خبرگزاری فارس: اوایل اسفندماه بود که اولین موارد ابتلا به ویروس کرونا در کشور شناسایی شد و از همان ابتدا هم یکی از جدیترین گزینهها برای قطع زنجیره ابتلا به بیماری در خانه ماندن و دوری از اجتماعات اعلام شد.
**چرا ضبط عصر جدید و دورهمی متوقف نشد؟
در همان روزها یکی از نخستین سوالاتی که پیش آمد، این بود که حالا در این روزها تلویزیون برای ضبط برخی برنامههای محبوب خود نظیر عصر جدید، دورهمی، کودک شو و ... که با حضور مخاطبان در استودیو صورت میگیرد، چه تمهیداتی اندیشیده؟ آیا برنامهها تعطیل خواهند شد؟ آیا حضور تماشاگران محدود خواهد شد؟ و یا اصلا برنامهها بدون حضور تماشاچی ضبط میشوند؟
ضمن اینکه سریالهای بسیاری هم در حال تولید بودند که تکلیف تولید آنها مشخص نبود، در نهایت مرتضی میرباقری معاون سیما طی سخنانی از ایجاد شرایط جدید در تولید برنامههای تلویزیونی خبر داد.
او اعلام کرد که تلویزیون تا به حال هیچگاه چنین شرایط فشردهای را تجربه نکرده است و سازمان صداوسیما در کنار تلاش برای به نتیجه رسیدن این تولیدات که با هدف رضایتمندی مردم صورت میگیرد همواره سلامت عوامل خود و حاضران در برنامههای مختلف را مورد توجه قرار داده و میدهد و هر دو را در جای خود مهم میداند.
**در کنار گروههای سریال ساز پزشک حضور دارد
سیدمرتضی میرباقری فراهم کردن آرامش عوامل برنامههای مختلف از جمله سریالهای نمایشی را اولویتی اساسی برای معاونت سیما برشمرد و افزود: بر همین اساس برای حفظ سلامتی این عزیزان در کنار هر برنامه تولیدی و سریال یک پزشک ویژه با امکانات تشخیصی و درمانی در نظرگرفته شده است و سلامت همکاران عزیزمان و حاضران دائم رصد میشود.
**برنامههای تماشاگر محور با هماهنگی ضبط میشوند
معاون سیمای رسانه ملی با اشاره به برخی انتقادات نسبت به ادامه ضبط برنامههای شاخصی که تماشاگر در آنها حضور دارد گفت: این برنامهها پس از هماهنگی با مراجع ذی ربط و بارعایت حداکثری نکات بهداشتی، مراقبتهای پزشکی و برخی محدودیتها ضبط و پخش میشود.
سید مرتضی میرباقری تصریح کرد: تلاش ما این است تا با رعایت نکات بهداشتی و پزشکی و برخی محدودیتها خللی در جذابیت این نوع برنامهها که مورد انتظار مردم است ایجاد نشود و تلویزیون همراهتر از همیشه با مخاطبان باشد.
**معاینه پزشکی تماشاگران قبل از ورود به استودیو
وی حضور پزشک ویژه در محل برنامهها، انجام آزمایش و معاینات پیش از ورود حضار و عوامل و ضدعفونی و گندزدایی مکرر سالنهای ضبط برنامهها را از جمله تدابیر صورت گرفته برای ادامه این برنامهها اعلام کرد و افزود: همچنین برای حفظ سلامتی حاضران، تعداد آنها را هم کاهش داده ایم تا ضمن رعایت فاصله مناسب هم نکات بهداشتی و پزشکی مورد توجه قرارگیرد و هم جذابیت برنامهها حفظ شود.
سید مرتضی میرباقری درپایان ابراز امیدواری کرد با همدلی و همکاری همه مردم و مسئولان این ایام سخت و تاریخی با موفقیت و سلامتی پشت سرگذاشته شود و مردم با آرامش و نشاط به سمت قلههای پیشرفت حرکت کنند.
در حالی که هنوز اخبار کرونا و سیر صعودی این بیماری در صدر قرار دارد، ظاهرا تمهیدات تلویزیون خیلی به چشم نیامد و علی رغم اینکه مدیران رسانه ملی تلاش کردند جدول پخش را تا جایی که امکان دارد تغییر داده و فضای شادی را برای مخاطبان خود رقم بزنند، اما صداوسیما همچنان در سیبل انتقادات قرار دارد و برخی ادعا کردند میزان مخاطبان وی او دیها در تعطیلات از میزان مخاطبان تلویزیون بیشتر بوده است و یا اینکه چرا هنوز برنامههای تماشاگر محور با حضور تماشاچیها ضبط میشوند؟
همه این انتقادات کار را به جایی رساند که رسانه ملی سنت شکنی کند و خلاف هرسال که طی نشستی با حضور خبرنگاران برنامههای نوروزی اعلام میشد، این بار میرسیدی خبرنگار حوزه سلامت خبرگزاری صداوسیما در جدیدترین برنامه خود به بهانه کرونا به دفتر علی عسکری رئیس سازمان صداوسیما رفت و درباره عملکرد این سازمان در روزهای شیوع کرونا در کشور و به ویژه برنامه سازی با او سخن گفت. سخنانی که منجر شد تا علی عسکری هم آرایش تلویزیون در تلویزیون را اعلام کند و هم توضیحات خود را دربرابر این انتقادات اعلام کند.
**وسط جنگ و میدان هستیم
در این گزارش، علی عسکری طی سخنانی درباره بیماری کرونا با بیان اینکه من معتقدم اگر کسی نگاه متخصص و هوشمندانه داشته باشد، بهتر از ترس و واهمه است، گفت:، چون مشخص است که این ویروس از طریق دهان و بینی چگونه منتقل میشود و باید مراقب این موضوع باشیم. من امروز جلسه کامل شورای معاونین را داشته ام. ما وسط جنگ و میدان هستیم. افکار عمومی، روحیه، آرامش و اطلاع رسانی و آموزش جامعه به طور عمومی بر عهده ماست.
**تدارک ۱۴۰ فیلم سینمایی، ۳ سریال و ۱۰ مسابقه
وی در ادامه گریزی هم به برنامههای نوروزی زد و اظهارداشت: تصمیم گرفتیم کنداکتور (جدول پخش) صداوسیما را تغییر بدهیم و از یکشنبه یا دوشنبه رفتیم روی کنداکتور نوروزی. ۱۴۰ فیلم سینمایی ایرانی و خارجی تدارک دیده شده است. ۳ سریال پایتخت، کامیون و دوپینگ که هرسه مقداری طنز دارند که برای نشاط اجتماعی ما خوب است، پخش خواهد شد و تقریبا ۱۰ مسابقه داریم.
رئیس سازمان صداوسیما تاکید کرد: برنامههای پر جاذبه نظیر دورهمی و تعداد قابل توجهی مستند هم داریم. ما در حال مطالعه هستیم که سبک زندگی در این مدت تغییر کند. کارشناسان، متخصصین و خود آقای وزیر در شورای امنیت ملی توضیح دادند که اگر همه چیز خوب پیش برود، ۲۰ فروردین به قله (شیوع کرونا) میرسیم و تا ۲ ماه بعد هم همچنان درگیر هستیم.
**ماجرای آوردن مدرسه به تلویزیون
وی درباره آوردن مدرسه به خانهها نیز توضیح داد: خانه امنترین و بهترین نقطه برای سلامتی است و به همین دلیل این به ذهن بنده رسید که با وزیر آموزش و پرورش صحبت کردیم و بلافاصله برنامههای شبکه هفت را برای دانش آموزان تغییر دادیم. دیدیم کافی نیست، از شبکه چهار هم که شبکه نخبگانی است کمک گرفتیم.
علی عسکری ادامه داد: خوشبختانه از تحرکات فضای مجازی که داریم هم بهره بردیم و از آی پی تی ویها و اپ هایمان و به ویژه تلوبیون هم بهره برداری کردیم و ماموریت اصلی پیدا کرد که همه برنامهها را بارگذاری کند تا اگر کسی نتوانست برنامهای را ببیند به آن را رجوع کند. اتفاقا امروز وزیر محترم آموزش و پرورش تماس گرفتند با بنده و گفتند ما الان میتوانیم بگوییم که آموزش و پرورش وجود دارد و فعال است. مدرسهها باز است و معلمها میآیند و فقط دانش اموزان سر کلاس نمیآیند.
**نمی توانیم تحرک و تولید کشور را رها کنیم
وی درباره برخی اعتراضات به ضبط برنامههای تماشاگر محور نظیر عصر جدید و دورهمی نیز گفت: اولا من عرض کنم که ما نمیتوانیم تحرک و تولید کشور را رها کنیم و کشور را تعطیل کنیم. دشمن قصد این را دارد که ما چرخ کشور را تعطیل کنیم. ما برنامه ریزی کرده ایم و با حفظ بهداشت، سلامت همکاران همه کار میکنند.
**پزشکان هر روز سر صحنه هستند
وی افزود: اگر ما تعطیل میکردیم که نمیتوانستیم ۶۶ شبکه تلویزیونی و بیش از ۹۰ شبکه رادیویی را اداره کنیم. همه اینها دارند کامل کار میکنند. ضمن اینکه ۲۰ سریال هم در حال تولید هستند و بر کار کاملا تسلط داریم. ما سریالی در حال تصویربرداری داریم که ۷۰۰ نفر عوامل دارد و پزشک مستقر کرده ایم که هر روز یکی یکی افراد را چک میکند که بروند یا نروند و اگر کسی مشکلی داشته باشد، اجازه کار نمیدهند و نمیتوانند وارد صحنه بشنوند. دورهمی هم همینطور.
رئیس سازمان صداوسیما در پاسخ به این سوال که برخی معتقدند شیوع بیماری دیر به اطلاع مخاطبان رسانده شده، عنوان داشت: حقیقتا آقای دکتر نمکی از زمانی که بیماری در چین آغاز شد، در هر جلسه هیات دولت یک گزارش دادند که ما باید خیلی مراقب باشیم و ۳۰ بهمن گزارش دادند که امروز ۲ نفر در قم تست شده اند و مشکوک هستند.
**آمادگی شبکه سلامت با تولید ۷۰ موشن گرافیک
وی تاکید کرد: روزی هم که این اتفاق افتاد، تعداد زیادی موشن گرافیک آماده بود و حدود ۷۰ برنامه شبکه سلامت آماده کرده بود که وقتی گفته شد، روی آنتن رفتند. بحث اصلی ما شفافیت بود و هر روز بعد از جلسه آخرین اخبار را عین واقعیت ارائه میدهند.
علی عسکری در پایان گفت: البته احتمالی که داده میشود، این است که یک جنگ بیولوژیک و میکروبی باشد. این احتمال وجود دارد و آمریکا یک شیطان بزرگ و در حال افول است که محتمل است این بساط را راه انداخته باشد که جریان افولش خیلی پیدا نباشد و مشغلههای فراوان هم برای دیگران ایجاد کند.