بازار؛ گروه بورس: بورس امروز با کمی ریزش استارت خورد که این ریزش بیشتر به دلیل فشار فروش افرادی بود که میخواستند به دنبال سودی که در چند روز گذشته داشتند، نقدینگی را از بازار خارج کنند، اما با بازگشایی بازار ارز و افزایش قیمت آن تا نزدیکی ۲۵ هزار تومان باعث شد تا برخی از سهامداران دوباره رو به سهمهای دلاری بیاورند و بازار دوباره رشد کند. علاوه بر این، کارشناسان بر این عقیدهاند که فصل مجامع که پیش روست، میتواند دلیل اصلی اقبال سهامداران به این بازار باشد چراکه شرکتهای زیادی با سودی که سال گذشته داشتند، میتوانند سود خوبی به سهامداران خود برسانند.
به هر حال، شاخص کل که کار خود را در رنج منفی آغاز کرده بود، با بیشتر شدن صفهای خرید مجدد به مدار صعود بازگشت و تا پایان معاملات همین روند را ادامه داد، اما در این میان، باید گت که تراکنش در سهمهای بانکی باعث شد که این شاخص رشد خوبی را پشت سر بگذارد. نماگر اصلی بورس امروز با رشد ۵ هزار و ۲۶۱ واحدی، توانست خودش را به یک میلیون و ۲۴۳ هزار و ۷۴۸ واحدی برساند.
شاخص کل هموزن نیز امروز استارت قرمزی خورد و افت زیادی را پشت سر گذاشت، اما با بازگشت بازار و خریداری بیشتر سهام کمی بالا آمد، ولی در پایان در محدوده قرمز باقی ماند. این شاخص با کاهش ۱۱۶ واحدی، در نهایت رقم ۳۸۲ هزار و ۲۵۰ واحدی را نشان داد. شاخص فلزات اساسی هم تقریبا عملکردی شبیه به شاخص هموزن داشت و تا پایان معاملات، ۲ هزار و ۲۳۰ واحد افت داشت و در ارتفاع ۹۵۷ هزار و ۲۵۸ واحد قرار گرفت.
امروز، نمادهای «ومدیر»، «شستا»، «شپنا»، «خودرو»، «غکورش»، «خساپا» و «وتجارت» بیشترین تراکنش را داشتند. نمادهای «شستا»، «کچاد»، «وتجارت»، «وبملت» و «جم» بیشترین اثر مثبت و نمادهای «فارس» و «شستا» بیشترین اثر منفی را روی شاخص کل داشتند. امروز همچنین گروههای چندرشتهای ، بانکها و خودرو بیشترین ارزش معاملات را به خود اختصاص دادند.
در میان فولادیها، نمادهای «فولاد»، «فخوز» و «کویر» قرمز بودند، اما نمادهای «فنورد»، «فخاس»، «کاوه» و «فولاژ» اثر مثبت و خوبی روی گروه خود داشتند. در کانه فلزی، «کچاد» با ۳.۵ درصد و «کگل» با ۱.۰۸ درصد رشد خوبی را تجربه کردند و در بازار فرابورس هم نماد «ذوب» رشد خیلی کمی داشت.
محمدمبین شفیعی ناطق، کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با خبرنگار بازار در رابطه با روند معاملات امروز بورس اظهار کرد: ارزش معاملات این بازار در روز جاری به حدود رقم ۶۲۰۰ میلیارد تومان رسید و «شستا»، «کچاد» و «وتجارت» سه نمادی بودند که بیشترین تاثیر را در شاخص داشتند.
وی در ادامه تصریح کرد: در بورس امروز اما حقیقیها حدود ۱۳۵میلیارد تومان وارد بازار سهام کردند. ارزش کل معاملات خرد ۶ هزار و ۴۹۰ میلیارد تومان بود، افراد حقیقی ۸۶ درصد یعنی ۵ هزار و ۵۹۰ میلیارد تومان سهام خریدند و مازاد خریدشان دو درصد از کل معاملات شد که این آمار نشان میدهد سرمایهگذاران خرد مجدداً در حال بازگشت به معاملات بازار سهام هستند، اما رویه بازگشت کامل آنها شاید مدتی طول بکشد، ولی میتوان گفت که بورس کمی به تعادل رسیده است.
این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به نقش کلیدی سهام شاخصساز در رشد شاخص کل گفت: با توجه به روند مثبت بازار و تأثیر نمادهای شاخصساز بر روند کلی بازار، سهمهای کوچک حجمهای خوبی را در روزهای گذشته خوردهاند و در روزهای آینده میتوانند روند صعودی را داشته باشند و در کلیت بازار مؤثر واقع شوند.
شفیعی ناطق درباره توافقات برجام و اثر آن در بورس بیان کرد: در حال حاضر، اگر توافقات برجام به نتیجه برسد و آرامش و ثبات در اقتصاد برقرار شود، نرخ دلار در یک وضعیت ثابت قرار میگیرد و تمامی بازارها از این شرایط منتفع خواهند شد، اما نباید انتظار بازدهی بالایی را از هیچکدام از آنها داشته باشیم و در این شرایط به نظر میرسد بازار سرمایه بهتر از بازارهای دیگر بتواند پاسخگوی سرمایهگذاران باشد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: هنوز جریان نقدینگی به دلیل شوک و هیجانی که بازار در ماههای گذشته داشته، قوی نشده است و در حال حاضر، اگر بخواهیم پیشبینی کنیم، بازار ۱۰ روز متوالی مثبت خواهد بود غیر ممکن است، ولی میتوان گفت که هفته آینده بازار متعادل و مثبت خواهد بود.