به گزارش خبرگزاری تسنیم از یاسوج، الیاس تاج الدینی در نشست پیشگیری و کنترل حوادث ستاد بحران کهگیلویه و بویراحمد اظهار داشت: کشت دیم در استان به دلیل تاخیر در بارشها به تعویق افتاد و همین تعویق سبب کند شدن رشد محصولات دیمی شده است.
وی نسبت به سرما زدگی در باغات، گلخانهها و دیگر محصولات کشاورزی هشدار داد و افزود: در آذرماه وضعیت بارندگی روند بهتری داشت و در ادامه در دی ماه با کمبود بارشها با خشکی کشت مواجه شدهایم.
تاج الدینی بیان کرد: کشاورزان مراجعات زیادی برای کود اوره دارند، با توجه به اینکه احتمال سرمازدگی وجود دارد از کشاورزان درخواست داریم استفاده از کود پاییزه را متوقف و هرس درختان را به اسفندماه موکول کنند.
رئیس سازمان هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد گفت: وضعیت بارش در امسال دچار نوسان بوده، بهطوری که از ابتدا تا آخر آذر ماه شاهد بارش خوبی در استان بودیم و نسبت به میانگین کشوری بارش آذر ماه در رتبه نخست بودیم.
رضا کاکاوند افزود: مجموع بارشها استان در امسال تاکنون 356 میلیمتر بوده و نسبت به میانگین بلند مدت 15 درصد رشد را شاهد هستیم و میزان بارشها نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد 20 درصدی داشته است.
مدیرکل سازمان هواشناسی استان کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: گرچه بارشها در آذرماه بارشهای بالایی بود اما از نظر زمانی این بارشها مناسب وضعیت استان نبوده است.
کاکاوند با اشاره ه به اینکه در دی ماه سال جاری به دلیل عدم بارش بخش کشاورزی با خسارتهایی روبرو شده، گفت: کمبود بارش در دی ماه باعث خشکی کشت دیم و سرمازدگی محصولات کشاورزی در استان شد.
وی یادآور شد: پیش بینی شدهاست، از روز جمعه سامانه فارسی به مدت یک روز وارد جو استان شده و میزان بارش پیش بینی شده در این روز نزدیک به 20 میلیمتر باشد و پیش بینی ما برای بلند مدت سه ماهه در استان این بوده که در بارشها به یک حد نرمال برسیم.
انتهای پیام/541 /ت
∎