علی حیدر در الاخبار نوشت: هشدارهای اخیر مسئولان اسرائیلی در مورد تهدیدات روز افزون موشکهای دقیق و پیشرفته ایران، تنها منحصر به موضع گیریهای نتانیاهو و کوخافی، نمیشود؛ چرا که ارتش اسرائیل، به مرحله عملی مقابله با این تهدید رسیده و در حال آماده کردن خود است؛ در همین راستا، طبق گزارش رسانههای اسرائیلی، این رژیم در حال انجام تعدیلهایی در سامانه دفاع هوایی خود است، تا به این شکل، توانایی خود برای مقابه با موشکهای ایران، در هر گونه درگیری نظامی گسترده را توسعه دهد.
به گزارش«انتخاب»، در ادامه این مطلب آمده است: این تصمیم اسرائیلیها نشان دهنده شدت احساس خطر موسسه امنیتی حاکم در تل آویو، پس از حمله آرامکو است؛ چرا که آن را یک تحول استراتژیک بزرگ در سطح منطقه میداند و مسئولان اسرائیلی معتقدند تمام هزینههایی که در طول سالهای اخیر برای سامانههای دفاعی خود کرده اند، در برابر ظرفیت موشکهایی که در حمله به آرامکو مشاهده کردند، هیچ کارایی ندارد و همانطور که سامانههای دفاعی آمریکایی در عربستان نتوانستند مانعی بر سر راه موشکهای دقیق باشند، قطعا سامانههای اسرائیلی نیز چنین توانی ندارند. از این رو، صهیونیستها از حادثه ارامکو درس عبرت گرفته و به سرعت، تصمیم به اجرای برنامههای جایگزینی گرفتند که هدف از آن، بالا بردن سطح سامانههای دفاعی است، که البته زمانی طولانی را میطلبد. افزون بر اینکه تل اویو ناچار است که در برابر هر گونه گزارشی در مورد ظرفیتهای دشمنانش، با احتیاط برخورد کرده و آماده غافلگیریهای بیشتری باشد.
در واقع، تل آویو به این شکل قصد دارد ضمن اطمینان دادن به داخل، این پیام را به خارج برساند که ابزار توسعه تواناییهای خود را در اختیار دارد. اما مشکل اسرائیل مربوط به داشتن توانایی توسعه تجهیزاتش نیست، بلکه این رژیم نگران آن است که ایران سیاستهای خویشتنداری خود را تغییر داده و به سمت جرأت و جسارت بیشتری در حرکت است، که با تکیه بر آن، میتواند به تجاوزهای اسرائیل پاسخ دهد.
مساله جالب توجه ان است که تنها چند روز پس از صحبتهای کوخافی، رئیس ستاد مشترک ارتش اسرائیل، و هشدار نتانیاهو در مورد موشکهای ایران که میتواند هر هدفی در خاورمیانه را از بین ببرد، این تصمیم در مورد ایجاد تعدیلهایی در سامانههای دفاع هوایی اسرائیل، اتخاذ شد.
در همین چارچوب، اسحاق بریک، فرمانده دانشکدههای نظامی در ارتش اسرائیل، موشکهای ایران را یک تهدید موجودیتی تازه دانسته و بر این تصور است که استراتژی ایران، متکی بر استقرار موشکهایش در سوریه، عراق، لبنان، یمن و غزه است؛ از این رو، امروز، وزارت جنگ اسرائیل به این باور رسیده است که دیگر گنبد آهنین توان مقابله با موشکهای ایران را ندارد.