به گزارش اقتصادنیوز به نقل از محمدرضا حاجی حیدری، متخصص طب سنتی در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: در طب سنتی کبد یا جگر دارای مزاج گرم و تراست. هضم این ماده غذایی برای معده بسیار سنگین است.
او افزود: جگر انواع مختلفی دارد که بهترین نوع جگر برای افراد جگر پرندگان و خصوصا جگر مرغ و مرغابی است.
این متخصص طب سنتی بیان کرد: به طور کلی جگر مرغ منبع غنی از ویتامینها از قبیل ویتامینهای گروه B و A، اسید فولیک و فولات است.
حاجی حیدری تصریح کرد: مصرف جگر مرغ برای افرادی که کم خونی دارند بخصوص خانمها به شدت توصیه میشود. جگر مرغ علاوه بر انواع ویتامینها دارای مواد معدنی خصوصا آهن و کلسیم است بنابراین مصرف آن در کم خونیهای ناشی از کمبود آهن که در خانمها بیشتر شایع است بسیار مفید خواهد بود. همچنین ویتامین A موجود در آن برای تقویت بینایی و حافظه سودمند است.
او افزود: مواد معدنی موجود در این ماده غذایی سبب تقویت سیستم ایمنی بدن میشود.
حاجی حیدری بیان کرد: این ماده غذایی در کنار تمام فوایدی که دارد زیاده رویی در مصرف آن عوارضی را برای فرد مصرف کننده به همراه خواهد داشت که برای کاهش مضرات جگر در طب سنتی توصیه شده جگر را همراه دارچین، سرکه، گشنیز خشک، نمک و زیره مصرف شود.
او در خصوص چگونگی مصرف جگر برای افراد با طبعهای سرد و گرم گفت: در گرم مزاجان همراه ادویه سرد مانند گشنیز و سرکه و در سرد مزاجان همراه زیره، دارچین و میل شود.
این متخصص طب سنتی یادآوری کرد: افرادی که معده سرد و ضعیفی دارند در مصرف آن احتیاط کنند.