شناسهٔ خبر: 48678865 - سرویس بین‌الملل
منبع: مهر | لینک خبر

تحلیلگر لبنانی:

آمریکا و عربستان عاملان ناامنی در جنوب «بیروت» هستند

رامین حسین آبادیان

یک تحلیلگر لبنانی با اشاره به نقش ریاض و واشنگتن در حوادث اخیر جنوب بیروت، گفت: آمریکا و عربستان عاملان ناامنی در «خلده» هستند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از المیادین، «حسن علیق» تحلیلگر مسائل سیاسی لبنان به حوادث اخیر در جنوب «بیروت» واکنش نشان داد. وی در این زمینه گفت: آنچه که در خلده واقع در بیروت رخ داد یک جنایت امنیتیِ از پیش طراحی شده بود.

بر اساس این گزارش، این تحلیلگر مسائل سیاسی لبنان افزود: آمریکا و عربستان سعودی عاملان حوادث اخیر در خلده بودند. اتفاقات خلده با تأیید عربستان و حمایت آمریکا رخ داد. سعودی‌ها پس از کارشکنی سیاسی و اقتصادی در لبنان اکنون روی به تنش آفرینی امنیتی آورده‌اند.

نکته قابل تأمل در خصوص نوع رفتار حزب الله و واکنش آن به تحولات داخلی لبنان این است که این گروه مقاومتی هیچگاه از قدرت نظامی خود برای تحقق اهداف حزبی و جناحی بهره برداری نکرده است وی تصریح کرد: هدف اصلی و اساسی آمریکا و عربستان سعودی در لبنان، فروپاشی این کشور است. آمریکا تلاش می‌کند از حوادث لبنان برای اعمال فشار بر حزب الله استفاده کند. چندی پیش منطقه «خلده» واقع در جنوب پایتخت لبنان شاهد حوادث پُرتنشی بود که می‌توانست به وقوع یک بحران بزرگ بینجامد.

با این حال، خویشتنداری حزب الله لبنان و اتخاذ موضع حکیمانه توسط این گروه مقاومتی موجب شد تا ناامنی‌های اخیر در خلده یک بحران فراگیر را به دنبال نداشته باشد. علت اینکه حزب الله موضع حکیمانه‌ای را در قبال حوادث مذکور اتخاذ کرد، کاملاً واضح است.

باید گفت که حزب الله لبنان ثابت کرده است که هیچگاه منافع حزبی و جناحی را به منافع و مصالح ملی لبنان ترجیح نداده است. حزب الله در طول مدت زمان گذشته نشان داده است که همواره کلیّت لبنان و منافع آن را مد نظر داشته است و در این میان، از منافع حزبی و جناحی خود عبور کرده است. از دیدگاه حزب الله، منافع و مصالح لبنان در نبرد با رژیم صهیونیستی که برای فتنه‌انگیزی در این کشور تلاش می‌کند، نهفته است.

نکته قابل تأمل در خصوص نوع رفتار حزب الله و واکنش آن به تحولات داخلی لبنان این است که این گروه مقاومتی هیچگاه از قدرت نظامی خود برای تحقق اهداف حزبی و جناحی بهره برداری نکرده است.

در حال حاضر، حزب الله زرادخانه‌های تسلیحاتی بزرگی را در اختیار دارد اما طی چند دهه گذشته حتی یک بار هم حاضر به استفاده از این قدرت تسلیحاتی در گیرودار بحران‌های داخلی، نشده است.

حتی با وجود اینکه افراد مسلح ناشناس با تحریک عوامل خارجی به ویژه از سوی رژیم صهیونیستی یکی از اعضای حزب الله را در منطقه خلده به شهادت رساندند، این گروه مقاومتی به جای متوسل شدن به قدرت سلاح استراتژیک خود، در موضعی حکیمانه از ارتش و مراجع قضائی درخواست کرد تا مسأله جنایت در خلده را پیگیری کنند.