شناسهٔ خبر: 41526954 - سرویس سیاسی
منبع: مثلث | لینک خبر

آمار خودکشی در لرستان بالا می رود +جزئیات

معاون استاندار لرستان گفت:لرستان با وجود داشتن مردمی دین‌باور، خانواده دوست، خونگرم، عاطفی و بافرهنگ اما آمارها نشان از بالا بودن خودکشی دارد که باید با اقدامات پیشگیرانه از وقوع این پدیده شوم جلوگیری شود.

صاحب‌خبر -
آنچه دیگران می خوانند:

محمود ثمینی ظهر امروز در کارگروه اجتماعی، فرهنگی، سلامت زنان و خانواده که در سالن جلسات استانداری لرستان برگزار شد، خودکشی را یکی از آسیب‌های اجتماعی جبران ناپذیر دانست و اظهارداشت: لرستان با وجود داشتن مردمی دین‌باور، خانواده دوست، خونگرم، عاطفی و بافرهنگ اما آمارها نشان می‌دهد که آمارهای خودکشی بالاست که باید با اقدامات پیشگیرانه از وقوع این پدیده شوم جلوگیری به عمل آید.

وی افزود: با توجه به اینکه اقشار مختلف می‌توانند در معرض این آسیب باشند جهت پیشگیری از خودکشی باید اقداماتی از جمله اطلاع‌رسانی، آگاهی‌بخشی و آموزش در مناطقی که بیشتر در معرض آسیب هستند انجام گیرد.

معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استاندار لرستان عنوان کرد: مطرح شدن مسئله خودکشی در کار گروه اجتماعی و فرهنگی اهمیت این موضوع را می‌رساند از این رو تمامی دستگاه‌های اجرایی استان باید در این زمینه همکاری لازم را داشته باشند.

وی بیان کرد: ما باید برای مسئله خودکشی به دنبال راه حل باشیم و از آنجا که آسیب‌ها به آگاهی یا عدم آگاهی افراد مربوط می‌شود ضرورت دارد از ظرفیت افراد تاثیر گذار از جمله روحانیون، جامعه شناسان و روانشناسان استفاده شود و صدا و سیما نیز در بحث این آسیب‌ها اطلاع رسانی لازم را داشته باشد.

ثمینی با اشاره به اینکه دانشگاه‌ها و آموزش و پرورش می‌توانند در بحث اطلاع رسانی و آموزش ها کمک موثری داشته باشند گفت: در بحث خودکشی معمولا زنان خانه‌دار به عنوان قشر آسیب‌پذیر بیشتر دیده می‌شوند به همین دلیل آگاهی بخشی، ارتقاء معلومات و آموزش تاب آوری به این قشر جامعه ضرورت دارد.

معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استاندار لرستان تاکید کرد: جهاد کشاورزی و اداره دامپزشکی باید بر مراکز توزیع برخی از اقلام و داروها (قرص برنج و...) نظارت لازم را داشته باشند و لازم است اینگونه محصولات حساب شده و در قالب چهارچوب قانونی توزیع و در دسترس همه افراد قرار نگیرد.

وی با بیان اینکه لرستان در بحث پیشگیری از وقوع خودکشی به عنوان پایلوت قرار گرفته است اظهار داشت: در این راستا باید مطالعات و اقدامات طوری انجام گیرد که برای کشور مثمر ثمر باشد به همین منظور همکاری و انسجام همه دستگاه های اجرایی استان ضرورت دارد.

ثمینی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به موضوع ناباروری و اقدامات انجام گرفته توسط جهاد دانشگاهی لرستان افزود: در این مجموعه هم از نظر تحقیقات علمی و هم در بخش عملکرد و درمان اقدامات خوبی انجام شده است.

وی با بیان اینکه تنگناهای اقتصادی سبب کاهش آمار ازدواج‌ها و در نهایت کاهش فرزندآوری در جامعه شده است عنوان کرد: جهت تولید نسل، جوان‌سازی جامعه و شادابی آن لازم است مرکز مذکور در استان تقویت شود از طرفی بانک‌ها نیز وام‌هایی را در اختیار زوج‌هایی که با مشکل ناباروری مواجه هستند قرار دهند.