به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم به نقل از سعودی لیکس، مقامات سعودی در سالهای اخیر ، کمپینی را برای دستگیری خودسرانه بیش از 100 زن آغاز کردهاند درحالی که نیمی از زندانیان آزاد شده و بقیه زنان در شرایط نابسامانی در بازداشت به سر میبرند.
مقامات سعودی در 15 مه 2018 به دستور «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی، یک کمپین دستگیری را آغاز کردند که تعدادی از برجستهترین فعالان حقوق بشر در عربستان سعودی را هدف قرار دادند و در کنار بازداشت برخی از مردان مدافع حقوق زنان ، موجهای دیگر دستگیری در ماه مه و ژوئیه آغاز شد.
چند هفته پیش از رفع ممنوعیت رانندگی زنان در عربستان بسیاری از فعالان حقوقی زن در این کشور به اتهام خیانت به کشور و جاسوسی دستگیر شدند.
رژیم آل سعود به دلیل استفاده از رسانههای اجتماعی به عنوان بستری برای یادآوری وضعیت زنان و خواستار بهبود آن ، با ایجاد کمپینی انتقام خود را گرفتند؛ اما این امر رضایت ولیعهد بن سلمان را جلب نکرد.
«جولیا لگنر» مدافع بین المللی حقوق بشر میگوید که زندانیان زن سعودی برای حقوق زنان میجنگند و به جای محاکمه به عنوان مجرم ، باید از آنها تجلیل کرد.
همچنین سازمان حقوق بشری الکرامه نیز تلاشهای مقامات سعودی در سرکوب زنان سعودی را محکوم و تاکید کرد که زنان مدافع حقوق بشر که سالها برای حقوق بشر جنگیدهاند بازداشت شدهاند و برخی از آنها با محاکمه ناعادلانهای روبه رو هستند.
این سازمان خطاب به بازداشت شدگان گفت: باید به خاطر اعمال قهرمانانه شما مدافعان جشن گرفت ، نه اینکه مانند مجرمان مورد قضاوت قرار بگیرید.
لگنر از جامعه جهانی خواست که بلافاصله وارد عمل شوند و در کنار زنان بازداشت شده سعودی بایستند.
شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد، بالاترین نهاد حقوق بشر در جهان ، در سال 2019 سوابق عربستان را با دقت بی سابقهای بررسی کرد. در ماه مارس ، ایسلند به نمایندگی از 36 کشور ، اولین بیانیه مشترک خود درباره عربستان سعودی ارائه داد و خواستار آزادی ده فعال مشهور حقوق بشر شد.
حساب کاربری زندانیان آزادی بیان نیز در توییتری نوشت: مقامات سعودی ادعا میکنند که این زنان مطابق قانون دستگیر شدهاند، در حالی که قانون هیچ ارتباطی با آن ندارد و آنها از لحظه حمله به خانههایشان به صورت خودسرانه بازداشت و بدون ارائه هیچ اسنادی محاکمه شدند و مورد شکنجه و آزار و اذیت قرار گرفتند.
این حساب کاربری مقامات سعودی را به دستکاری در رویههای قضایی متهم کرد، آخرین شواهد آن این است که آنها پرونده بازداشت شدگان را از دادگاه تخصصی در پروندههای جنایی به دادگاه تخصصی در پروندههای تروریسم منتقل کردهاند.
وزارت امور خارجه رژیم صهیونیستی در این هفته سعی کرد فشارهای بینالمللی بر محمد بن سلمان همپیمان خود را با تمجید از روابط وی با زنان سعودی کاهش دهد. این وزارتخانه به شیوهای که با واقعیت مغایرت دارد از نحوه رفتار بن سلمان در جهت دستیابی به وضعیت زنان در این کشور دفاع کرد و تخلفات اعمال شده علیه زنان سعودی، به ویژه فعالان حقوق بشر زندانی را نادیده گرفت.
فعالان در توییتر تلاش رژیم اسرائیل برای صیقل دادن تصویر بن سلمان را ، به عنوان بخشی از ثمره همکاری پنهانی میان دو طرف دانستند و در ادامه به مجموعه دستگیریهای دولت سعودی از جمله زنان مدافع حقوق بشر در سالهای اخیر اشاره کردند.
بسیاری از زنان بازداشت شده سعودی از خشونت و شکنجه مقامات سعودی صحبت کردند.
سازمان دیده بان حقوق بشر میگوید: این رفتارها و خشونتهای اجتماعی زن ستیزانه در عربستان از سوی جامعه زنان این کشور پذیرفتنی نیست.
انتهای پیام/
∎