به گزارش خبرنگار شانا، تورج دهقانی بعدازظهر امروز (چهارشنبه، چهارم فروردینماه 1400) در ارتباط تصویری با دکتر حسن روحانی، رئیس جهوری از استان بوشهر گفت: در بخش خط لوله، حدود 1000 کیلومتر لوله تامین و به سایت ارسال شده است و مراحل جوشکاری، یکپارچه سازی و اتصالات لوله مراحل نهایی را طی میکند.
وی با بیان اینکه در بخش آزمون نهایی و هیدورتست لولهها بیش از 70 درصد پیشرفت مشاهده میشود و مراحل نهایی را طی میکند، افزود: در بخش ایستگاهها در ایستگاه شماره 2 با 80 درصد پیشرفت مراحل نهایی آزمونها و راهاندازی را میگذارند و در دیگر ایستگاهها وضعی مشابه مشاهده میشود و همگی مراحل نهایی را طی میکنند.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت (متن) تصریح کرد: در بخش برقرسانی 11 پست برق در گستره 1000 کیلومتری و حدود 200 کیلومتر خط برق قرار دارد که در روزهای اخیر با هماهنگی دیسپچینگ شرکت ملی برق آزمونهایی نهایی برق رسانی در ایستگاه دو در حال طی شدن است.
دهقانی افزود: در بخش انتهایی هم اتصالات به تأسیسات جاسک در جریان است و مراحل پایانی را سپری میکند که بر این اساس پیشرفت کل طرح حدود 80 درصد است.
وی با بیان اینکه پارسال برای ثبت این رکوردها فعالیت شبانه روزی و جهادی شک انجام شد و در اوج کار حدود 10 هزار نفر در چند استان فعالیت میکردند، اظهار کرد: در بخش تولید کالاها و تجهیزات بیش از 250 شرکت داخلی نقش آفرینی کردند که نوع خود بینظیر است.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت اظهار کرد: بسیاری از این کالاها برای نخستین بار تولید شدند و این مسئله بهدلیل محدودیت تحریمها نبود، بلکه بهدلیل تشویق شرکتهای داخلی بود که طبق فرمایشات مقام معظم رهبری و ریاست محترم جمهوری حمایت از ساخت داخل سرلوحه این کار قرار گرفت.
دهقانی گفت: امروز مفتخرم اعلام کنم نه تنها محصولات تولید شده در اقصی نقاط کشور بهموقع تحویل شده بلکه امروز در مرحله آزمون میدانی نیز به خوبی پاسخ دادهاند و این طرح ملی با بیشترین توان داخلی در حال تکمیل است.
به گزارش شانا، طرح انتقال نفت خام گوره به جاسک، طرحی ملی و راهبردی است که با حمایت دولت و راهبری شرکت ملی نفت ایران و با هدف ایجاد ظرفیت انتقال یک میلیون بشکه نفت خام در روز، ذخیرهسازی و صادرات آن از طریق پایانه جدید جاسک، تضمین استمرار صادرات نفت خام، تمرکززدایی از پایانههای صادراتی و متنوعسازی آن و توسعه پایدار و اشتغالزایی در سواحل مکران اجرا میشود.
طرح خط لوله انتقال نفت خام از گوره به جاسک از منطقه گوره از توابع شهرستان گناوه در استان بوشهر آغاز میشود و با عبور از استانهای بوشهر، فارس و هرمزگان، از غرب جاسک به پایانه و تاسیسات دریایی صادرات و واردات نفت خام و در آینده، فرآوردههای نفتی ختم میشود. این طرح با ظرفیت انتقال روزانه یک میلیون بشکه نفت خام متشکل از ساخت خط لوله 42 اینچی به طول 1000 کیلومتر به همراه ساخت پنج تلمبهخانه، دو ایستگاه توپکرانی و پایانه و 20 مخزن 500 هزار بشکهای به ظرفیت 10 میلیون بشکه نفت و تاسیسات دریایی برای صادرات نفت خام است.