فرارو- ثبت نام داوطلبان نامزدی سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری از صبح امروز در وزارت کشور آغاز شد. این در حالی است که دستور العمل مهم شورای نگهبان درباره شرایط ثبت نام نامزدها به شدت اختلاف برانگیز شده و حسن روحانی رییس جمهور به وزارت کشور دستور داده که مطابق قوانین عمل کند و نه مصوبه شورای نگهبان.
به گزارش فرارو، از ساعت ۸ صبح امروز-سه شنبه-۲۱ اردیبهشت وزارت کشور به روی داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری باز شدو آنها تا روز شنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ (به مدت ۵ روز) می توانند داوطلبی خود در این انتخابات را در وزارت کشور ثبت کنند.
همچنین امروز وزیر کشور دستور شروع انتخابات ریاست جمهوری را به تمام فرمانداری های کشور صادر کرد.
«عبدالرضا رحمانی فضلی» در بخشنامهای خطاب به فرمانداران سراسر کشور اعلام کرد براساس قانون انتخابات فرمانداری ها سه روز مهلت دارند تا هیات های اجرایی را تشکیل دهند و این هیات ها تا ۲۳ اردیبهشت تشکیل خواهد شد.
انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری همزمان با انتخابات میاندورهای مجلس شورای اسلامی در ۶ حوزه، میاندورهای مجلس خبرگان رهبری در سه حوزه انتخاباتی و انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا در یک هزار و ۳۷۲ شهر و چهل هزار و ۶۲۰ روستا و تیره عشایری ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ برگزار میشود.
ثبت نام انتخابات مجلس و شوراهای انجام شده است.
شرایط ثبت نام در انتخابات ریاست جمهوری
بر اساس اطلاعیه شماره ۱۴ وزارت کشور و به استناد ماده ۳۵ قانون انتخابات ریاست جمهوری، داوطلبان هنگام ثبت نام باید دارای شرایط رجال مذهبی، سیاسی، ایرانی الاصل، تابعیت کشور جمهوری اسلامی ایران، مدیر و مدبر، دارای حسن سابقه و امانت و تقوی و مومن و معتقد به مبانی جمهوری اسلامی ایران و مذهب رسمی کشور باشند.
همزمان با تشکیل این هیات ها، وزارت کشور از صبح امروز به مدت ۵ روز میزبان داوطلبان نامزدی در انتخابات است و این پروسه ساعت ۶ روز ۲۵ اردیبهشت به پایان خواهد رسید.
آنطور که در اطلاعیه وزارت کشور آمده و بر اساس ماده ۵۵ قانون، اصل شناسنامه عکس دار و چهار (۴) برگ تصویر کلیه صفحات آن، اصل کارت ملی و تصویر آن و دو (۲) قطعه عکس ۴ × ۶ جدید به عنوان مدارک ثبت نام مورد نیاز است.
البته شورای نگهبان دستورالعمل متفاوتی را اعلام کرده که دولت آن را قبول ندارد و حسن روحانی روز گذشته به وزارت کشور دستور داد مطابق قوانین در ثبت نام نامزدها عمل کند. شورای نگهبان می گوید دستورالعمل صادر شده لازم الاجراست و کسانی ثبتنام کننده انتخابات تلقی میشوند که شرایط مذکور مصوبه را دارا باشند.
مشخص نیست که وزارت کشور نهایتا مصوبه شورای نگهبان را اجرا می کند یا خیر اما شب گذشته معاون وزیر کشور تلویحا اعلام کرد که اجرا خواهد شد.
پس از پایان ثبت نام ها، مرحله بعدی انتخابات با نقش آفرینی شورای نگهبان پیش خواهد رفت و این شورا از صبح ۲۶ اردیبهشت تا عصر ۳۰ اردیبهشت به مدت ۵ روز صلاحیت داوطلبان نامزدی در انتخابات را بررسی و احراز خواهد کرد.
با پایان پروسه احراز صلاحیت نامزدها توسط شورای نگهبان، اسامی تایید صلاحیت شده روزهای پنجم و ششم خرداد از سوی وزارت کشور اعلام خواهد شد تا مردم نامزدهای نهایی انتخابات را شناخته و درباره آنها تصمیم گیری کنند.
از صبح روز هفتم خرداد و به مدت ۲۰ روز نامزدهای تایید صلاحیت شده فرصت دارند تا برنامه ها، دیدگاهها و آرای خود را با مردم در میان گذاشته و خود را به رای دهندگان معرفی کنند. این فرآیند معرفی و تبلیغات نامزدها عصر ۲۶ خرداد به پایان می رسد و روز بعد یعنی ۲۷ خرداد هرگونه تبلیغی برای نامزدها یا از سوی آن ها ممنوع خواهد بود.
اخذ رای از نخستین ساعات روز ۲۸ خرداد آغاز خواهد شد و وزارت کشور درباره ساعت پایان رای گیری با توجه به شرایط جاری تصمیم خواهد گرفت.
براساس اعلام وزارت کشور در انتخابات ۱۴۰۰، ۵۹ میلیون و ۳۱۰ هزار و ۳۰۷ نفر واجد شرایط رای دادن هستندو ۱ میلیون ۳۹۲ هزار و ۱۴۸ نفر از این تعداد رای اولی محسوب می شوند.