سلامت نیوز: رییس انجمن بیهوشی و مراقبت های ویژه کشور با بیان اینکه:«همه بیماران نیازمند بستری خدمت دریافت می کنند و هیچ تبعیضی بین بیماران قائل نمی شویم.» گفت:«پیدا کردن تخت برای بیماران انرژی و وقت زیادی را از ما می گیرد اگر شرایط وخیم باشد سیستم جوابگو نخواهد بود امیدوارم مردم کمک کنند این شرایط پیش نیاید.»
به گزارش سلامت نیوز، علیرضا سلیمی ، در نشست خبری با خبرنگاران از طریق ویدئوکنفرانسی با خبرنگاران گفت:« شش هزار متخصص بیهوشی داریم که در تمامی نقاط کشور فعال هستند. برخی تخصص بیهوشی را با کاری که در اتاق عمل انجام می دهند می شناسند ولی عمدتا متخصصین بیهوشی در اورژانس و بخش های مراقبت ویژه هم درگیر هستند. بعد از همه گیری کرونا متخصصین بیهوشی به شدت مشغول مراقبت از بیماران بدحال هستند و متخصصین بیهوشی بیشترین درگیری را با بیماران بدحال دارند به همین دلیل میزان ابتلا و شهادت این گروه از متخصصین بالا است.»
وی در ادامه گفت:« امسال مراسمی را برای بزرگداشت شهدای متخصصین بیهوشی همزمان با روز جهانی بیهوشی در سازمان نظام پزشکی برگزار کردیم و تمبر یادبود اختصاصی که هرکدام مزین به هریک از ۱۳ شهید ما بود، چاپ شد. در ذیل این برنامه ما کمیته ای را تشکیل دادیم که چرایی و علت مرگ بالای متخصصان بیهوشی را بررسی کنیم.»
وی گفت:« میزان ابتلای متخصصین بیهوشی به کرونا بالاست آمار دقیقی از میزان مبتلایان و اینکه چه تعداد در آی سی یو بستری هستند را نداریم جای تاسف دارد رقم شهدای ما بالاست و هرماه شاهد از دست دادن دو یا سه نفر از متخصصین بیهوشی هستیم.»
وی در پاسخ به اینکه سالانه چه تعداد متخصص بیهوشی به سیستم درمان کشور اضافه می شوند، گفت:« سالانه ۳۰۰ متخصص به ناوگان متخصصین بیهوشی کشور اضافه می شود. سال گذشته با مشکل جدی روبرو بودیم که ظرفیتی که وزارت بهداشت برای متخصصین بیهوشی در نظر گرفته بود، پر نشد و در اکثر دانشگاه ها ظرفیت ها خالی ماند. در شرایطی که حدس ما این است رشته های تخصصی باید در آن رقابت باشد اما تخصص کلیدی مثل بیهوشی ظرفیت هایش خالی می ماند این ظرفیت در امریکا جزو سه ظرفیت برتر بوده اما در ایران به نظر می رسد به دلیل پایین بودن درآمد و سختی کار این گروه تخصصی ،میزان تمایل همکاران برای ورود به این رشته کم است. امیدوارم مسوولین تمهیداتی در نظر بگیرند وگرنه در بازه ده ساله یک خلا جدی بوجود خواهد آمد.»
وی در پاسخ به سوال خبرنگار سلامت نیوز درباره احتمال افزایش بیماران بدحال مبتلا به کرونا و نیازمند بستری در آی سی یو، گفت:« اگر شرایط کنونی جامعه را ترسیم کنم همه بیماران نیازمند بستری خدمت دریافت می کنند و هیچ تبعیضی بین بیماران قائل نمی شویم اما پیدا کردن تخت برای بیماران انرژی و وقت زیادی را از ما می گیرد ما برای پیدا کردن یک تخت خالی باید هماهنگی های زیادی انجام دهیم و پیدا کردن تخت بعضی اوقات کار ستادی می طلبد شاید ظاهر قضیه این باشد تخت را فرام می کنیم ولی با زحمت است اگر شرایط وخیم باشد سیستم جوابگو نخواهد بود امیدوارم مردم کمک کنند این شرایط پیش نیاید.»
وی گفت:« خداروشکر می کنم تا این لحظه توانستیم به تمامی بیماران در بخش های مراقبت ویژه خدمت ارائه دهیم و تبعیضی قایل نشدیم اما این به قیمت کار ۱۲۰ درصدی همکاران است. تعداد پرسنل باید جوری باشد که اگر کسی بیمار شد بتوان نیروی دیگری را جایگزین کرد. این روند کار یک فرسودگی وحشتناکی را در همکاران ایجاد کرده است و این نوع کار کردن می تواند مشکل ساز شود. مشکل اصلی ما نیروی انسانی است و فشار و خستگی و بیماری های زیادی که متخصین بیهوشی و سایر همکاران دچار آن شدند. نیاز به یک بازنگری و حمایت همه جانبه داریم. بعضا به لحاظ مالی حداقل هایی که انتظار می رفت تامین شود برای این عزیزان تامین نشده است. هرچند نسبت به بسیاری از کشورها می توانیم ادعا کنیم درمان های مناسبی ارائه دادیم اما این منابع نامحدود نیست و باید چاره اندیشی کرد.»
وی درباره پیش بینی میزان بستری در بخش مراقبت های ویژه در روزهای آینده، گفت:« هر اتفاقی مثل یک تعطیلی طولانی یا مسافرت بازتاب آن دو هفته بعد گریبان ما را در بیمارستان ها می گیرد در حال حاضر از یک ظرفیت بالایی استفاده می کنیم و ۱۲۰ درصد خدمت ارائه می دهیم. از ملت ایران می خواهیم کرونا را جدی بگیرند و نگذارند که بحث همه گیری کووید -۱۹ در ذهنشان عادی شود و از سفرهای غیرضروری اجتناب کنند. متاسفانه اخبار و آمار مرگ و میری که هر روز اعلام می شود عادی شده در حالی که تعداد زیادی از هموطنانمان را هر روز از دست می دهیم.»
سلیمی در پاسخ به اینکه چرا تعداد افراد مبتلا و فوتی های کرونا در کشورمان نسبت به سایر کشورها بیشتر است، گفت:« اگر آمار رسمی کشور را ملاک قرار دهیم نسبت مرگ و میر بر اثر کرونا در ایران خیلی بالاست همچنین میزان مرگ و میر در میان همکاران نسبت به سایر کشورها بالا است و در متخصصین بیهوشی باید این مساله بررسی شود و جای تامل دارد. روز گذشته یک کمیته ای را در سازمان نظام پزشکی با محوریت مراقبت های ویژه تشکیل دادیم تا علت مرگ و میر بالای متخصصین بیهوشی را بررسی کنند. متاسفانه میزان مرگ و میر در کشورمان نسبت به میزان ابتلا بالا است علت اول می تواند این باشد شاید عدد حقیقی آمار مبتلایان بیش از این باشد که اعلام می شود همچنین تست ها یک درصدی خطا دارند ، از طرف دیگر انجام یک دوره تست ثابت کننده این نیست که فرد مبتلا به کرونا نیست همچنین بیمارانی که به بیمارستان ها مراجعه می کنند بیماران بسیار بدحال هستند و در زمانی که بستری می شوند طبیعی است میزان مرگ و میرشان ممکن است نسبت به جاهای دیگر بیشتر باشد باید دلایل آمار بالا نسبت به دیگر کشورها بررسی شود.»
وی خاطرنشان کرد:« پیشگیری از کرونا بسیار مهم است و یک عزم ملی نیاز است. اگر همه سعی کنیم موارد ابتلا را کم کنیم، میزان مرگ و میر بر اثر کرونا هم کاهش پیدا می کند. کشورهایی که در کنترل کرونا موفق بودند بیشتر بر روی پیشگیری سرمایه گذاری کردند زمانی که بیماری زیاد می شود سیر آن غیرقابل پیش بینی است.»
وی گفت:« بحث همه گیری کووید -۱۹ کار کارشناسی و پژوهش و برنامه ریزی را می طلبد. سازمان نظام پزشکی به عنوان یک ارگان کمکی همواره اعلام آمادگی کرده در هر سطحی در کنار وزارت بهداشت است و کارهای آموزشی و پژوهشی را در خدمت ستاد مقابله با کرونا انجام می دهد. سازمان بر پایه کارهای کارشناسی و مطالعات موضع گیری شفافی داشته است از جمله در مورد بازگشایی مدارس و یا واکسن آنفلوانزا و همواره ایده و نظر شفافی داشته و اعلام آمادگی کرده که می تواند بیش از این هم در خدمت باشد.»
وی در پاسخ به اینکه آیا نوع مراقبت ها است از بیماران مبتلا به کرونا ضعیف تر شده است، گفت:« میزان مرگ و میر بر اثر کرونا در کشور بالا است طبیعی است که وقتی از تجهیزات بیمارستان و آی سی یو بیش از ظرفیتش استفاه شود توجه و کیفیت درمان را تحت تاثیر قرار خواهد داد.»