شناسهٔ خبر: 41048794 - سرویس سیاسی
منبع: ابنا | لینک خبر

در جلسه شورای امنیت درباره ایران چه گذشت؟

انگلیس: فعال کردن مکانیسم ماشه کاربردی ندارد؛ برجام تنها راه حل است / نماینده اتحادیه اروپا: از دست دادن برجام به معنای از دست دادن پروتکل الحاقی است / آلمان: نگران منقضی شدن منع تسلیحاتی ایرانیم اما بر اساس دیگر قطعنامه‌ها همچنان نقل و انتقال سلاح منع خواهد داشت / پومپئو: ایران قادر به خرید جنگنده خواهد بود و کشورهای اروپایی در تیررس خواهند بود / چین: آمریکا که از برجام خارج شده دیگر نمی‌توان تاثیری برآن بگذارد

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری اهل‌بیت(ع) ـ ابنا ـ جلسه شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره ایران عصر امروز سه شنبه 10 تیر 1399 به شکل مجازی برگزار شد.

این جلسه پس از مدتها رایزنی آمریکا برای "تمدید تحریم تسلیحاتی جمهوری اسلامی ایران" برگزار شد؛ اما نه تنها نتیجه ملموسی برای آمریکا به همراه نیاورد، بلکه حمایت جامعه جهانی از ضرورت حفظ "بـرجـام" را نیز به نمایش گذاشت.

در این جلسه مجازی، 14 عضو از 15 عضو شورای امنیت سازمان ملل (غیر از آمریکا) از برجام حمایت کردند.

تشویق به همکاری اقتصادی با جمهوری اسلامی ایران 

در ابتدا دبیرکل سازمان ملل متحد در گزارشی مربوط به عملکرد قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت، کشورهای جهان را تشویق کرد تا با جمهوری اسلامی ایران همکاری اقتصادی داشته باشند.

سپس دیپلمات بلژیکی که مسئول نهاد تسهیل گر اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ است گزارش خود را به اطلاع اعضای شورای امنیت رساند. وی در اظهارات خود به گزارش های مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی درباره اجرای توافق اتمی برجام اشاره و از تغییر شرایطی که بر همکاری ایران با آژانس اثر گذاشته ابراز تاسف کرد.

* نماینده اتحادیه اروپا: از دست دادن برجام به معنای از دست دادن پروتکل الحاقی است

«اولاف اسکوگ» نماینده اتحادیه اروپا گفت: "در حالی که سالگرد منشور سازمان ملل را به تازگی جشن گرفته‌ایم، شاهد برجام هستیم برای پاسخ دادن به تهدیدات هسته‌ای. برجام ایران را به عنوان کشوری که در پی سلاح اتمی بود، مهار کرد. بر اساس این توافق دسترسی ۲۴ ساعته آژانس بین المللی انرژی اتمی به تاسیسات ایران مهیا شد. بر اساس پروتکل الحاقی این بازرسی‌ها بیشتر شد. از دست دادن برجام به معنی از دست دادن این پروتکل است."

وی ادامه داد: "برجام توافقی بود که از طریق قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت مورد توافق جامعه جهانی قرار گرفت. ما کاملا از فعالیت‌‌های آژانس بین المللی انرژی اتمی حمایت می‌کنیم. البته آمریکا تحریم‌های یکجانبه ای را وضع کرده اما از طرف حامیان برجام متاسف هستیم. در عین حال نگران فعالیت‌های ایران از جمله غنی سازی اورانیوم هستیم که مغایر برجام است. از ایران می‌خواهیم به اجرای برجام بازگردد."

نماینده اتحادیه اروپا در شورای امنیت افزود: "آمریکا تحت پیوست شماره ۴ برجام کانالی برای صادرات اقلام ضروری به ایران وجود دارد. پس از خروج آمریکا از برجام، این کانال همچنان باقی است. ما این را در پنجم ژوئن اعلام کرده ایم که طرفین باقی مانده در برجام تعهدات خود را اعلام کرده‌اند. این نشانه مثبتی است. عمیقا از تصمیم آمریکا برای برداشتن معافیت‌ها برای شرکت‌های اروپایی در همکاری مسالمت‌آمیز هسته‌ای متاسف هستیم."

وی گفت: "ما به همکاری با جامعه بین المللی در راستای برجام و در چارچوب قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت همچنان مصمم هستیم. ما می‌خواهیم که فعالیت‌های ایران در راستای غنی سازی اورانیوم متوقف شود ونظارت‌ها باید ادامه یابد. همچنان اتحادیه اروپا به هدف عادی سازی روابط تجاری ایران با جهان متعهد است."

ولاف اسکوگ تأکید کرد: "دو هفته دیگر پنجمین سالگرد انعقاد برجام است. این برجام دستاورد چندجانبه و ابزاری است در دست ما که نباید بگذاریم از مسیر خود خارج شد."

* پومپئو: اگر ایران تهدیدی برای جامعه بین الملل نیست، پس تهدید چیست؟!

وزیر امور خارجه آمریکا هم با شرکت در این نشست گفت: "ایالات متحده تلاش کرده که درباره مقابله با ویروس کووید-۱۹ کمک کند و به ایران هم پیشنهادهایی کرده بودیم!" ایندر حالی است که خود آمریکا، آسیب پذیرترین کشور در برابر ویروس جدید کرونا (کووید-۱۹) بوده و تاکنون بیش از 130هزار نفر از شهروندان آن کشته شده اند.

«پمپئو» سپس کوشید تا به "ایران هراسی"های خود دامن بزند و گفت: "تحریم تسلیحاتی علیه شنیع ترین رژیم تروریستی به زودی منقضی می شود. اگر اقدام نکنید ایران می‌تواند جنگنده‌های روسی بخرد و ناوگان زیردریایی خود را به روز رسانی کند و آزادی دریانوردی را هر چه بیشتر تهدید کند. ایران همچنان تهدیدی بالقوه را بالای سر ثبات خاورمیانه نگه می دارد. ایران قادر خواهد بود تا از ونزوئلا تا افغانستان و سوریه تهدید ساز باشد. ایران یک دموکراسی مسؤول نیست!"

وی بدون اعتراف به حق مردم مظلوم یمن در دفاع مشروع از کشور خود در برابر تجاوز ائلاف سعودی اظهار کرد: "گزارش امروز دبیرکل سازمان ملل نشان داد که حمله به عربستان سعودی منشأ ایرانی داشته است. ایران الان هم به تعهدات خودش پیش از انقضا نقض می‌کند. ایران از "کتائب حزب الله" و گروه‌های شیعه حمایت می‌کند. ایران در خلیج عمان علیه کشتی‌های تجاری مین گذاری می‌کند. لازم نیست ضرفاً به حرف آمریکا گوش کنید؛ از اسرائیل تا کشورهای حاشیه خلیج فارس خواستار تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران هستند."

وزیر خارجه رژیم تروریست آمریکا ادامه داد: "من از بیانیه بریتانیا، فرانسه و آلمان که ادغان کرده اند برداشته شدن تحریم تسلیحاتی ایران می‌تواند تبعاتی داشته باشد، استقبال می‌کنم. نگرانی ما نگرانی از امنیت ملی است بحث سیاست جناحی در کار نیست. در حالی که ایران ادعا می کند به برجام پایبند است هیچ نشانه‌ای از اینکه اقدامات بی ثبات کننده خود کاسته است در دست نیست."

وی افزود: "ایران در حال به کار گیری ماشین های جدید غنی سازی اورانیوم است که بسیار سریع تر از ماشین های فعلی اورانیوم غنی می کند. ایران جلوی دسترسی بازرسان آژانس را گرفته است. شورای امنیت باید ایران را به پاسخگویی وا دارد."

پمپئو در پایان گفت: "ما فرصت داریم که ایران را پاسخگو کنیم. ماده ۱ منشور سازمان ملل، فلسفه وجودی این نهاد را تدابیر موثری می داند تا صلح را بر قرار کند. اگر ایران تهدید برای جامعه بین الملل نیست، پس تهدید چیست؟ «روحانی» گفته که اگر تحریم تسلیحاتی تمدید شود ایران پاسخ کوبنده می دهد. باید این تحریم را جدی گرفت. تمدید این تحریم‌های تسلیحاتی فشار بیشتری خواهد بود تا مثل یک حکومت متعارف عمل کند. اجازه بدهید که از مسؤولیت خود - اگرچه دشوار است - عدول نکنیم."

* دومینیکن: حمایت خود را از اجرای کامل برجام اعلام می‌کنیم

نماینده جمهوری دومینیکن از دیگر سخنرانان این نشست مجازی بود که در ابتدا گفت: "از حضور وزیر خارجه آمریکا در این گفت‌وگو استقبال می‌کنیم!".

اما این خودشیرینی، ادامه پیدا نکرد و وی با حمایت از برجام تأکید کرد: "جمهوری دومینیکن حمایت خود را از اجرای کامل برجام اعلام می‌کند. ما تاکید می‌کنیم بر کار شایان تقدیر آژانس بین المللی انرژی اتمی در بازرسی از تاسیسات اتمی ایران.

* آفریقای جنوبی: باید سالگرد برجام را جشن بگیریم

نماینده آفریقای جنوبی نیز دیگر سخمران این نشست بود که گفت: "برجام مهمترین دستاورد در حوزه جلوگیری از گسترش سلاح های اتمی است. بر این اساس باید تمامی کشورها به این توافق و قطعنامه ۲۲۳۱ پایبند باشند. ما باید از تحریک برای نقض این تعهدات خودداری کنیم."

وی مقصر بحران فعلی را رژیم تروریست ایالات متحده دانست و گفت: "آمریکا باید در نظر داشته باشد که اقداماتش بر اینکه ایران تعهدات خود در برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ را اجرا نکند تأثیر می گذارد. برجام تنها تضمین موجود است. ما باید سالگرد برجام را جشن بگیریم. آفریقای جنوبی از افزایش تنش در خلیج فارس و اثر آن بر امنیت جهانی نگران است."

نماینده آفریقای جنوبی افزود: "تنش در خلیج فارس بر همه امنیت جهانی اثرگذار است. شورای امنیت باید حمایت کند از هر ابتکاری که به صلح و ثبات یاری رساند و این صرفا مربوط به خلیج فارس و منطقه نیست. همه ما اکنون متأثر از همه‌گیری ویروس کرونا هستیم. بیش از ۵۰۰ هزار نفر جان خود را از دست داده‌اند. هیچ کس از این پدیده مصون نیست. اکنون باید دست در دست هم بدهیم. آفریقای جنوبی از تقویت گفت‌وگو حمایت می‌کند."

* چین: آمریکا که از برجام خارج شده دیگر نمی‌تواند تأثیری برآن بگذارد

نماینده چین هم علیه آمریکا سخن گفت: "برجام یک توافق چند جانبه مهم است که در نهایت به قطعنامه ۲۲۳۱ منجر شد. این قطعنامه در صورت اجرای موثر معنی می‌یابد. حمایت از برجام به پاسداری از منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای به صورت چند جانبه و ثبات می‌انجامد. در گزارش دبیرکل شنیدید که این اقدامات مغایر با قطعنامه و برجام است. از آمریکا می خواهیم که دست از تحریم‌های یکجانبه بردارد و به برجام بازگردد. چین مخالف تمدید تحریم‌ تسلیحاتی ایران است. همه مفاد این قطعنامه باید رعایت شود. آمریکا که از برجام خارج شده دیگر نمی‌توان تاثیری برآن بگذارد."

وی افزود: "ما از ایران می‌خواهیم از اقداماتی که زیان بیش‌تری به همراه دارد خودداری کند. چین از همه طرفین می‌خواهد که با آژانس بین المللی انرژی همکاری کنند. کشورهای خارج از منطقه باید نقش مثبتی داشته باشند. از همه طرفین می‌خواهیم به کاهش تنش یاری برسانند. گزارش دبیرکل تائیدی است بر اهمیت پاسداری از برجام"

وی با ذکر اینکه "البته اراده اطلاعاتی که فقط یک منبع داشته درباره تسلیحات، جای سؤال دارد." گزارش ها علیه فعالیت های تسلیحاتی جمهوری اسلامی ایران را زیر سؤال برد و ادامه داد: "ما از ساز و کار ویژه مالی (اینستکس) حمایت می‌کنیم. این کانال بویژه در این دوران همه گیری کرونا موثر است. شورای امنیت و دبیرخانه‌اش باید به وظیفه اش عمل کند و اطمینان حاصل کند که ایران هم به برجام پایبند است. "

نماینده چین افزود: "ما از ابتدا از برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ حمایت کرده و ما همچنان به حمایت خود ادامه می‌دهیم. ما نمی توانیم اجازه بدهیم که برنامه هسته ای ایران به روال سابق خود بازگردد."

* آلمان: ما نگران فعالیت‌های موشکی ایران هستیم

نماینده آلمان هم در این نشست گفت: "از حضور وزیر خارجه ایران می‌خواهم استفاده کنم و از حاکمیت قانون حرف بزنم. متاسفانه ایران منشور سازمان ملل و حقوق بشر را نقض می‌کند. وضعیت حقوق بشر در ایران افتضاح است. ایران نه تنها اسرائیل را به رسمیت نمی‌شناسد بلکه موشک‌های می‌سازد که شعار مرگ بر اسرائیل روی آن نوشته شده است."

وی با رویکردی خصمانه افزود: "از همه کارشناسانی که با کشف موشک‌ها نشان دادند ایران مغایر با قطعنامه ۲۲۳۱ عمل کرده است تشکر می‌کنم. آلمان همسو با فرانسه و بریتانیا است که عضو برجام هستیم. چین هم از امضاءکنندگان برجام است و مکانیسم ماشه را به رسمیت می شناسد. ما خواستار پایبندی کامل به قطعنامه ۲۲۳۱ هستیم. قطعنامه‌ای که برخی از آن به عنوان شاهکار دیپلماسی یاد کردند. توافقی که ایران نتوانست بر اساس آن به سوی بمب اتمی حرکت کند."

نماینده آلمان بدون توجه به بدعهدی آمریکا و اروپا در انجام تعهدات خود ادامه داد: "ما نگران هستیم که ایران در حال دور شدن از برجام است. اگر بخواهیم تصویری از آن بدهیم، وقتی یک نفر چراغ قرمز را رد کند، توجیهی برای دیگران نیست که آنان هم این کار را بکنند. بنابراین ایران باید همکاری کند با طرفین باقی مانده در برجام. ما می‌توانیم مکانیسم حل اختلاف را فعال کنیم. ما فراتر از تعهد خود با مکانیسم اینتکس عمل کرده‌ایم. ما نگران این هستیم که آمریکا معافیت‌های مربوط به چارچوب برجام را لغو کرده است. ما نگران فعالیت‌های موشکی ایران هستیم که مغایر قطعنامه ۲۲۳۱ است و آن را به شورای امنیت و دبیرکل سازمان ملل اطلاع داده ایم."

وی عدم حمایت کشورش از پیشنهاد آمریکا برای تمدید تحریم تسلیحاتی جمهوری اسلامی را نیز اینگونه رفع و رجوع کرد که: "ما هم مثل آمریکا درباره منقضی شدن منع تسلیحاتی ایران نگران هستیم؛ اما این ممنوعیت بر اساس دیگر قطعنامه‌ها می تواند انجام شود که طبق آنها همچنان نقل و انتقال سلاح برای ایران منع خواهد داشت."

نماینده آلمان در پایان گفت: "ما چند روز پیش هفتاد و پنجمین سالگرد امضای منشور سازمان ملل را جشن گرفتیم که بر مبنای دیپلماسی چندجانبه است. بنابراین ما از همه طرفین می خواهیم به برجام برگردند و آن را اجرا کنند."

* انگلستان: فعال کردن مکانیسم ماشه کاربردی ندارد

نماینده انگلستان هم گفت: "دبیرکل سازمان ملل کاملا مجاز هستتد که نظارت کنند برای رفتار کشورهایی که اقداماتشان مغایر با قطعنامه ۲۲۳۱ بوده. ما در راستای منافع و امنیت ملی خود خواستار پیشگیری ایران برای حرکت به سوی سلاح هسته‌ای است. البته پیشتر از خروج آمریکا به برجام ابراز تاسف کردیم. پس از خروج آمریکا کاملا به برجام متعهد بوده‌ایم. متاسفیم که ایران اقداماتی مغایر انجام داده است."

وی نیز بدون توجه به بدعهدی های کشورش و آمریکا در انجام تعهدات برجامی خود ادامه داد: "سال 2020 شاهد فعالیت‌های مداوم و بی ثبات کننده ایران در تضاد با قطعنامه‌های شورای امنیت است. فعالیت موشکی ایران تهدید جدی برای امنیت منطقه است. این موشک‌ها قابلیت حمل سلاح مرگبار دارند. همچنین از تحقیق ایران در فناوری حمل ماهواره نگران هستیم که می‌تواند کاربرد نظامی داشته باشد. گزارش‌های ایران نشان می‌دهد که پرتاب کنندگان این ماهواره‌ها غیرنظامی نیستند. ما از ایران دعوت می‌کنیم که به سوی فناوری‌های مغایر با قطعنامه ۲۲۳۱ نرود."

وی ادامه داد: "ما در حمله به پایگاه های آمریکا در عراق دیدیدم که تجهیزات نظامی منشأ ایرانی داشت. حملات به آرامکو تاثیری بر بازار جهانی داشت. شاهد حملاتی در خلیج فارس بودیم. تحقیقات نشان داد که همه این اقدامات منشا ایرانی داشته است. ما از شورای امنیت می‌خواهیم که به نگرانی ها درباره منقضی شدن قطعنامه ۲۲۳۱ رسیدگی کند."

نماینده روباه پیر هم در پایان چاره ای غیر از اعتراف به شکست در برابر اراده ملت و دولت ایران نیافت و گفت: "فعال کردن مکانیسم ماشه هم کاربردی ندارد. ما معتقدیم برجام در شرایط موجود تنها راه است".

* روسیه: مسؤول بحران کنونی آمریکا است

نماینده روسیه نیز در سخنانش به آمریکا حمله کرد و گفت: "ما از گزارش وزیر خارجه آمریکا استقبال می‌کنم. جای تاسف دارد که ایشان صبر نکردند تا سخنرانی دیگران هم بشنوند. متأسف هستیم که در دنیا، دیپلماسی چند جانبه به مخاطره افتاده است. با نگرانی شاهد فشار حداکثری آمریکا بوده ایم که باید سیاست خفقان حداکثری توصیف شود. هدف آمریکا معلوم نیست. مسؤولیت بحران کنونی با آمریکا است. دو سال پیش این توافق هسته‌ای گام به گام تضعیف کرد و سرانجام از آن خارج شد."

وی با رویکردی منصفانه تر گفت: "ایالات متحده عامدانه از اجرای تهعدات خود دست کشید؛ اما ایران به تعهدات خود در چارچوب برجام ادامه داد."

نماینده روسیه اقدامات غیر قانونی رژیم تروریستی آمریکا را نیز اینگونه بیان کرد: "آمریکا نه تنها ایران را تحریم کرده، بلکه دیگر کشورها را هم تهدید کرده است! برای رسیدن به توافق برجام همه کشورها امتیازاتی دادند. سیستمی از کنترل‌ها را این توافق برای رسیدن به هدف در بر داشت. شالوده آن این بود که اگر ایران به تعهدات خود عمل کنندِ تحریم‌ها در اکتبر امسال برداشته می‌شود."

* ظریف: پاسخ ایران به هرگونه محدودیت جدید شورای امنیت، قاطع خواهد بود

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز در نشست آنلاین شورای امنیت سازمان ملل متحد شرکت کرد و در ابتدای سخنرانی خود، با هشدار درباره "عقب نشینی شورای امنیت در برابر زیاده خواهی های آمریکا" گفت: "چنانچه بار دیگر شورا تعلل ورزد، به منزله یک نسل عقب‌گرد در چندجانبه گرایی و حاکمیت قانون خواهد بود."

دکتر «محمدجواد ظریف» افزود: "مایلم سخنرانی خود را با همان عباراتی آغاز کنم که نخست وزیر «محمد مصدق» ۶۹ سال پیش در این شورا به کار برد: "شورای امنیت تأسیس شد تا ملل بزرگ و کوچک به­ طور یکسان بتوانند دور یک میز بنشینند و برای حفظ صلح مطابق با اهداف و اصول ملل متحد همکاری کنند. شورا نمی‌تواند وظیفه خطیر خود را انجام دهد... مگر اینکه قدرت‌های بزرگ به اصولی که شورا برای محقق کردن آن‌ها ایجاد شده‌ احترام بگذارند." دو سال بعد، وی (دکتر مصدق) در کودتای سازمان سیا برکنار شد."

وزیر امور خارجه ایران افزود: "حتی یک جلسه شورا برای نکوهش دولت آمریکا درباره برجام یا حداقل برای بررسی نقض های مکرر آنها تشکیل نشده است؛ در عوض برخی از اعضای اروپایی شورا در فکر تخریب بیشتر قطعنامه و شورا هستند، در حالی که نسبت به تعهدات خود در مورد برجام پایبند نیستند."

ظریف تأکید کرد: "ایالات متحده با برخی از اعمال خود به دبیرخانه فشار آورد تا خوانش گمراه کننده از قطعنامه ۲۲۳۱ را اتخاذ کند؛ و دبیرخانه را وادار به ارتکاب ادعای خود ساخته و اسناد جعلی برای تهیه گزارش کاملاً غیر حرفه‌ای کرد."

وزیر امور خارجه ایران ادامه داد: "ایران با عملکرد مبتنی بر حسن نیت از اعمال این اقدام جبرانی خودداری نموده تا طرف‌های باقیمانده برجام قادر باشند به وعده‌های خود عمل کنند. به مدت یک سال تمام اجرای کامل برجام را ادامه دادیم."

وی یادآورشد: "اقدامات جبرانی ما تا امروز هیچ تأثیری در نظارت و راستی‌آزمایی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در باره برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای مان نداشته است و قطعاً برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران تحت سختگیرانه ترین نظام بازرسی ها قرار داشته است."

وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران توضیح داد: "ما خواستار تعامل با تمام همسایگان خود هستیم تا منطقه قدرتمند که مانع ظهور بلند پروازی‌های هژمونیک توسط هر قدرت منطقه‌ای یا جهانی باشد ایجاد شود."

آقای ظریف ادامه داد: "به همین منظور رییس جمهوری اسلامی ایران ابتکار صلح هرمز موسوم به امید را معرفی کرده است و ما بدون مداخله ایالات متحده از شش هزار مایل دورتر می توانیم این را محقق کنیم."

وی تصریح کرد: "چارچوب زمانی رفع محدودیت های تسلیحاتی که در قطعنامه ۲۲۳۱ پیش‌بینی شده بخش لاینفک از تفاهم سخت به دست آمده است که طرف‌های برجام را قادر ساخت تا در نهایت در مورد بسته کلی برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ توافق کنند."

وزیر امور خارجه ایران یادآور شد: "هر گونه محدودیت جدید توسط شورای امنیت بر خلاف تعهدات اساسی است که به ملت ایران داده شده است، در چنین سناریویی گزینه‌های ایران همانطور که قبلا به بقیه طرف‌های برجام اطلاع داده شده است قاطع خواهد بود و ایالات متحده و هر موجودیتی که ممکن است به آن کمک کند یا به رفتار غیر قانونی آمریکا تن دهد مسئولیت کامل را برعهده خواهد داشت."

ظریف تأکید کرد: "خروج غیرقانونی و یکجانبه ایالات متحده از برجام و اعمال مجدد تحریم‌ها مسئولیت آن دولت را ذیل قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت ملل متحد، منشور ملل متحد و حقوق بین الملل قابل اعمال در بر دارد. ایالات متحده همچنین تصمیم دیوان بین‌المللی دادگستری را نادیده گرفته است."

وی توضیح داد که: "جامعه بین المللی و به ویژه این شورا می‌بایست مدتها پیش دولت آمریکا را در قبال عواقب اقدامات نادرست از جمله تلاش‌های بدخواهانه اش برای به راه انداختن تروریسم اقتصادی علیه کل ملت ایران، محروم کردن عامدانه آنها از غذا و دارو و وارد آوردن آسیب جبران ناپذیر به اقتصاد و استانداردهای زندگی آنها پاسخگو می‌نمود."

وزیرامور خارجه کشورمان گفت: "ایالات متحده باید تمامی خسارات وارده بر مردم ایران را که هیچ دلیلی جز برآورده کردن وعده‌های انتخاباتی داخلی است، باید به طور کامل جبران نماید."

ظریف در عین حال تاکید کرد که: "جمهوری اسلامی ایران با کلام و کردار تمایل و ترجیح خود به تعامل سازنده با جهان را نشان داده است ولی برای تأمین امنیت ثبات یا سعادت خود به دیگران وابسته نیست. ما آموخته ایم که فقط به خود متکی باشیم به همین دلیل است که بیش از ۴۰ سال از فشارهای آمریکا از طریق طرح اتهام های یا جنگ و تحریم یا ترور از جمله ترور بزدلانه قهرمان ضد تروریسم منطقه ما، سردار قاسم سلیمانی نتوانسته است ایرانیان را به زانو درآورده و یا بر دستگاه محاسباتی ملت ما تاثیر بگذارد."

وزیر امور خارجه کشورمان در پایان یادآورشد: "بگذارید دوباره از سخنان نخست وزیر مصدق در شورای امنیت در سال 1951م. استفاده کنم که گفت: "این شورا نخواهد توانست در توجه به استدلال‌های مستحکم ما به قانون، قصور ورزد." با این حال این شورا نهاد حقوقی نیست بلکه در درجه اول یک نهاد سیاسی است که بالاترین مسئولیت‌های سیاسی را بر عهده دارد؛ بنابراین بی‌تردید درک خواهد کرد که ما به فشار - چه از جانب دولت های خارجی و چه از جانب نهادهای بین المللی - تن در نمی‌دهیم."

...................................
پایان پیام/ 101