شناسهٔ خبر: 38580419 - سرویس استانی
منبع: تسنیم | لینک خبر

پاکبان‌ها باید به ماسک و امکانات مراقبتی مجهز باشند

مدیر عامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران گفت: به دلیل اینکه پاکبان‌ها بیشترین مواجهه در سطح خیابان‌ها و معابر دارند، حتما باید به دستکش، ماسک و امکانات مراقبتی مجهز باشند.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، صدرالدین علیپور، در نخستین نشست خبری گزارش عملکرد شهرداری تهران برای مقابله با کروناویروس که بعد از ظهر امروز به صورت مجازی برگزار شد، به اقدامات انجام شده در سازمان مدیریت پسماند اشاره کرد و گفت: کارگرانی که در حوزه خدمات شهری کار می‌کنند برای آنکه از حداکثر امکانات حفاظتی و بهداشتی برخوردار باشند، با شهرداران مناطق اقداماتی در حال انجام است که تفکیک پسماند صورت نگیرد.

به گفته وی به دلیل اینکه پاکبان‌ها بیشترین مواجهه در سطح خیابان ها و معابر دارند، حتما باید به دستکش، ماسک و امکانات مراقبتی مجهز باشند.

علیپور با بیان اینکه در بحث جمع آوری و دفن پسماند پیگیر پروتکل‌های وزارت بهداشت بودیم و دستورالعمل جدیدی به ما ابلاغ نشد، توضیح داد: با این وجود ما بر تجربیاتی که در چین است مروری داشتیم چون آنها در چنین شرایطی تفکیک پسماند خانگی را انجام نمی‌دهند، به این دلیل که امکان مخلوط شدن آن با پسماند عفونی مثل ماسکها، پدها و دستکش وجود دارد.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران، ادامه داد: ما خودمان پیشگام شدیم و به مناطق ابلاغ کردیم که در امروز و فردا تفکیک در مخازن تعطیل شود. هرچند مشکلاتی داشت چون پیمانکارانی طرف قرارداد با شهرداری بودند اما با سیاست یکسانی که اتخاذ شد و همکاری که معاونت مالی شهرداری داشت قرار را بر این گذاشتیم که این قرادادها یکماه تمدید شود و حقوق کارگران قطع نشود. از طرف دیگر هم  بحث تفیک پسماندهم در سطح مخازن و هم در ایستگاههای میانی و آراد کوه منتنفی و همه پسماندها دفن شود.

علیپور دفن همه پسماندها را مشکل توصیف کرد، چرا که به گفته وی در این مدت کار دفن به حداقل رسیده بود به طوری که روزانه  دو هزار تن روزانه دفن پسماند انجام می‌شود و الان باید بیش از 6 هزار تن پسماند دفن شود. در واقع به لحاظ تجهیزات هم کار سختی است اما امن‌ترین کار در این شرایط این است.

وی درباره دفن پسماند بیمارستانی هم توضیح داد: در پسماند پزشکی تلاش کردیم برای بیمارستان‌های ایزوله و مخوصص کروناویروس هم ناوگان را افزایش دهیم هم تعداد نیروها را تا در زمان کمتری پسماندها جمع آوری  شود. از طرف دیگر ماشین آلات  جداگانه برای آنها  قرار دادیم و هم در مرکز دفن قسمت جداگانه‌ای را پیش بینی کردیم که با عمق بیشتر و آهک پاشی بیشتر دفن صورت بگیرد.

این مقام مسئول گفت: پیگیر هستیم با یکسری تغییرات و در صورت ادامه این روند بتوانیم قسمتی از فاز زباله سوز را تکمیل کنیم  که مجموع پسماندهای پزشکی را بتوانیم کامل بسوزانیم همچنان هم از  تجربه کشور چین استفاده می کنیم  و  مکاتباتی که با who  داریم.

وی به شهروندان هم توصیه کرد که به دلیل جدید بودن بیماری هم در منزل و در معابر بیشتر رعایت کنند و دستکش‌ها و ماسک‌های خود را در خیابان رها نکنند چون در معرض مستقیم پارکبان ها هستند.

علیپور در پاسخ به سوالی درباره اقدامات در حوزه سلامت کارگران خدمات شهری هم گفت: سه چهار روز است که از طریق شهرداران مناطق پیگیر هستم که تمامی کارگران در حوزه خدمات شهری حتماً مجهز به ماسک، دستکش و لباس مناسب باشند، همچنین در بازه‌های زمانی محل اسکان کارگری با امکاناتی که در اختیار است ضدعفونی شود. 

وی گفت: درباره ممنوعیت تفیکی پسماند به خصوص در مخازن هم رونوشت به دادستان دادیم، چرا که ممکن است افرادی جدای از پیمانکاران بخواهند روی مخازن تفکیک‌هایی انجام دهند که در واقع بتوانیم از ظرفیت نیروی انتظامی و دادستانی استفاده کنیم که نگذاریم تفکیک رخ دهد.

انتهای پیام/