سردار سیدکمال هادیانفر در جمع خبرنگاران با بیان اینکه "اجرای بسیاری از موضوعات پلیس راهور را موکول به هفته نیروی انتظامی نکردیم"، اظهار کرد: هم سال گذشته و هم امسال برنامه داشتیم هر کمکی را که در حوزه مأموریت پلیس راهور گرهگشای کار مردم باشد انجام دهیم؛ یکی از اقدامات برجسته در این رابطه بحث بخشودگی دوبرابری جرائم رانندگی بود که با تلاشهای صورتگرفته توسط پلیس راهور و مساعدت نمایندگان محترم مجلس، این اتفاق روی داد.
رئیس پلیس راهور افزود: لذا تمام جرائم رانندگی تا پایان سال 99 از دوبرابری به اصل آن بازگشت و تا آخر دیماه 1400 هموطنان فرصت دارند که جرائم خود را بدون لحاظ دو برابر شدن پرداخت کنند.
وی تصریح کرد: بحث شمارهگذاری اینترنتی را از سال گذشته بهصورت آزمایشی آغاز کردیم اما همچنان در مرحله آزمایشی قرار داریم و بنا داریم مشکلات فنی این موضوع حل شود.
این مقام انتظامی با بیان اینکه اکنون نوبتدهی در مراکز تعویض پلاک با توجه به خارج شدن بیشتر شهرهای کشور از وضعیت قرمز بهصورت صددرصدی انجام میشود، گفت: کروکی الکترونیک نیز کار بسیار بزرگی بود که توسط پلیس راهور بهصورت کامل در استان قم اجرایی شده است، بیش از 6 تا هفت هزار کروکی در استان قم بهصورت الکترونیکی ترسیم شده است و دیگر بهصورت کاغذی ثبت نمیشود.
هادیانفر ادامه داد: امید داریم با تفاهمنامهای که با بیمه مرکزی نوشتیم حداکثر تا سه ماه آینده، کروکی الکترونیکی در کل کشور انجام شود همچنین بر اساس گزارشات بیمه مرکزی سالانه شاید تا بیش از دوهزار میلیارد تومان خسارتهای تصادفات ساختگی توسط بیمهها پرداخت میشود که کروکی الکترونیکی جلوی تصادفات ساختگی و پرداخت خسارتهایی را کهبه نوعی صوری است، میگیرد.
رئیس پلیس راهور با ابراز اینکه سالیانه یکمیلیون و 200هزار تصادف در کشور روی میدهد، گفت: بخشی از این تصادفات فوتی، جرحی و بخشی نیز خسارتی است که ترسیم کروکی الکترونیک میتواند در بخش تصادفات نیز کمککننده باشد.
وی متذکر شد: اکنون اگر هر وسیله نقلیهای بیش از 72 ساعت در پارکینگ توقیف باشد، در صورتی که دستور قضائی نداشته باشد مشمول ترخیص ویژه خواهد شد، اکنون تمام دارندگان وسایل نقلیه که وسیله نقلیه آنها در پارکینگ توقیف است، لازم نیست برای ترخیص وسیله نقلیه در بدو امر جریمهای پرداخت کنند و میتوانند با اخذ تعهد تا 18 ماه بدون هیچ پیشپرداختی وسیله نقلیه خود را ترخیص کنند.
این مقام انتظامی اضافه کرد: بعد از 30 دیماه امسال جرائم رانندگی دوبرابری مجدداً اعمال خواهد شد.
هادیانفر در پاسخ به این سؤال که آیا اکنون محدودیتهای شبانه کارآمد است، ابراز کرد: ما در جلسه وزارت کشور گزارشی ارائه دادیم، ما اصلاً پیشنهاددهنده اعمال محدودیتهای شبانه یا ایجاد محدودیت برای تردد به شهرهای قرمز و نارنجی نبودیم و این صراحتاً بهپیشنهاد وزارت بهداشت بود و حتی در آن جلسه از دوستان خواستیم که تحلیل خود را در این رابطه ارائه دهند که اعلام کردند اجرای این محدودیتها اثربخش است، لذا بنابر پیشنهاد وزارت بهداشت محدودیتهای تردد در ستاد ملی مقابله با کرونا تصویب شد و ما نیز عامل اجرای آن بودیم.
وی یادآور شد: در اوج پیک پنجم کرونا، آنجایی که پلیس اراده کرد ممنوعیت تردد را بهمعنای واقعی اجرا کند، بنابر گزارش وزارت بهداشت، 35 تا 40 درصد کاهش در شیوع بیماری روی داد. اکنون بنابر آخرین مصوبه تردد پلاکهای غیربومی به شهرهای نارنجی نیز همانند شهرهای قرمز مشمول یکمیلیون تومان جریمه و این جریمهها اعمال میشود، اما ادامهدار بودن یا نبودن محدودیتهای تردد اعم از تردد شبانه یا تردد به شهرهای قرمز و نارنجی به نظر وزارت بهداشت بازمیگردد، قرار است پروتکلهای هوشمند در شهر قزوین اجرا شود و در صورت اثربخشی به کل کشور تسرّی پیدا میکند.
رئیس پلیس راهور با بیان اینکه در تعطیلات چند روز اخیر 35 تا 40 درصد ترددها در کل کشور افزایش یافت، گفت: افزایش تردد در محورهای شمالی محسوس بود حتی در محور چالوس نسبت به مدت مشابه در سال 99، 111 درصد افزایش تردد داشتیم. دوربینها کار خود مبنی بر اعمال قانون رانندگان خاطی را انجام میدهند البته برخی اوقات پیامک جریمه بهدلیل انباشتگی داده مخصوصاً درباره ترددهای شبانه، دیر به راننده ارسال میشود.
این مقام انتظامی در پاسخ به این سؤال که آیا به رانندگانی که خودروی آنها بهدلیل بیش از سهمیلیون تومان جریمه شده است نیز کمکی برای تقسیط جرائم رانندگی میشود، گفت: ما در یک دوره در سال 98، تقسیط جرائم رانندگی را برای تمام رانندگان وسایل نقلیه که بالای یکمیلیون تومان جریمه داشتند، اعمال کردیم و آنجا این افراد تعهد دادند که در مدت یک سال جریمه را پرداخت کنند و جریمه این افراد تعلیق شد.
هادیانفر بیان کرد: در انتهای سال 98، دیدیم از آن افرادی که تعهد داده بودند، تنها 35 درصد جرائم رانندگی خود را پرداخت کردند و 65 درصد فقط تعهد را امضا کردند و به قول خود عمل نکردند لذا در سال 98 این کار را متوقف کردیم زیرا این موضوع دیون دولتی است؛ ما برابر قانون مکلف هستیم جرائم را از افراد دولتی و غیردولتی وصول و به خزانه دولت واریز کنیم اکنون نیز غالب خودروهایی که بیش از هفت یا هشت میلیون جرائم داشتند، جرائم خود را پرداخت کردند./ تسنیم