ناظران سیاسی با تاکید بر اینکه موج اسلام هراسی اخیر با اهداف کاملا معین صورت گرفته، بر این باورند که برای مقابله با اینگونه اقدامات غیرعقلایی اسلام ستیزان هرچه سریعتر مجمع جهانی علمای اسلام که شامل همه مذاهب مختلف اسلامی است در یک سمینار بین المللی ابتدا همبستگی خود و دوم محکوم کردن اینگونه اقدامات و در گام سوم تذکر به همه جریانات اسلامی در سراسر جهان که پرهیز از اقدامات رادیکالی است اقدام کنند.
موج اسلام هراسی اخیر که در اروپا به راه افتاده است با هدفی کاملا تعریف شده برای وادار کردن مسلمانان به عکس العملهای تند و هیجانی است.
نمونه آن اتفاقی است که در کشور سوئد شاهد بودیم، قرآن کریم به آتش کشیده شد. تنها چند ساعت بعد یکی از زنان تندرو نیز نسخهای از قرآن کریم را آتش زد و همزمان ویدئوی دیگری منتشر شد که نشان میداد وی به قرآن کریم اهانت میکند.
البته یک فرد تندروی دیگر در بلژیک نیز به خود اجازه اهانت داد، نکته قابل تامل اینکه
اهانت به مقدسات مسلمانان در برابر چشم نیروهای پلیس در غرب رخ میدهد. چند روز پیش نشریه فکاهی «شارلی ابدو» چاپ پاریس یک روز قبل از دادگاه رسیدگی به پرونده ۱۳ فرد متهم به دست داشتن در حادثه تیراندازی در دفتر این نشریه در سال ۲۰۱۵، کاریکاتورهای موهن به پیامبر اکرم(ص) را بازنشر کرد.
نویسنده سرمقاله این نشریه ضمن بازنشر کاریکاتورهای موهن به ساحت پیامبر اکرم(ص) نوشت: این تصاویر به تاریخ تعلق دارد و تاریخ را نه میتوان دوباره نوشت و نه میتوان آن را پاک کرد. فرانسه اینگونه هتاکیها و گستاخیها را جزو آزادی بیان قلمداد میکند، لذا امانوئل ماکرون رئیس جمهور فرانسه این اقدام موهن نشریه فرانسوی را محکوم نکرده است. رئیس جمهور فرانسه ضمن مخالفت با محکوم کردن اقدام موهن نشریه فکاهی شارلی ابدو گفت: در جایگاهی نیستم که بتوانم علیه تصمیم نشریه برای انتشار کاریکاتورها حکم صادر کنم.
امائول ماکرون این اقدام توهینآمیز را به مسئله آزادی بیان و عقیده ربط داد و افزود: کشورم از آزادی بیان و عقاید برخوردار است، اما در عین حال شهروندان فرانسوی باید به یکدیگر احترام بگذارند و از پرداختن به گفتوگوی نفرتانگیز اجتناب ورزند.
توهین به مقدسات مسلمانان و «اسلام هراسی» پدیده جدیدی نیست و غرب پس از فروپاشی شوروی و افزایش گرایش به اسلام در بسیاری از کشورهای غربی، به شکل گستردهای آن را در دستور کار خود قرار داده است.
پیشتر نیز انتشار کاریکاتورهای موهن در نشریات مختلف دانمارکی، تهیه و انتشار فیلمهای مختلف از جمله «فتنه»، رستلر و «بیگناهی مسلمانان» و کاریکاتور موهن درباره پیامبر گرامی اسلام (ص) در نشریه فرانسوی «کلوزر» از دیگر نمونههای آن است.
تلاش برای تحقیر مسلمانان
حسن هانی زاده کارشناس مسائل سیاست خارجی در گفتوگو با سیاست روز درباره آنچه با عنوان اسلام هراسی در برخی کشورهای اروپایی رخ میدهد گفت: هرازگاهی که مسلمانان در سیاستهای خود نسبت به غرب بازنگری میکنند جریان اسلام هراسی در غرب تشدید میشود که پشت صحنه آن لابی صهیونیستی و یهودیان مقیم کشورهای اروپایی هستند که با نفوذ خود رسانهها و سازمانهای اروپایی سعی میکنند مسلمانان را به شکلهای مختلف تحقیر کنند.
وی افزود: بارها در کشورهایی نظیر فرانسه، آلمان، انگلیس، سوئد و دیگر کشورها شاهد اهانت شدید به مقدسات مسلمانان بودیم اخیرا نیز در سوئد قرآن را به آتش کشیدند و در مجله شارلی ابدو در فرانسه با ترسیم کاریکاتور و نوشتههایی به پیامبر اکرم (ص) اهانت کردند.
هانی زاده با تاکید بر اینکه اینگونه رویکردها نشان میدهد جریان فراماسونی پشت سر همه این جریان سازیها است، اظهار داشت: میخواهند با جریحه دار کردن احساسات مسلمانان آنان را وادار به عکس العمل شتاب زده کنند تا ذیل آن بتوانند به اخراج مسلمانان به بهانه ناامنی در کشورهایشان مبادرت ورزند.
کارشناس مسائل سیاست خارجی با بیان اینکه تاکنون در سوئد بیش از۶۰ نفرمعترض به این اهانت آتش زدن قرآن توسط پلیس دستگیر شدند، خاطرنشان کرد: در فرانسه نیز امانوئل ماکرون از انتشار کاریکاتور توهین آمیز به پیامبر عظیم الشان را دفاع کرد، این دفاع در حالی است که هیچ کس نمیتواند راجع به هولوکاست در فرانسه اظهار نظر کند.
هانی زاده با اشاره به اینکه غرب یک جبهه وسیعی علیه مسلمانان ایجاد کرده است، گفت: آنها از طریق توهین و اهانت به نمادها و مقدسات مسلمانان به دنبال این هستند که مسلمانان را وادار به عکس العملهای هیجانی کنند.
وی با تأکید بر اینکه کشورهای اسلامی همچنین سازمان همکاری های اسلامی ضمن واکنش به این اقدامات جلسهای در سطح وزرای خارجه تشکیل دهد، تصریح کرد: البته با توجه به اینکه دبیرخانه سازمان همکاریهای اسلامی در عربستان سعودی است، سعودیها نسبت به این توهینها سکوت کردهاند و باید برای این موضوع تدبیری اندیشیده شود.
طراحیهای راهبردی اسلام هراسی از سوی صهیونیستهاست
دکتر سیدرضا صدرالحسینی نیز درباره آنچه با عنوان اسلام هراسی در برخی کشورهای اروپایی رخ میدهد به سیاست روز گفت: متأسفانه نشریه شارلی ابدو در اقدامی، کاریکاتور موهوم علیه پیامبر اکرم (ص) خود را که در سال ۲۰۱۵منتشر کرده بود مجدداً باز نشر کرد.
وی افزود: همه بخاطر داریم انتشار این تصاویر موهون که بعضی از آنان همراه با توضیحاتی مبنی بر تروریستی بودن آموزههای دین اسلام و مسلمانان بود، با این اقدام تحریکات دینی در اروپا افزایش یافت و بسیاری از دلسوزان معتقد به ادیان الهی و حتی مصلحان غیر موحد سلسله اقداماتی که در آن سال در فرانسه و دیگر کشورهای اروپایی صورت گرفته بود محکوم نموده و اعلام خطر کردند که این گونه اقدامات به همراه سکوت و یا تایید مقامات عالی کشورهای اروپایی باعث افزایش خشونت و اقدامات واکنشی در چارچوب حرکتهای رادیکالی در اروپا خواهد بود و به دلیل بیتوجهی به این نشریه، نشریه شارلی ابدو مورد تعرض تروریستها قرار گرفت و چند نفر کشته شدند.
صدرالحسینی بیان داشت: حال مجدداً این نشریه با استفاده از سکوت همراه با حمایت رییس جمهور فرانسه که اعلام نموده است دعوت به بیخدایی در فرانسه آزاد است، اقدام سخیف خویش را تکرار نموده و با بازنشر همان تصاویر و نوشتهها احساسات بیش از یک و نیم میلیارد مسلمان را برانگیخته است.
وی گفت: جای تأسف دارد توهین به مقدسات این جمعیت کثیر در کشوری که خود را مهد آزادی میداند، آزاد است و در عین حال مخالفت با دولت حاکم که بیش از یکسال است توسط جلیقه زردها انجام میشود مخالف آزادی است و با شدیدترین برخورد پلیس و سرکوب تظاهرکنندگانی که به دنبال حقوق اجتماعی خویش هستند سرکوب میگردد.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: آقای مکرون با حمایت از توهین کنندگان به پیامبر اسلام چگونه میتواند نقش آفرینی فرانسه را در تحولات منطقه غرب آسیا افزایش دهد؟ در پاسخ به این سوال باید گفت این تناقضی آشکار در سیاست خارجی فرانسه محسوب میگردد، از یک طرف در منطقهای که اکثریت جمعیت آن مسلمان میباشند مانند لبنان و عراق، مکرون حاضر و اعلام همبستگی و به مردمان این دو کشور کمک میکند و از طرفی دیگر در کشور خود از حامیان توهین کننده به مقدسات مسلمانان حمایت میکند!!
وی بیان داشت: به نظر میرسد اکثر طراحیهای راهبردی فعلی در جهان برای اسلام هراسی توسط صهیونیست بین الملل انجام میشود؛ بدین شکل که از یک طرف جریانهای افراطی ضد اسلام را تقویت میکند و مورد حمایت قرار میدهد و از طرف دیگر گروههای افراطی اسلامی جهان را تحریک نموده تا با واکنشهای تند وغیر منطقی خویش اسلام را دین تروریستی و بیمنطق و رادیکال معرفی کند.
کارشناس مسائل سیاست خارجی با تاکید براینکه علت اصلی این کارها نیز مشخص است؛اظهارداشت: میتوان در قالب این گزاره آن را تفسیر نمود که؛ گرایش فرهیختگان و نخبگان جامعه جهانی به اسلام و آموزههای متعالی آن، صهیونیسم بین الملل را به شدت به هراس انداخته و این تلاشهای مذبوحانه برای تحت تاثیر قرار دادن گرایش روز افزون به اسلام قابل تفسیر است.
صدرالحسینی این راهکار را نیز پیشنهاد کرد که برای مقابله با اینگونه اقدامات غیر عقلایی اسلام ستیزان هرچه سریعتر مجمع جهانی علمای اسلام که شامل همه مذاهب مختلف اسلامی است در یک سمینار بین المللی ابتدا همبستگی خود و دوم محکوم کردن اینگونه اقدامات و درگام سوم تذکر به همه جریانات اسلامی در سراسر جهان که پرهیز از اقدامات رادیکالی است اقدام کنند.
وی معتقد است، ضمنا آمادگی خود را برای برگزاری نشستهای تقریب ادیان و معرفی اسلام به عنوان آخرین دین آسمانی که همه امتها را به همزیستی مسالمت آمیز صلح و آرامش و تضارب اندیشه دعوت نموده اعلام نماید تا بدین وسیله یکبار دیگر اسلام آرامش و صلح و ارتقای دانش عمومی را در جهان به اثبات برساند.
این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: برخوردهای دوگانه در اروپا و آمریکا امروز همه اندیشمندان و صاحبان فکر و عقاید والا را به تعجب واداشته است، چرا که مشاهده میکنیم آزادی حقوق بشر، حقوق کودکان، حقوق بانوان محیط زیست و دهها مورد دیگر هم دراین کشورها و هم توسط این کشورها در نقاط دیگراز جهان تعابیر متفاوت دارند، بر این اساس میتوان ادعا کرد هیچ یک از نسخههای غرب که برای اعتلای بشر تجویز شده است کارایی لازم را نداشته و بشر امروز باید فکری نو براندازد.
ارزیابی ناظران سیاسی از آنچه با اسلام هراسی در اروپا رخ میدهد
وادار کردن مسلمانان به عکس العملهای هیجانی
صاحبخبر -
∎