شناسهٔ خبر: 41883724 - سرویس سیاسی
منبع: روزنو | لینک خبر

جنجال احمدی‌نژاد دوم

دوباره بوي پوپوليسم. با شکل و شمايل افشاگري و اظهارنظرهاي کوبنده که تاکنون کمتر نظير آن را شنيده بوديم. اظهارات اخير پرويز فتاح رئيس بنياد مستضعفان در مصاحبه اخيرش در تلويزيون بي‌اختيار انسان را به ياد مناظره‌هاي انتخابي محمود احمدي‌نژاد مي‌اندازد. تلاش براي کسب محبوبيت با شيوه افشاي تخلفات مالي و ... مقامات و نهادهاي کشور. پرويز فتاح به نظر مي‌آيد که نسل جديدي از پديده احمدي‌نژاد را در آينده نزديک انتخابات هدايت مي‌کند. پديده‌اي که مي‌تواند بخشي از مردم را به‌واسطه رنگ و بوي مبارزه با فساد به سمت خود جلب کند اما سرنوشتش ناکجاآباد است. فتاح با چهار سال وزارت در دوره احمدي‌نژاد خيلي خوب اين شيوه‌ها را آموخته است اينکه چگونه جداي از جريان‌هاي سياسي خودش را مردمي معرفي کند و علمدار عدالت‌محوري و مهرپروري شود. در محافل سياسي جنس‌ سخنان پرويز فتاح را که از شبکه يک تلويزيون پخش شد بيشتر شبيه به احمدي‌نژاد تعبير کردند و برخي نيز لقب احمدي‌نژاد ثاني را به او ‌دادند.

صاحب‌خبر -

دوباره بوي پوپوليسم. با شکل و شمايل افشاگري و اظهارنظرهاي کوبنده که تاکنون کمتر نظير آن را شنيده بوديم. اظهارات اخير پرويز فتاح رئيس بنياد مستضعفان در مصاحبه اخيرش در تلويزيون بي‌اختيار انسان را به ياد مناظره‌هاي انتخابي محمود احمدي‌نژاد مي‌اندازد. تلاش براي کسب محبوبيت با شيوه افشاي تخلفات مالي و ... مقامات و نهادهاي کشور. پرويز فتاح به نظر مي‌آيد که نسل جديدي از پديده احمدي‌نژاد را در آينده نزديک انتخابات هدايت مي‌کند. پديده‌اي که مي‌تواند بخشي از مردم را به‌واسطه رنگ و بوي مبارزه با فساد به سمت خود جلب کند اما سرنوشتش ناکجاآباد است. فتاح با چهار سال وزارت در دوره احمدي‌نژاد خيلي خوب اين شيوه‌ها را آموخته است اينکه چگونه جداي از جريان‌هاي سياسي خودش را مردمي معرفي کند و علمدار عدالت‌محوري و مهرپروري شود. در محافل سياسي جنس‌ سخنان پرويز فتاح را که از شبکه يک تلويزيون پخش شد بيشتر شبيه به احمدي‌نژاد تعبير کردند و برخي نيز لقب احمدي‌نژاد ثاني را به او ‌دادند.

به گزارش روز نو :رئيس بنياد مستضعفان درباره املاک در دست مسئولان افشاگري کرد و البته برخي از آنها با نادرست خواندن ادعاهاي پرويز فتاح به ارائه توضيحاتي پرداختند. دفتر روساي جمهور يا استفاده آنها از املاک بنياد مستضعفان موضوع تازه‌اي نيست و طي سال‌ها اين روند ادامه داشته. پس از آغاز کار فتاح عده‌اي در بوق و کرنا کردند که او براي پيروزي در انتخابات رياست‌جمهوري چنين تصميماتي دارد اما رئيس بنياد مستضعفان شنبه در يک برنامه تلويزيوني به آنها چنين پاسخ داد: «بنده در بنياد، حافظ منافع مستضعفان هستم و کوتاه نخواهم آمد. برخي‌ها مرا متهم به اقدامات پوپوليستي براي انتخابات 1400 مي‌کنند. اينها را بگويند، اما ملک ما را محترمانه تخليه کنند و پس بدهند» فتاح از صاحبان فعلي املاک خواست تا تخليه کنند و ادعاهايي در خصوص دريافت پول براي تخليه کرد که بي‌پاسخ نماند. حسام‌الدين آشنا مشاور رئيس‌جمهوري در حساب کاربري خود در توئيتر با اشاره به اظهارات اخير پرويز فتاح رئيس بنياد مستضعفان نوشت: «‏چه تاريخي بشود تاريخ اين بنياد! فرمودند مستاجران بنياد بايد يا اجاره‌ها را به‌روز بدهند و يا ملک را تخليه کنند. اما نفرمودند با آنان‌که املاک را به نام مزايده‌ ولي با مصالحه و توصيه مالک شده‌اند، چه بايد کرد. و نفرمودند فرداي فروش سريع همه اموال و املاک، بنياد مي‌ماند يا جمع مي‌شود.»

ادعاي فتاح و پاسخ عضو مجمع

فتاح درخصوص بازپس‌گيري کاخ مرمر بيان کرد: اين بنا سال‌ها در تملک آقاي هاشمي‌رفسنجاني و سپس در دست تشخيص مصلحت بود و زماني که دولت قصد بهره‌برداري ديگري از اين ملک را داشت با همکاري آقاي روحاني کاخ مرمر باز پس گرفته و با همکاري سازمان ميراث فرهنگي قرار شد اين بنا تبديل به موزه گردد. وي افزود: بازسازي‌هاي لازم انجام شد، اما هنوز هم آثار دردناکي در اين کاخ خودنمايي مي‌کند، زيرا در اين کاخ آسانسور نصب کرده‌اند، حمام و جکوزي برقرار کرده‌اند و...، حال سوال اينجاست زماني که اين اتفاق مي‌افتاده چرا خبري از ميراث فرهنگي نبوده و اقدامي صورت نپذيرفته است؟ روز گذشته مجمع تشخيص مصلحت درواکنش به اظهارات فتاح آورد: تا زمان فوت مرحوم آقاي هاشمي‌رفسنجاني، ساختمان کاخ مرمر به‌عنوان دفتر رئيس فقيد مجمع تشخيص مصلحت نظام مورد بهره‌برداري قرار مي‌گرفت، پس از آن براساس تدابير مقام معظم رهبري مبني بر تمرکز امور مجمع (سازماني و ساختماني) به درخواست دبير مجمع و موافقت معظم‌له مبني بر انتقال مجمع به ساختمان قديم مجلس شوراي اسلامي، در مردادماه 1397 و در زمان رياست مرحوم آيت‌ا... هاشمي شاهرودي بر مجمع، ساختمان کاخ مرمر تحويل رياست وقت بنياد مستضعفان، جناب آقاي مهندس سعيدي‌کيا شد. علاوه بر ساختمان کاخ مرمر، دو ساختمان مرکز تحقيقات استراتژيک که توسط جناب آقاي دکتر روحاني و سپس جناب آقاي دکتر ولايتي مديريت مي‌شد نيز در مردادماه 1397 به رياست وقت بنياد، جناب آقاي مهندس سعيدي‌کيا تحويل شد. پس از تحويل ساختمان‌هاي فوق‌الذکر به بنياد مستضعفان، مجمع تشخيص مصلحت نظام، هيچگونه بهره‌برداري از ساختمان‌هاي مذکور نداشته است. با عنايت به موارد مذکور، ضمن استقبال از لزوم شفافيت در امور، از مسئولان محترم انتظار مي‌رود در اظهارات خود دقت لازم را معمول دارند تا باعث سوء برداشت مخاطبين نگردد. همچنين ديروز يک عضو مجمع به اين اظهارات واکنش نشان داد. آيت‌ا... محسن مجتهد شبستري گفت: در حال حاضر قسمت عمده کاخ مرمر از حاکميت مجمع تشخيص خارج شده و قسمت‌هايي از مجلس سابق هم براي مجمع تشخيص مصلحت در نظر گرفته شده است. او ادامه داد: البته هنوز قسمت‌هاي جزئي از دفتر رئيس مجمع تشخيص مصلحت در کاخ مرمر باقي مانده است. آيت‌ا... شبستري خاطرنشان کرد: کاخ مرمر در زمان مرحوم آيت‌ا... هاشمي رفسنجاني به‌طور کلي در اختيار مجمع تشخيص قرار داشت، اما الان به اين صورت نيست.

مولاوردي و ابتکار: زمان براي پاسخ بدهيد

در مورد ديگري رئيس بنياد مستضعفان مدعي شد: «ساختمان مرکز مطالعات و تحقيقات زنان سال‌ها و با مجوز در اختيار عده‌اي از بانوان از جمله خانم ابتکار، مولاوردي و بقيه بود که پيش از تصدي مسئوليت بنده در بنياد، آن را تخليه کردند و مدعي بودند که همچنان بايد اين ساختمان در اختيار آنها باشد، اما از نظر حقوقي، بنياد مستضعفان توانست آنها را قانع و ساختمان را تخليه کند. وي ادامه داد: آنها بابت تخليه با توافق بنياد در همان زمان، پنج‌ميليارد تومان مي‌گيرند و پس از بررسي‌ها مشخص بود خلاف بود و کسي که ملک بنياد مستضعفان در اختيار او بوده است بايد اجرت‌المثل هم بپردازد و اميدواريم اين مبلغ برگردد و مشکل حقوقي و قضائي پيدا نکند.» اين اظهارات با واکنش اين دو زن مواجه شد چنانکه ابتکار در حساب کاربري خود در شبکه اجتماعي توئيتر و در پاسخ به ادعاي پرويز فتاح رئيس بنياد مستضعفان مبني بر دريافت مبلغ 5ميليارد تومان به جهت تخليه «مرکز مطالعات زنان»، نوشت: «آقاي فتاح خيلي‌ها شما را به ديانت مي‌شناختند! صحبت ديشب شما اما اشتباه زياد داشت و نام بردن از من و خانم مولاوردي با حقيقت ماجرا سازگار نيست که گويا رانت يا نفع شخصي بوده. ساختمان اوايل دهه 70 با نظر امام به موسسه مطالعات زنان داده شد که ما مسئوليتي نداشتيم. رسانه ملي بايد فرصت پاسخ دهد.» شهيندخت مولاوردي هم روز يکشنبه در حساب کاربري خود در توئيتر نوشت: آقاي فتاح شما را به سلامت نفس مي‌شناختم. کاش در جايگاه مهمي که قرار گرفته‌ايد در روايت‌هايتان بيش از پيش دقيق‌تر و مسئولانه‌تر باشيد تا با مغلطه طوري وانمود نشود گر حکم‌ شود که مست گيرند... وي خطاب به فتاح افزود: منتظر جوابيه مستند و مستدل هيات مديره موسسه بمانيد. اين موسسه که کاملا غيرانتفاعي است، هيچگونه نفع و مابه‌ازاي مالي براي اعضاي هيات امنا و مديره خود ندارد و ملک مطلق به کسي هم محسوب نمي‌شود. هيات امناي آن هم که اخيرا به عنوان عضو آن (از 12عضو) انتخاب شده‌ام فقط سالي يکي دو بار جلسه دارد، به عبارتي امروز هست و فردا نيست!

احمدي‌نژاد زير دين کسي نبوده است

فتاح در بخش ديگري گفت: «اکنون با آقاي احمدي‌نژاد رئيس‌جمهور سابق مساله داريم که با مجوز در ملک مربوط به بنياد مستضعفان با مساحت حدود هزار و 800 مترمربع در منطقه ولنجک براي چند سال مستقر است. البته پيامي داده که آماده است به مرکز شهر منتقل شود، اما ملکي را با آن شرايط نداشتيم که تحويل دهيم، اما اين موضوع هم بايد مدت‌دار و محدود به زمان باشد. فتاح افزود: از روحيه مردمي آقاي احمدي‌نژاد انتظار داريم تا اين مال بيت‌المال به بنياد برگردد و آن را بفروشيم که بيش از 200ميليارد تومان ارزش دارد.» روز گذشته دفتر احمدي‌نژاد به اين اظهارات واکش نشان داد و نوشت: 1- اين دفتر و جناب آقاي دکتر احمدي‌نژاد هيچگاه درخواستي براي در اختيار گرفتن ساختمان به بنياد مستضعفان نداده‌اند. اين دفتر همچنين هيچ...

دخالتي در تعيين يا انتخاب محل موردنظر که ساختماني متروکه بوده و بعدا بازسازي گرديد، نداشته است. محل مذکور در آبان‌ماه 1392 با انتخاب و پيشنهاد و دستور رئيس محترم وقت بنياد مستضعفان و با عقد قرارداد در اختيار اين دفتر قرار گرفته است. 2- اين دفتر به‌ويژه پس از پيشنهاد سال 1396 جناب آقاي دکتر احمدي‌نژاد به مقام معظم رهبري دائر بر فروش تمامي اموال بنياد مستضعفان و توزيع آن بين مردم، خصوصا محرومين، همواره آماده تخليه اين محل بوده است. 3- طي سال گذشته و با افزايش نجومي قيمت‌ها، اين دفتر ابتدائا و رأسا پيشنهاد تخليه را به مسئولان بنياد داده است، ليکن از طرف آنان تاکنون هيچ درخواستي حتي تلويحي براي تخليه ارائه نشده است. 4- با اين حال آمادگي داشته و داريم که ساختمان مذکور را تخليه نماييم و خواهيم کرد. کافي بود مسئولان مربوطه درخواست خود را مستقيما به اين دفتر اعلام مي‌نمودند. 5- دکتر احمدي‌نژاد هرگز زير بار دين هيچ فرد، گروه و جرياني نبوده و به لطف الهي نخواهند بود به دنبال انتشار بيانيه دفتر رئيس دولت‌هاي نهم و دهم در خصوص اعلام آمادگي آن دفتر براي تخليه ملک در اختيار رئيس‌جمهور سابق، روابط عمومي بنياد مستضعفان اطلاعيه‌اي صادر کرد. در اين اطلاعيه آمده است: بنياد مستضعفان ضمن تشکر از برخورد منطقي و اعلام آمادگي رئيس محترم دولت‌هاي نهم و دهم جمهوري اسلامي ايران مبني بر آمادگي تخليه ملک مربوط به دفتر ايشان واقع در منطقه ولنجک تهران، آماده هر نوع همکاري در اين زمينه است که منجر به تامين منافع مستضعفان خواهد شد. باتوجه به رويکرد مردمي رئيس محترم دولت‌هاي نهم و دهم و همچنين نظر به اعلام آمادگي قبلي ايشان در ديدار حضوري با رئيس سازمان اموال و املاک بنياد مستضعفان براي تخليه يا جابه‌جايي از ملک مذکور، خوشبختانه با صدور اطلاعيه دفتر ايشان، اميدوار به همراهي دکتر محمود احمدي‌نژاد در اين مسير انقلابي شديم.

چالش‌هاي حدادعادل و زاکاني براي فتاح

فتاح به بازپس‌گيري مدرسه آقاي حدادعادل هم اشاره کرد و افزود: ايشان براي احداث مدرسه فرهنگ در خيابان فرشته بنايي را اجاره نمودند و اين اجاره چندين نوبت تمديد شد؛ البته اين اجاره‌بها با ملاحظات بوده و مشمول نرخ روز نمي‌شد، در حال حاضر موعد اجاره به سر رسيده است و بايد تخليه شود يا اجاره‌بها به نرخ روز تنظيم شود که البته با توجه به گراني آن منطقه احتمالا براي ايشان به‌صرفه نخواهد بود. ارزش ريالي ملک مدرسه فرهنگ در حال حاضر 200ميليارد تومان برآورده مي‌شود. فتاح اظهار داشت: ملکي هم در اختيار رئيس‌جمهور اسبق براي موسسه باران بوده است که پيش از تصدي مسئوليت بنده در بنياد، تخليه شده بود و آنجا را به محل قرنطينه بيماران تبديل کرديم و آنجا را مي‌فروشيم. وي گفت: يکي از ملک‌هاي بسيار خوب و ارزشمند ما در ضلع جنوبي کاخ نياوران است که اکنون مرکز پژوهش‌هاي مجلس است. حتما سراغ آقاي زاکاني رئيس جديد اين مرکز مي‌رويم و بايد اجاره بپردازد. با توجه به شخصيت ارزشي و بسيجي آقاي زاکاني انتظار داريم که نخستين کار انقلابي او، تخليه اين مکان باشد تا آنجا را بفروشيم.

باران هم تکذيب کرد

فتاح اظهار داشت: ملکي هم در اختيار رئيس‌جمهور اسبق براي موسسه باران بوده است که پيش از تصدي مسئوليت بنده در بنياد، تخليه شده بود و آنجا را به محل قرنطينه بيماران تبديل کرديم و آنجا را مي‌فروشيم. ديروز در پي اظهارات رئيس بنياد مستضعفان مبني بر استفاده رئيس دولت اصلاحات از يکي از املاک بنياد مستضعفان به عنوان دفتر کار، رئيس بنياد باران ضمن رد اين اظهارات مالک ملک مذکور که مدت‌زماني است تخليه شده را موسسه تنظيم و نشر آثار امام و نه بنياد مستضعفان خواند. متن توضيحات جواد امام رئيس بنياد باران به اين شرح است: متاسفانه توضيحات آقاي فتاح درباره ملک جماران ناقص و شبهه‌برانگيز است. چرا که در همان سال‌ها اعلام شد که ملک مذکور از سوي موسسه تنظيم و نشر آثار امام در اختيار رئيس دولت اصلاحات قرار گرفته و به هيچ عنوان دفتر بنياد باران نبوده است. حال مشخص نيست چرا مجددا چنين ادعايي از سوي عالي‌ترين مقام بنياد مستضعفان در فضاي رسانه‌اي تکرار مي‌شود. اين درحالي است که بنياد باران از ابتداي تاسيس تاکنون، حتي يک روز هم در ملکي که متعلق به دولت يا بنياد مستضعفان بوده فعاليت نداشته و براي اثبات اين ادعا مي‌توان به اسناد ثبتي و مدارکي که موجود است، مراجعه کرد. ملکي که آقاي فتاح چند سال پس از تخليه به «بنياد باران» نسبت مي‌دهد، سابقه مشخصي دارد. اين ساختمان از زمان حضرت امام و با اذن ايشان در اختيار کميته انقلاب اسلامي قرار گرفت و در زمان مقام معظم رهبري نيز همين روند ادامه يافت. با اينکه چند سال بعد بخش‌هايي از آن در اختيار نيروي انتظامي قرار گرفت، اما در سال‌هاي گذشته در اختيار موسسه تنظيم و نشر آثار امام(س) بود و دفتر «شبه‌قاره» موسسه محسوب مي‌شد. آقاي خاتمي بعد از قطع هرگونه کمک و حمايت دولت آقاي احمدي‌نژاد مدتي را به دليل اينکه دبير کنگره بين‌المللي امام خميني(ره) بودند به دعوت يادگار امام در مجموعه مذکور مستقر و از قسمت‌هايي از فضاي آن به عنوان دفتر استفاده مي‌کردند و به محض توافق دفتر تنظيم و نشر آثار امام با بنياد مستضعفان مبني بر تحويل ملک، بدون هيچ توقع يا انتظاري و درحالي‌که محلي براي دفتر ايشان به عنوان رئيس‌جمهور پيشين در نظر گرفته نشده بود، دفترشان را تعطيل و آنجا را ترک کردند. ضمن اينکه همزمان با حضور رئيس دولت اصلاحات در آن ملک، واحدهايي از موسسه تنظيم و نشر آثار امام نيز از آن بهره‌برداري مي‌کردند.مشخص نيست اگر قرار است تکليف املاک تحويل داده‌نشده از سوي اشخاص و نهادهاي ذي‌نفوذ در قدرت به بنياد مستضعفان روشن شود، چرا پرويز فتاح نام ملکي را با ادعايي خلاف واقع به زبان آورده که سال‌ها پيش تخليه شده است؟ اينک مشخص نيست چرا جناب فتاح اطلاعاتي ناصحيح درمورد جناب رئيس دولت اصلاحات و بنياد باران داده و قياس‌هاي مع الفارق مطرح نموده است. لذا شايسته است ايشان در راستاي تنوير افکار عمومي، اظهارات خود را اصلاح و شفاف مطرح کند تا خداي ناکرده نسبت و قضاوت سوئي براي مردم شريف و افکار عمومي کنجکاو و واقع‌بين به وجود نيايد و همه با يک چوب رانده نشوند. در مجموع اينکه رئيس بنياد مستضعفان به دنبال بازپس‌گيري اين املاک از اشخاص و نهادهاي خاص باشد، امري بديهي و پسنديده است و بايد از آن استقبال کرد.

حريف نيروهاي مسلح نمي‌شويم

فتاح اضافه کرد: يکي از جا‌هايي که حريف او نمي‌شويم نيرو‌هاي مسلح هستند، زيرا قانونا نمي‌توانيم عليه آنها شکايت کنيم اکنون يک جاي خوب بنياد در کوهک در اختيار نيروي درياي ارتش است و مقام معظم رهبري فرمانده کل قوا هم فرموده است، آقاي سرلشکر باقري فرمانده ارتش هم امضا کرده است، اما نمي‌روند و پيگيري‌هاي ما به در بسته خورده است. وي افزود: حتي يکي از املاک خوب ما در منطقه جماران در دست سپاه، ولي‌امر است، اما آن را به بنياد پس نمي‌دهند و بنده را در اين ملک راه ندادند. ارزش اين ملک بيش از 200ميليارد تومان است و از آن استفاده هم نمي‌شود، اما به کجا شکايت ببريم؟