمان و انگلیس درباره توقف مذاکرات هسته‌ای با ایران رایزنی خواهد کرد. 
مالی و «دانیل بنیام»، مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا در امور خلیج فارس از چهار روز پیش تور منطقه‌ای خودشان را با سفر به ابوظبی آغاز کردند و با شماری از مقام‌های ارشد اماراتی دیدار کردند. دیدار با «فواد حسین»، وزیر امور خارجه عراق بخشی از برنامه‌های آنها در این سفر بود.
هیأت آمریکایی در ادامه به دوحه، پایتخت قطر سفر کرد و در آنجا با وزیر خارجه قطر که یک روز قبل‌تر با همتای ایرانی‌اش دیدار کرده بود رایزنی کردند.
آنها در ادامه به عربستان سعودی سفر کردند. در ریاض، مقام‌های آمریکایی درباره برنامه هسته‌ای ایران و فعالیت‌های منطقه‌ای این کشور رایزنی کردند. مالی سپس گفت‌وگویی تلفنی با وزیر خارجه بحرین داشت.