شناسهٔ خبر: 48275338 - سرویس علمی-فناوری
منبع: سرپوش | لینک خبر

نجوم و فضا

احتمال وجود اسرار حیات زمین در شهاب سنگی نادر

دانشمندان به لطف بودجه شورای تسهیلات علم و فناوری( STFC) از اسرار یک شهاب سنگ نادر که امکان دارد نشانه هایی از منشأ حیات در زمین داشته باشد، پرده برمی دارند.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا و به نقل از فیز، پژوهش های انجام شده بر روی شهاب سنگی که جدیدا به انگلستان اصابت کرد نشان می دهد که این جرم آسمانی متعلق به زمان شروع شکل پذیری منظومه شمسی یعنی ۴.۵ میلیارد گذشته است.

این شهاب سنگ اکنون به صورت رسمی طبقه بندی شده است.

اسم این شهاب سنگ از شهری که در آن فرود آمد یعنی گلاسترشر( Gloucestershire) انتخاب شده است و دسته بسیار نادری از شهاب سنگ ها یعنی یک کندریت کربن دار است.

این شهاب سنگ سرشار از آب و مواد آلی است و علائمی از زمان شکل گیری منظومه شمسی در خود دارد.

بودجه شورای تسهیلات علم و فن آوری به موزه تاریخ طبیعی لندن امکان استفاده از تجهیزاتی مدرن برای نگهداری از این شهاب سنگ را داد. مواد معدنی این شهاب سنگ نیز در آزمایشگاه های تخصصی در چندین مؤسسه بریتانیا مورد بررسی قرار گرفت.

دکتر اشلی کینگ( Ashley King) از دپارتمان علوم زمین در موزه می گوید:این شهاب سنگ نخستین شهاب سنگی است که طی ۳۰ سال به انگلستان اصابت می کند و نخستین کندریت کربن داری است که تاکنون در کشور ما بازیابی شده است.

با کمک بودجه شورای تسهیلات علم و فناوری ما می توانیم منشأ آب و حیات در زمین را بیابیم.

از زمان کشف این شهاب سنگ تاکنون پژوهشگران در حال مطالعه آن هستند تا ویژگی های شیمیایی و معدنی آنرا درک کنند و نحوه ی شکل گیری منظومه ی شمسی را دریابند.

دکتر کوئنی چان( Queenie Chan) از رویال هالوی، دانشگاه لندن می گوید:مطالعات نخست پژوهشگران نشان داده که این شهاب سنگ حاوی طیف گسترده ای از مواد آلی است. مطالعه آن تنها چند هفته بعد از برخورد و پیش از آنکه به هرگونه ماده ی زمینی آلوده شود به معنای مشاهده ی مواد تشکیل دهنده ی موجود هنگام شکل گیری منظومه شمسی است و به ما در درک نحوه ی قرارگیری این مواد در کنار هم برای ایجاد سیاراتی مانند زمین کمک می کند.

قطعه ای از این شهاب سنگ اکنون در موزه تاریخ طبیعی لندن در معرض بازدید عموم است.