شهدای ایران: بیش از 30 سال از روزی می گذرد که داغ وداع با بنیان گذار کبیر انقلاب بر دل ها نشست و انقلاب اسلامی ، طفل نوپای 9 ساله را تنها گذاشت.
امروز، گرچه همان طفل سال های 68 مانند یک درخت ریشه دار و تنومند ، به شکوفایی 40 سالگی خود رسیده است اما نباید فراموش کرد، باورها و اعتقاداتی که امام خوبی ها در بستر انقلاب اسلامی ، کاشته بود، توانسته است به بالندگی و قدرت هر چه بیشتر این نظام اسلامی کمک کند.
درباره منش و رفتار امام خمینی (ره) و نوع حکومت داری ایشان بارها و بارها از زبان افراد مختلف ، جسته و گریخته شنیده ایم. بنیان گذار کبیر انقلاب اسلامی ، تنها بنیان شکل گیری یک نظام غیر وابسته جمهوری اسلامی را بنا نهاد بلکه با نمایش رفتار خود با مردم ، دلسوزی و تفقد در برابر توده مردم و طرز برخوردشان با خانواده الگویی برای نسل انقلاب و نسل های بعدی شدند.
رفتار امام خمینی (ره) با زنان در جای جای تاریخ ، آمده است و نگاهی که ایشان به زنان داشتند آن قدر با اساس اسلام و تمدن هم خوانی داشت که حتی موجب تعجب برخی از تندروها می شد.
همسر امام خمینی (ره) از رفتار ایشان در خانواده و جایگاه و منزلتی که برای همسر و مادر قائل بودند ، گفته اند. میزان احترام بزرگ مرد انقلاب به همسرشان به حدی بود که هیچ گاه حرف تند یا زشتی از زبانشان خطاب به همسر و دخترانشان بیرون نمی آمد.
احترام به همسر، از جوانی تا کهن سالی
یکی از موضوعاتی که شاید بین زوج ها به فراموشی سپرده شده باشد؛ احترام متقابل به یکدیگر علی الخصوص در حضور فرزندان است. به گفته همسر ایشان، امام خمینی (ره) تا زمانی که همسرشان سر سفره حاضر نمی شد ؛ لب به غذا نمی زدند و به فرزندانشان هم توصیه می کردند که صبر کنند تا مادرشان هم در کنارشان قرار بگیرد.همین موضوع به ظاهر ساده ، می تواند در ذهن کودکان ، احترام به مادر و ارزشمند بودن زن در خانه و خانواده را یادآور شود.
جارو و شست وشوی ظروف با خانم خانه نیست!
امام خوبی ها آن قدر برای همسرشان ارزش و ارج و احترام قائل بودند که برای انجام فعالیت هایی نظیر جاروی منزل و شستن ظرف ها به بانوی خانه اجازه کار نمی دادند و یا خودشان انجام می دادند و یا در زمان کهن سالی از فرزندان می خواستند که این کار را انجام دهند. این موارد ، تنها نکات کوچکی از رفتار بزرگ منشانه کسی است که توانسته سایه شوم طاغوت را از سر کشور کم کند اما همین نکات به ظاهر سطحی ، برای فردی در مقام رهبری یک کشور اسلامی آن قدر بزرگ و مهم است که برخی از افراد از باور کردن آنها سرباز می زنند.
مادر، بستر تحولات جامعه
امام خمینی (ره) بارها در سخنرانی هایشان به ارزش مقام زن و مادر تاکید کرده اند. ایشان در صحیفه خود آورده اند:« دامن مادر بزرگترین مدرسه ای است که بچه در آنجا تربیت می شود. آنچه که بچه از مادر می شنود، غیر از آن چیزی است که از معلم می شنود. بچه ... در دامن مادر بهتر تربیت می شود تا در جوار پدر، تا در جوار معلم. بچه وقتی در دامن مادرش هست می بیند مادر اخلاق خوش دارد. اعمال صحیح دارد. گفتار خوش دارد. این بچه از همانجا اعمالش و گفتارش به تقلید از مادر- که از همه تقلیدها بالاتر است - و به تزریق مادر که از همه تزریقها مؤثرتر است - تربیت می شود.»
زنان، حافظان دژ محکم عفت
از دیدگاه امام خمینی زن نه فقط با حضور مثبت و سازنده خود در جامعه، بلکه با حضور در روان و ذهن مردان و فرزندان در خانواده و در نهایت با حضور در روحیات جامعه، مسیر اصلی جامعه و تکامل انسانی را تعیین می کند. بنابراین، زنان در هر جامعه ای تعیین کننده مسیر حرکت آن جامعه اند. بنیان گذار کبیر انقلاب اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود به نقش و جایگاه زنان در شکل گیری انقلاب اشاره کردند:« بانوان محترم ایران ثابت کردند... که در دژ محکم عفت و عصمت هستند و جوانان صحیح و نیرومند و دختران عفیف و متعهد به این کشور تسلیم خواهند کرد و هیچگاه در آن راههایی که قدرتهای بزرگ برای تباه کردن این کشور پیش پای آنها گذاشته بود، نخواهند رفت.»
امام، باور داشت که سعادت و شقاوت کشورها بسته به وجود زنان است و این زن است که با تربیت صحیح خویش، انسان می سازد. و کشور و جامعه را به سوی اصلاح پیش می برد. پس زنان باید در کسب فضایل و کمالات روحی و معنوی تلاش نمایند؛ چرا که در رشد دادن معنویت در جامعه نقش شایانی دارند.
با وجود تمام مطالبی که از ایشان چه به صورت صوتی و تصویری و چه به صورت نوشته باقی مانده است اما شنیدن خاطرات کسانی که با امام خمینی (ره) همراه و هم گام بودند و از همان روزهای آغاز نهضت پا در رکاب ایشان بودند؛ خالی از لطف نیست.
محمد رضا طالقانی ، که در زمان شکل گیری نهضت انقلاب اسلامی جوانی از محله جنوب شهر تهران بود وبا تلاش و همت خود در عرصه کشتی ، توانست سال ها قهرمان و پهلوان ملی شود.
جوان درخونگاهی که شیفته روح خدا شد
جوان محله درخونگاه، در سال ۱۳۵۷ در مخالفت با رژیم پهلوی برگزاری جام بینالمللی آریامهر را برهم زد. سپس به تشویق شهید عراقی به پاریس نزد آیتالله خمینی رفت و پس از حدود سه هفته اقامت به ایران بازگشت. بهمن ماه ۵۷ ایران شاهد حوادثی بود که بر اثر ممانعت دولت بختیار از ورود امام خمینی (ره) به ایران روی داد و منجر به کشتار مردم و تحصن روحانیون وعلما در مسجد دانشگاه تهران شد.
با قطعی شدن ورود امام خمینی به ایران در ۱۲ بهمن ۱۳۵۷ قرار شد امام خمینی در مدخل ورودی دانشگاه سخنرانی کنند و برای حفاظت از ایشان نیز تعدادی افراد انتخاب شدند. محمد رضا طالقانی که پس از مدتی همراهی با امام خمینی (ره) در پاریس، از مریدان سرسخت و پا در رکاب ایشان شده بود ؛ یکی از افرادی بود به عنوان محافظ از جان رهبر انقلاب دفاع می کرد.
طالقانی در ابتدا از آشنایی اش با امام (ره) گفت و پس از آن از رفتار امام خوبی ها و احترامی که برای زنان قائل می شد.
امام خمینی (ره) با رفتارشان نه تنها به من بلکه به تمامی مراجع و افراد مذهبی ، درس بزرگی دادند.ایشان در جامعه ای که زن را ابزاری برای انحراف و استفاده تبلیغاتی می دید، به زنان جایگاه ویژه ای بخشیدند و با رفتار در خور و مناسب با آنها ، به همه تفاوت فاحش و بزرگ جمهوری اسلامی ایران را با نظام کفر و طاغوت نشان می دادند.
امامی به وسعت جغرافیای مهر
من به دلیل محیط زندگی ام و مشکلاتی که برای محله های جنوب شهر تهران وجود داشت ، ظلم ها و بی عدالتی های زیادی از دوران طاغوت را شاهد بودم . دورانی که من می توانستم با قهرمانی برای خود منصبی داشته باشم اما با برهم زدن مسابقات کشتی به پاریس رفتم ودر آنجا با شخصیت امام خمینی (ره) آشنا شدم. شخصیتی که سراسر مهر و خوبی بود و آن قدر برای مردم جذاب و دوست داشتنی بود که کمتر کسی بود که با ایشان ارتباط برقرار نمی کرد و رفتار ایشان را نمی پسندید.
رفتار امام خمینی (ره) در مقابل زنان بی حجاب
امام برای تمامی افراد، ارزش و احترام قائل بودند و برای ایشان زن ومرد تفاوتی نمی کرد. علی رغم اینکه ایشان مرجع تقلید بودند و من تصورم این بود که در مقابل بانوان بی حجاب ، رفتارشان طوری باشد که از اطرافشان پراکنده شوند ، اما امام مهربانی ها با رعایت تمامی مسائل شرعی و فقهی ، سخنان آنان را می شنیدند و پاسخ می دادند.
رفتاری که من از ایشان دیدم در کمتر کسی سراغ دارم و شاید همین ملاطفت و رفتار مهرورزانه بود که باعث شد، دنیایی شیفته منش و شخصیت ایشان شود.
درس گرفتن از رفتار روح خدا
امام خمینی (ره) با رفتارشان نه تنها به من بلکه به تمامی مراجع و افراد مذهبی ، درس بزرگی دادند.ایشان در جامعه ای که زن را ابزاری برای انحراف و استفاده تبلیغاتی می دید، به زنان جایگاه ویژه ای بخشیدند و با رفتار در خور و مناسب با آنها ، به همه تفاوت فاحش و بزرگ جمهوری اسلامی ایران را با نظام کفر و طاغوت نشان می دادند.
مردی که حرف و عملش یکی بود
امام خمینی (ره) شخصیتی داشت که به هر چه می گفتند ، عمل می کردند و حرفشان مانند سند بود .همین موضوع باعث شد که نه تنها یک ملت بلکه جهانی شیفته و دل داده منش ایشان شوند.
بنیان گذار انقلاب اسلامی با رفتار خود و مواساتی که بین زنان و مردان و حقوقشان قائل می شد باعث شد تا ماندگاری انقلاب و انس و الفت با این نهضت تا سال های سال در قلب ملت ایران باقی بماند.