خبرگزاری تسنیم: همایش حقوقدانان حامی گفتمان مقاومت با موضوع بررسی ابعاد سیاسی - استراتژیک ترور سردار شهید قاسم سلیمانی با حضور حسین شیخالاسلام معاون امور بینالملل و دانشجویان غیر ایرانی دانشگاه آزاد اسلامی و اصغر عربیان دبیر اجلاسیه و رئیس دانشکده حقوق، الهیات و علوم سیاسی امروز در دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات برگزار شد.
عربیان در ابتدای این مراسم با بیان اینکه اجلاسیه نهایی حقوقدانان حامی گفتمان مقاومت در آینده نزدیک برگزار خواهد شد؛ افزود: قانون مداری برای دولت آمریکا فاقد مفهوم است و همه چیز در تاریخ این کشور با زور و قلدری رقم میخورد و منشور بینالملل هیچ گاه برای این کشور محترم شمرده نشده است.
عربیان ادامه داد: بعد از شهادت سردار سلیمانی سیلی به دولت آمریکا نواخته شد و ما بر آن شدیم این قضیه را از ابعاد حقوقی بررسی کنیم که طی فراخوان در سراسر کشور خواستیم این موضوع بررسی و در این دانشگاه جمعبندی و این اجلاسیه برگزار شود.
معاون امور بینالملل و دانشجویان غیر ایرانی دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه گفت: در ترور و جنایت سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی و شهدای والامقام مقاومت به دلیل اینکه در کشور عراق رخ داده باید از عراق بخواهیم که به دادگاه لاهه شکایت کند و میتوانیم وارد دعوای حقوقی شویم که امید است وزارت خارجه در این باره رایزنیهای لازم را انجام دهند.
وی گفت: اگر سردار سلیمانی به شکل دیگری عروج میکرد شایسته او نبود.
عربیان با طرح این سوال که چرا حاج قاسم را ترور کردند، تصریح کرد: وقتی با محاسبات آمریکا هزینه باقی ماندن حاج قاسم بیشتر از حذف وی باشد مجبور به از میان برداشتن او میشوند.
حسین شیخالاسلام، کارشناس مسائل غرب آسیا نیز در ادامه این نشست اظهار داشت: حکم ترور سردار سلیمانی بعد از نابودی داعش صادر میشود و بزرگترین کاری که حاج قاسم کرد این بود که چشم این فتنه را در آورد و باعث شد وحدت دو ملت عراق و ایران شد در حالی که دشمن به دنبال تفرقه افکنی بین عراق و ایران بود.
ابراهیم متقی عضو هیئت علمی دانشگاه تهران هم در ادامه در نخستین اجلاسیه سراسری حقوقدانان حامی گفتمان مقاومت با اشاره به تاثیر ترور شهید حاج قاسم سلیمانی بر سیاستهای منطقهای ایران و محور مقاومت گفت: وقتی حادثهای شکل میگیرد تفسیر آن در زمانهای متعدد مختلف است.
وی گفت: بعد از انقلاب اسلامی، ایدئولوژی ایران تغییر کرد و صدور انقلاب را در دستور کار قرار دادیم و قاسم سلیمانی توانست الگوی صدور انقلاب را بر اساس رفتار بازیگران منطقهای توسعه دهد و امروز مقاومت گسترش یافته است.
متقی با بیان اینکه سردار سلیمانی موازنه قدرت منطقهای را تغییر داد که آمریکاییها مخالف آن هستند، گفت: این تغییرات بعد از شهادت او نیز ادامه خواهد داشت و همین هزینه آمریکاییها را نیز افزایش می دهدت و فضای منطقهای برای آنها ناامنتر خواهد شد.
ناصر هادیان عضو هیئت علمی دانشگاه تهران نیز با بیان اینکه شأن واقعی و نمادین سردار سلیمانی مورد توجه قرار دارد، گفت: او کاریزمای خاصی داشت که همین شخصیتی اسطورهای در دنیا از او ساخته بود.
وی با اشاره به تاثیرات ترور شهید حاج قاسم سلیمانی بر بازآرایی ابعاد منطقهای افزود: بازدارندگی در منطقه سر جای خود قرار دارد و ما نیز توانستیم ارتش چند ملیتی با فرماندهی واحد درست کنیم.
هادیان ضمن اشاره به ارزیابی اهداف امریکا از ترور شهید حاج قاسم سلیمانی گفت: آمریکا در حوزههای مختلف استراتژیک، نظامی و سیاسی موفق نبود، اما در مقابل، حمله موشکی به عینالاسد توسط نیروهای مسلح ایران هدف استراتژیکی را برای ما تامین کرد.
فؤاد ایزدی عضو هیئت علمی دانشگاه تهران نیز در این اجلاسیه با اشاره به تأثیرات ترور شهید سلیمانی بر سیاست داخلی آمریکا و موقعیت ترامپ در آرایش سیاسی داخلی این کشور اظهار داشت: امریکاییها 40 سال است که وضعیت ایران را مطالعه میکنند و ترور شهید حاج قاسم سلیمانی یکی از اشتباهات محرز آنها بود. ترامپ فکر میکرد ترور حاج قاسم برای انتخابات او کارگشاست که به نظر میرسد اتفاقات اخیر بعد از شهادت سردار سلیمانی معادلات ترامپ را در انتخابات بر هم خواهد زد و محاسبات او درست نبود.
وی افزود: دموکراتها اقدامات ترامپ را در سیاست خارجی نقد میکنند که نشان میدهد رئیس جمهور آمریکا در این نوع سیاست موفق عمل نکرده است و با توجه به این مسئله او نیاز به موفقیت داشت و تفسیر آنها از ترور شهید حاج قاسم سلیمانی باعث شوک و سرنگونی ایران شود که بر این اساس هزینه کردند؛ در حالی که ما در ایران جشن چهل و یکمین سالگرد انقلاب را برگزار میکنیم.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران بیان داشت: 40 سال است که پوشش خبری تظاهرات 22 بهمن، روز قدس و ... به افکار عمومی در آمریکا ارائه نمیشد، اما جمعیت میلیونی در تشییع پیکر مطهر شهید حاج قاسم سلیمانی دیده شد که از اهمیت ویژهای برخوردار است و نگاه شرق شناسان را در آمریکا دچار چالش کرد و یک تحول در آمریکا به نفع ایران اضافه کرد.
کیهان برزگر عضو هیئت علمی دانشگاه واحد علوم تحقیقات بیان داشت: سردار سلیمانی یک فرمانده ملی و استراتژی او هوشمند بود که دو جنبه داشت از جمله حضور افزایش نفوذ منطقهای ایران و دفاع از بقاء امنیت و کشور ایران. سردار سلیمانی با هزینه کم یک شبکه نظامی را به وجود آورد و این یک شاهکار بزرگ نظامی بود.
وی با بیان اینکه امریکا تلاش میکند قدرت منطقهای ایران را مهار کند، افزود: آمریکایی فهمیدند که ابزار جنگ، آنها را به اهدافشان نخواهد رساند و برای همین راهبرد تضعیف مرحلهای را در پیش خواهند گرفت و اساس فشار حداکثری آمریکا به ایران نیز از همین مسئله نشات میگیرد.