شناسهٔ خبر: 46261360 - سرویس گوناگون
منبع: پارسینه | لینک خبر

طرز تهیه پیراشکی عربی مخصوص

در ادامه همراه باشید تا طرز تهیه پیراشکی عربی مخصوص را به شما آموزش دهیم.

صاحب‌خبر -

در مطلب زیر طرز تهیه پیراشکی عربی مخصوص را به شما آموزش می دهیم.

مواد لازم برای تهیه پیراشکی عربی مخصوص

روغن زیتون دو قاشق غذاخوری
پیاز (خرد شده) یک عدد
سیر (خرد شده) دو حبه
گوشت چرخ کرده ۲۵۰ گرم
فلفل دلمه‌ای سبز (خرد شده) یک عدد
سیب زمینی متوسط یک عدد
رب گوجه‌فرنگی یک قاشق غذاخوری
زرده تخم مرغ (زده شده) یک عدد
دانه کاج یا کنجد دو قاشق غذاخوری
گشنیز و جعفری خرد شده دو قاشق غذاخوری
فلفل یک‌چهارم قاشق چای‌خوری
زردچوبه یک‌چهارم قاشق چای‌خوری
نمک به مقدار لازم

مواد لازم برای تهیه خمیر پیراشکی عربی

آرد معمولی سه پیمانه
نمک نصف قاشق چای‌خوری
شکر یک قاشق غذاخوری
روغن مایع یا روغن زیتون چهار قاشق غذاخوری
مایه خمیر یک قاشق غذاخوری
آب گرم چهار قاشق غذاخوری
آب سرد یک‌چهارم پیمانه

طرز تهیه پیراشکی عربی مخصوص با گوشت و سیب زمینی

غذا‌ی عربی مثل تبوله، حمص، باباغنوش یا همین سمبوسه عربی که امروز قصد تهیه‌اش را داریم پر از رنگ‌ها و مزه‌های فراموش نشدنی هستند که با یکبار امتحان کردنشان برای همیشه طرفدارشان خواهید شد. برای تهیه یک پیراشکی عربی مخصوص و اصیل ابتدا خمیر پیراشکی خود را آماده کنید. پس کاسه‌ای بردارید و آرد را در آن بریزید. شکر، نمک و روغن مایع را به آرد اضافه کنید و با نوک انگشتان خود یا قاشق مواد را خوب مخلوط کنید.

مایه خمیر را در یک کاسه ریخته و سپس آب گرم را به آن اضافه کنید. مایه خمیر را در آب گرم حل کرده و آن را به آرد اضافه کنید. به تدریج آب را اضافه کنید و مواد را به خوبی مخلوط کنید تا خمیر درست شود. کمی با دست خمیر را ورز دهید. سپس با سلفون یا پارچه روی ظرف را بپوشانید و به مدت ۳۰ دقیقه کنار بگذارید تا خمیر شما به عمل بیاید.

حالا فر را روشن و روی حرارت ۲۵۰ درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید. سپس قابلمه‌ای بردارید و در آن روغن زیتون بریزید. پیاز و سیر را ریز خرد کنید و درون قابلمه تفت دهید تا بویشان در بیاید و رنگشان طلایی شود. گوشت چرخ کرده و رب گوجه‌فرنگی را اضافه کرده و هم بزنید تا رنگ گوشت تغییر کند و خوب پخته شود. فلفل دلمه و سیب زمینی را خرد کنید و به مواد روی حرارت اضافه کنید. دانه کاج یا کنجد را نیز به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا خوب با بقیه مواد تفت داده شده و مخلوط شوند. در آخر دو قاشق غذاخوری از مخلوط گشنیز و جعفری خرد شده را به همراه نمک، فلفل و زردچوبه به مایه پیراشکی عربی خود اضافه کنید و هم بزنید تا مخلوط شما آماده شود.

روی سینی یا سطحی که می‌خواهید پیراشکی‌ها را آماده کنید، آرد بپاشد. تکه‌ای خمیر بردارید و آن را به شکل توپ کوچکی مثلا اندازه یک پرتقال درآورید. با وردنه خمیر را پهن کنید. با لبه لیوان خمیر‌هایی دایره‌ای شکل برش دهید. یک قاشق غذاخوری از مواد را وسط هر قطعه قرار دهید و خمیر دیگری را روی آن بگذارید. با چرخاندن لبه خمیر‌ها به سمت بالا یا فشار دادن با چنگال لبه خمیر را سفت کنید.

سینی فر را بردارید و کف آن را با روغن مایع چرب کنید. پیراشکی‌ها را در آن بچینید. بین هر پیراشکی در حدود یک سانتی‌متر فاصله دهید و آن‌ها را به مدت ۳۰ دقیقه استراحت دهید تا زمانی که خمیر پیراشکی کمی پف کند. زرده تخم‌مرغ را جدا کنید و با چنگال آن را هم بزنید. با فرچه آشپزی مقداری زرده تخم‌مرغ روی پیراشکی‌ها بمالید و کمی دانه کنجد روی آن‌ها بریزید. پیراشکی‌ها را در فر که از قبل گرم شده بگذارید. آن‌ها را به مدت ۱۵ دقیقه یا تا زمانی که رنگ‌شان قهوه‌ای یا طلایی شود بپزید. سپس از فر خارج کنید و بلافاصله سرو کنید. نوش جان!

نکات طرز تهیه سمبوسه عربی مخصوص

اگر تهیه خمیر پیراشکی زمان زیادی از شما می‌گیرید می‌توانید این سمبوسه خوشمزه را با خمیر پیراشکی آماده نیز تهیه کنید.
مایه داخل سمبوسه عربی را میتوانید به سلیقه خود تغییر دهید و با مرغ یا کاملا گیاهی آن را تهیه کنید.