به گزارش ایرنا، کشتی آزاد قهرمانی سال ۲۰۲۱ جهان در حالی امشب (سهشنبه) در سالن «جوردال آمفی» شهر اُسلو پایتخت نروژ به پایان میرسد که پیروزیهای چشمگیر و کشتیهای چشمنواز و جسورانه نمایندگان کشورمان صحنههای زیبا و فراموش نشدنی و البته امیدوارکننده را برای کشتی کشورمان رقم زد.
سوای از پیروزی تاریخی یزدانی مقابل تیلور آمریکایی و کسب مدال طلای سنگین وزن کشتی آزاد پس از ۳۲ سال توسط امیرحسین زارع و همچنین طلای ناب کامران قاسمپور که با شکست نمایندگان روسیه و آمریکا همراه بود و میل به پیروزی در میان نمایندگان جوان کشورمان همچون علیرضا سرلک، امیرمحمد یزدانی، محمد نخودی و عرفان الهی که در برخی مبارزهها توانستند تا ثانیههای پایانی کشتی را به نفع خود به پایان برسانند، انسجام، وحدت تیمی و یکدلی ملیپوشان کشتی کشورمان در این پیکارها بیش از هر چیز دیگری خودنمایی میکرد.
میل به پیروزی و القا توانستن و پیروز شدن از سوی کادر فنی به ملیپوشان این مرتبه از جنس دیگری بود. زمانی که امیرحسین زارع با پیروزی مقابل طاها آکگل به همراه پژمان درستکار سرمربی تیم ملی کشتی مسیر تشک کشتی تا سالن گرم را طی میکرد، درستکار به او گفت «فردا بهت میگم چجوری طلا بگیری.» همان لحظه و همان ساعت طلای سنگین وزن جهان در مشت زارع ۲۰ ساله بود و چیزی جز طلا دیگر او را راضی نمیکرد و در میدان مسابقه نیز دیدیم که او همچون آکگل، پتریاشویلی را ۶ دقیقه در مشت خود داشت.
شاید اوج لحظات دیدنی این پیکارها، اتحاد و همدلی ملیپوشان کشتی پیش از برگزاری مبارزه فینال حسن یزدانی مقابل دیوید تیلور آمریکایی بود.
درستکار که شاید حرف و حدیث برای حضورش در راس کادر فنی تیم ملی کشتی آزاد وجود داشت، ملیپوشان کشتی و کادر فنی را در سالن گرم جوردال آمفی اُسلو جمع کرد و به آنان گفت: ذکری است که الان ۴۰ تا ۴۲ روزی است که داریم میگوییم و ان شالله آقا اباعبدالله الحسین (ع) و اهل بیت ما را دعا میکنند. بسمالله الرحمن الرحیم. اَلسَّلامُ عَلَی الْحُسَیْنِ وَ عَلی عَلِیِّ بْنِ الْحُسَیْنِ وَ عَلی اَوْلادِ الْحُسَیْنِ وَ عَلی اَصْحابِ الْحُسَیْنِ و عَلُی عباس الحسین. ذکر ما و رمز موفقیت ما یا ابوالفضل است. امروز مطمئن باشید یل کشتی ایران حریفش را شکست میدهد. یک یا ابوالفضل برایش میگوییم و جوری میگوییم که انتقام بگیرد. یا ابوالفضل.
و این اسم رمز یعنی «یا ابوالفضل» پیش از این نیز ۲ مرتبه در عملیاتهای مسلم بن عقیل و کربلای ۱ نیز رمز عملیات پهلوانان و قهرمانانی بود که در دفاع از خاک کشورمان آن را ندا سردادند.
از سوی دیگر در کنار این موارد، حضور ایرانیان پرشور در سالن مسابقات و حمایت و تشویق بیامان آنان نیز صحنههای زیبایی را رقم زد و حتی این موضوع مورد توجه بسیاری از خبرنگاران و حتی برگزار کنندگان این پیکارها و اتحادیه جهانی کشتی قرار گرفت. چرا که سالن مسابقات در زمان برگزاری مسابقات کشتی آرام و بی سروصدا بود اما هم اینکه یکی از نمایندگان کشتی ایران به روی تشک میآمد سروصدا و شور و هیجان بر مسابقات مستولی میشد که اوج این هیجان در مبارزه حسن یزدانی با دیوید تیلور و امیرحسین زارع با گنو پتریاشویلی بود و ایرانیان یک مرتبه دیگر نشان دادند که پرشورترین در جهان هستند.
اتحادیه جهانی کشتی که بعد از المپیک ۲۰۱۲ لندن و تهدید به حذف از المپیک از سوی کمیته بینالمللی المپیک دست به تغییرات عدیدهای برای تغییر رویکرد مسابقات با شرایطی بهتر و جذابتر زد. این سالها با مبارزات دیدنی برخی بزرگان کشتی جهان از جمله، حسن یزدانی، دیوید تیلور، عبدالرشید سعداللهیف، کایل اسنایدر، رشیداف، جردن باروز، زائور بیک سیداکوف، فرانک چامیزو، محمدعلی گرایی و سایر بزرگان، جان و نفس تازهای گرفته و البته حضور تماشاگران پرشور ایرانی در سالن مسابقات و یا دادن برخی میزبانیها همچون جام جهانی و جام باشگاههای کشتی جهان به ایران که با حضور پرتعداد تماشاگران همراه بود، جان تازهای گرفته و مسیر جدیدی را آغاز کرده است.
به طور حتم همه کشتی تمرینات پرفشار و استرس وزن کم کردن و رویارویی با حریفان نامدار نیست بلکه بخش مهمی از آن روحیه و شرایط ذهنی قبل از مسابقه است که در این بین نقش کادر فنی انکار ناپذیر است و به نظر میرسد کادر فنی در نخستین قدم خود در آماده و مهیا کردن ملیپوشان موفق بود.
هر چند به نظر میرسد پیکارهای جهانی بعد از المپیک شرایط و یا کیفیت فنی پیکارهای جهانی در شرایط معمولی را نداشته باشد و تیمها با پوستاندازی و با ترکیبی دگرگون شده در نروژ حضور پیدا کرده بودند، تیم ملی کشتی آزاد کشورمان نیز با ترکیبی جوان در کنار برخی نفرات با تجربه پای به این مسابقات گذاشته بود و ۶ ملیپوش کشتی آزاد نخستین میدان جهانی بزرگسالان را تجربه میکردند. اما کشتی ایران جز توجه به جوانان و میدان به آنان و در کنار برگزاری انتخابیهای عادلانه موفق نخواهد شد و دیدیم که در جهانی نروژ آزادکارانی همچون علیرضا سرلک، محمد نخودی، عرفان الهی و از همه مهمتر ظهور پدیده کشتی آزاد جهان یعنی کامران قاسمپور میتوانند تا سالها برای کشتی کشورمان در کنار سایر نفرات مدالآوری داشته باشند.
در پایان هشت وزن کشتی آزاد قهرمانی سال ۲۰۲۱ جهان تیم ملی از سوی حسن یزدانی در وزن ۸۶ کیلوگرم، کامران قاسمپور در وزن ۹۲ کیلوگرم و امیرحسین زارع در وزن ۱۲۵ کیلوگرم به مدال طلا و علیرضا سرلک در وزن ۵۷ کیلوگرم، امیرمحمد یزدانی در وزن ۶۵ کیلوگرم و محمد نخودی در وزن ۷۹ کیلوگرم صاحب مدال نقره شد.
در رقابتهای ۲ وزن پایانی مجتبی گلیج نماینده وزن ۹۷ کیلوگرم کشورمان به دیدار ردهبندی راه یافته و عرفان الهی کشتی گیر وزن ۷۰ کیلوگرم نیز در گروه بازنده ها حضور دارد.
نکته مهم اینکه کامران قاسمپور شب گذشته با کسب مدال طلا، پنجاهمین طلای کشتی آزاد ایران در پیکارهای جهانی را به نام خود ثبت کرد و برای نخستین مرتبه بعد از رقابتهای جهانی ۱۹۷۰ ادمونتون کانادا تیم ملی کشتی آزاد توانست در خارج از خانه ۳ مدال طلا بدست آورد.
در پایان مسابقات ۸ وزن تیم ایران با ۱۴۱ امتیاز در صدر قرار دارد و تیمهای آمریکا و روسیه به ترتیب با ۱۴۰ و ۱۳۳ امتیاز در جایگاههای دوم و سوم قرار دارند. تیم ملی کشورمان برای کسب عنوان قهرمانی به ۲ مدال برنز نمایندگان کشورمان نیاز مبرم دارد تا با ۱۷۱ امتیاز قهرمانی خود را مسجل کند.