شناسهٔ خبر: 38528282 - سرویس بین‌الملل
منبع: آریا | لینک خبر

آخرین اخبارانتخاباتی آمریکا؛

2 نامزد دموکرات ديگر هم آيپک را تحريم کردند/يک گروه حامي اسرائيل بيش از يک ميليون دلار را صرف تبليغ عليه سندرز کرده است

صاحب‌خبر -
خبرگزاری آریا-رئیس‌جمهوری آمریکا پس از تمسخر رقبای دموکرات‌ خود در انتخابات ریاست جمهوری 2020 گفت: حریف می‌طلبم.
به گزارش خبرگزاری آریا، «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهوری آمریکا امروز چهارشنبه در پیامی توئیتری ادعا کرد: مناظره دیشب دموکرات ها آشفته و دیوانه وار بود. اخبار جعلی می گوید عملکرد جو بایدن خوب بود، گرچه او گفت نیمی از جمعیت کشور ما بر اثر تیراندازی کشته شده اند.
رئیس‌جمهوری آمریکا در این باره ادامه داد: رقابت برای اکثر نامزدهای دموکرات دیگر تمام شده است. مایک کوچولو (مایکل بلومبرگ) بی ثبات بود، اما با پیام های تبلیغاتی بسیارِ خود -که ظاهراً باید پخش آنها در هنگام مناظره غیرمجاز باشد- کمک زیادی کرد.
وی در این باره افزود: نحوه رفتار «پوکوهانتس» ( Pocahontas) (الیزابت وارن) با برنی سندرز و مایک کوچولو، به شکل حیرت آوری بدجنس و بی ضابطه بود. آنها نمی دانند چگونه وارن را مدیریت کنند، اما من می دانم که او به ستوه آمده است. تام استیر نیز که به همراه مایک کوچولو در هزینه کردن دلار به ازای هر رأی رکورد زده است، فاجعه بود. فقط یک رقیب به من بدهید!
این در حالیست که در مناظره شب گذشته نامزدهای انتخاباتی حزب دموکرات، جو بایدن در گافی محسوس گفته بود از سال 2007 تاکنون 150 میلیون آمریکایی بر اثر خشونت های مسلحانه کشته شده اند.

واکنش تل آویو به اظهارات برنی سندرز    
وزیر خارجه رژیم صهیونیستی به اظهارات نامزد پیشتاز دموکراتها در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در خصوص بازگرداندن سفارت آمریکا به تل آویو واکنش نشان داد.
 به نوشته روزنامه تایمز اسرائیل، یسرائیل کاتس، وزیر خارجه رژیم صهیونیستی به اظهارات روز گذشته برنی سندر، نامزد پیشتاز دموکراتها در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا واکنش نشان داد و گفت: اظهارات سندرز "شوکه کننده و تکان دهنده" است.
وی در ادامه افزود: "به نظر من دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا اقدام مهمی را اتخاذ کرد. او این واقعیت را که قدس پایتخت مردم یهود و پایتخت اسرائیل است را به رسمیت شناخت".
کاتس همچنین گفت: ما در فرآیندهای داخلی آمریکا که یک دموکراسی قوی است، دخالت نمی کنیم. این اظهارات برنی سندرز که پیشینه ای یهودی دارد، در نوع خود دومین بار است که علیه عقاید یهودی ایراد می شود.
برنی سندرز پیشتر در جریان تازه ترین مناظره تلویزیونی دموکرات ها در شهر چارلستون ایالت کارولینای جنوبی، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی، را یک شخص "مرتجع" و "نژادپرست" خواند و احتمال بازگرداندن سفارت آمریکا از بیت المقدس به تل آویو را مطرح کرد.
این سیاستمدار مستقل و چپگرا که برای کسب نامزدی حزب دموکرات در انتخابات سال 2020 تلاش می کند، اخیرا اعلام کرده بود که در نشست سالانه کمیته روابط عمومی آمریکا و اسرائیل ( آیپک) که قرار است هفته آینده در واشنگتن برگزار شود، شرکت نخواهد کرد. او نشست آیپک که از آن به عنوان بزرگ ترین گروه لابی طرفدار اسرائیل در آمریکا یاد می شود را جایگاهی برای ابراز افکار "متعصبانه" خوانده بود.

یک گروه حامی اسرائیل بیش از یک میلیون دلار را صرف تبلیغ علیه سندرز کرده است
بر اساس اعلام یک گروه ناظر انتخاباتی، یک کمیته اقدام سیاسی (PAC) حامی رژیم صهیونیستی بیش از یک میلیون دلار را صرف تبلیغات به منظور جلوگیری از پیروزی برنی سندرز در انتخابات درون حزبی دموکرات‌های آمریکا کرده است.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، این گروه ناظر موسوم به "مرکز سیاست پاسخ‌گو" در گزارشی با استناد به اسناد کمیسیون فدرال انتخابات آمریکا عنوان کرد: کمپین مخالفت با سندرز نشات گرفته از یک کمیته اقدام سیاسی حامی اسرائیل به نام کمیته "اکثریت دموکراتیک برای اسرائیل"، یک گروه میانه‌روی حامی اسرائیل است که بالغ بر 1.4 میلیون دلار را علیه سندرز هزینه‌ کرده است.
این گروه بیش از 800 هزار دلار را صرف تبلیغات علیه این نامزد ریاست جمهوری پیشروی حزب دموکرات در ایالت آیووا و 600 هزار دلار را نیز برای همین کار در ایالت نوادا هزینه کرده است.
اوایل ماه جاری میلادی رسانه "اینترسپت" گزارش کرد که این کمیته اقدام سیاسی ارتباط نزدیکی با کمیته مشهور آیپک (AIPAC) دارد.
سندرز که خودش یهودی است یکی از معدود نامزدهای ریاست جمهوری در کلیت فرآیند انتخابات در آمریکا بوده که از سیاست‌های رژیم اسرائیل علیه فلسطینی‌ها انتقاد کرده است.
این نامزد ریاست جمهوری دموکرات در مرحله سوم انتخابات درون حزبی دموکرات‌ها در ایالت نوادا رقابت خواهد کرد. در این مرحله بر اساس نظرسنجی‌ها سندرز و پیت بوتجج، شهردار سابق شهر "ساوث‌بند" ایالت ایندیانا در صدر رقابت هستند و بعد از آنها الیزابت وارن، سناتور دموکرات و جو بایدن، معاون رئیس جمهوری سابق آمریکا و همین طور امی کلوبوچار، یک سناتور دیگر دموکرات‌ها قرار گرفته‌اند.

2 نامزد دموکرات دیگر هم آیپک را تحریم کردند
علاوه بر سندرز، 2 نامزد دیگر حزب دموکرات در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، از حضور در نشست لابی صهیونیستی آیپک امتناع کردند.
به گزارش  تایمز اسرائیل، «امی کلوباچر» و «پیت بوتجج» از نامزدهای پیشتاز حزب دموکرات در انتخابات ریاست‌جمهوری 2020 آمریکا، از حضور در نشست لابی صهیونیستی «آیپک» امتناع کردند.
این در حالی است که پیشتر، امتناع برنی سندرز نامزد صدرنشین دموکرات‌ها از حضور در نشست این لابی صهیونیستی خشم طرفداران آمریکایی تل‌آویو را موجب شده بود.
سندرز دلیل عدم حضورش در این نشست را ارتباط این لابی صهیونیستی با «رهبرانی که سخنان متعصبانه بیان می‌کنند و با حقوق اساسی فلسطینیان مخالف هستند»؛ عنوان کرده بود.
گفتنی است امتناع نامزدهای دموکرات انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، تلاش آیپک مبنی بر عرضه خود به عنوان یک لابی فراحزبی را زیر سوال می‌برد.
با این حال، مایکل بلومبرگ نامزد میلیاردر حزب دموکرات و همچنین چاک شومر رئیس اقلیت دموکرات سنای آمریکا در نشست آتی آیپک سخنرانی خواهند کرد.

سندرز: ترامپ رهبری شکست‌خورده است
نامزد سوسیال دموکرات انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا واکنش ترامپ به ظلم علیه مسلمانان هند را زیر سوال برد و او را در عرصه دفاع از حقوق بشر شکست‌خورده عنوان کرد.
 برنی سندرز نامزد سوسیال دموکرات انتخابات ریاست جمهوری آمریکا واکنش منفعلانه دونالد ترامپ رئیس جمهوری این کشور به خشونت علیه مسلمانان دهلی را که همزمان با سفر وی به هند آغاز شد؛ زیر سوال برد.
گفتنی است ترامپ از این خشونت‌ها که به دنبال تصویب قانون تبعیض‌آمیز حق شهروندی آغاز شده مطلع بوده ولی ترجیح داده درباره مسائل داخلی هند با نارندرا مودی نخست‌وزیر این کشور، بحث و جدلی نداشته باشد.
اکنون سندرز می‌گوید انفعال ترامپ نشانه‌ای مبنی بر شکست رهبری جهانی آمریکا در حیطه حقوق بشر است.
وی در این باره گفت: بیش از 200 میلیون مسلمان، هند را خانه خود می‌دانند و خشونت گسترده علیه آنها دست‌کم 27 قربانی و تعداد زیادی مجروح در پی داشته؛ آن وقت ترامپ می‌گوید «این مسئله به هند مربوط است».
بی‌توجهی ترامپ در قبال مسلمانان هند در حالی است که سفارت آمریکا در دهلی تنها 2 روز پس از آغاز سفر وی به هند، با انتشار بیانیه‌ای به شهروندانش هشدار داد.
در بیانیه صادره از سوی سفارت آمریکا در هند به شهروندان این کشور هشدار داده شده است که رعایت کامل جوانب احتیاط را به ویژه در اماکن شلوغ و تجمعات اعتراضی به کار ببرند.
هدف قانون جدید شهروندی ردیابی سریع مهاجران غیر مسلمانِ هندو، سیک، بودایی، آئین جین، پارسی‌ها (زرتشتیان) و مسیحیانی است که پیش از سال 2015 از کشورهای مسلمان پاکستان، بنگلادش و افغانستان گریخته و به هند آمده‌اند.
تصویب این قانون در 11 دسامبر سال گذشته میلادی ابتدا باعث تظاهرات گسترده‌ای در ایالت شرقی آسام هند شد.
در ایالت‌های دیگر هند، برخی هراس دارند که طرح ثبت‌نام شهروندان که توسط دولت ناسیونالیست نارندرا مودی نخست وزیر، ارائه شده است بهانه‌ای باشد برای شناسایی مسلمانانی که اسناد قانونی اقامت در هند ندارند و در نهایت به اخراج آنها بینجامد.