اعتمادآنلاین| نادر انتصار، کارشناس مسائل بین الملل درباره لغو محدودیتهای تسلیحاتی ایران براساس قطعنامه 2231 گفت: از نظر قانونی محدودیتهای تسلیحاتی که در ضمیمه بی قطعمنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل آمده است و شامل خرید تسلیحات یا فروش تسلیحات از سوی ایران و همچنین محدودیت برای 23 شخصیت حقوقی است، پایان یافتهاند ولی بمانند بسیاری موارد دیگر قانون و عملکرد دو پدیده و رویداد مختلف هستند.
وی با اشاره به تلاشهای ترامپ برای نابودی برجام اظهار داشت: دولت ترامپ تلاش زیادی کرد محدودیتهای تسلیحاتی ایران را تمدید کند ولی با شکست بزرگی در این مورد مواجه شد و حتی نتوانست کشورهای اروپایی را که همواره دنبالهروی آمریکا هستند، قانع کند و این اتفاق مایک پمپئو را به هذیانگویی وادار کرد.
این کارشناس مسائل بین الملل با اشاره به اهمیت لغو محدودیتهای تسلیحاتی گفت: هدف اصلی برجام عادی کردن روابط اقتصادی دنیا با ایران بود که این کار با خروج آمریکا از برجام، اعمال مجدد تحریمها و در پیش گرفتن سیاست فشار حداکثری از سوی کاخ سفید محقق نشد.
انتصاردرباره واکنش اروپا به لغو محدودیتهای تسلیحاتی خاطرنشان کرد: اتحادیه اروپا محدودیتهای تسلیحاتی خود را بر علیه ایران دارد که این محدودیتها حداقل تا چند سال آینده باقی خواهد ماند ولی کشورهای دیگر در صورت تمایل میتوانند با ایران همکاریهای نظامی برقرار کنند و به ایران اسلحه بفروشند یا از ایران اسلحه بخرند.
استاد علوم سیاسی و روابط بینالملل دانشگاه آلابامای جنوبی با اشاره به ادعای دولت آمریکا مبنی بر اینکه لغو محدودیتهای تسلیحاتی منجر به ناامنی در منطقه میشود، بیان کرد: آمریکا همواره خود را ارباب دنیا دانسته و هر کشوری که قلدری و یکهتازی آمریکا را به چالش بکشد، تحمل نخواهد کرد.
انتصار ادامه داد: برخی از کشورهای اروپایی مانند فرانسه و انگلیس هنوز افکار استعماری خود را کنار نگذاشتهاند. این کشورها تحمل دیدن هیچ رقیبی را ندارند. این کشورها خود را پلیس امنیت دنیا میدانند و با فروش دیوانهوار سلاحهای پیشرفته به این کشورها خلیج فارس را به انبار باروت تبدیل کردهاند.
آمریکا فروش تسلیحات نظامی را به کشورهای منطقه افزایش میدهد
وی در پاسخ به سوالی درباره آثار منطقه ای لغو محدودیتهای تسلیحاتی ایران گفت: لغو محدودیتهای تسلیحاتی به کشورهایی مانند عربستان و امارات این بهانه را به آنها میدهد تا خرید تسلیحاتی خود از آمریکا و اروپا را افزایش دهند. در عین حال نباید فراموش کرد که تسلیحاتی را که ایران در آینده بتواند از کشورهای دیگر بخرد، قابل مقایسه با خریدهای دیوانهوار تسلیحاتی امارات و عربستان از غرب نخواهد بود.
این استاد دانشگاه اضافه کرد:عربستان و امارات تا سالها بزرگترین عامل ناامنی و جنگافروزی در منطقه باقی خواهند ماند.
منبع: ایرنا