شناسهٔ خبر: 35168929 - سرویس بین‌الملل
منبع: آریا | لینک خبر

جدال جانسون با پارلمان/ نخست وزير انگليس پارلمان را به برگزاري انتخابات زودهنگام تهديد کرد

صاحب‌خبر -
خبرگزاری آریا- بوریس جانسون پارلمان را به برگزاری انتخابات زودهنگام تهدید کرد.

مجادله جانسون با کوربین در پارلمان
بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس در یک جدال بحث برانگیز با جرمی کوربین رهبر حزب کارگر در پارلمان این کشور برسر برگزیت ادعا کرد: در گفتگو با اتحادیه اروپا درباره برگزیت به «پیشرفت‌های قابل توجهی» دست پیدا کرده است.
 به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری آریا، جانسون گفت: به یک توافق نامه با اروپایی‌ها دست خواهد یافت. وی گفت: تنها موضوعی که در حال تضعیف اوست، این لایحه تسلیم شدن است که سبب ایجاد تزلزل و تأخیر هرچه بیشتر خواهد شد. وی همچنین گفت: خواهان استقرار 20 هزار افسر دیگر پلیس در خیابان هاست. وی افزود: جرمی کوربین رهبر حزب کارگر انگلیس می‌خواهد یک میلیارد پوند را صرف نگه داشتن انگلیس در اتحادیه اروپا کند.
کوربین هم در پاسخ به جانسون در این نشست پارلمان انگلیس گفت: جانسون از پاسخ دادن به سوالات در ارتباط با تهیه و تدارک مواد غذایی پس از برگزیت خودداری می‌کند. وی گفت: دولت در حال صرف 100 میلیون پوند برای یک کمپین تبلیغاتی است، اما از پاسخ دادن به حقایق خودداری می‌کند. وی افزود: دولت از ارائه ارقام مرتبط با فقر در انگلیس خودداری می‌کند.
جانسون هم در پاسخ گفت: فقیر‌ترین افراد در انگلیس در حال حاضر به لطف روی کار آمدن این دولت محافظه کار در انگلیس پول بیشتری به خانه می‌برند.
سپس کوربین گفت: برای مشاهده افراد فقیر در خیابان‌ها نیازی نیست زیاد از ساختمان پارلمان دور شویم. وی افزود: نرخ فقر در میان کودکان و همچنین سطح فقر در میان زندانیان در انگلیس رو به افزایش است. وی خاطرنشان کرد جانسون نمی‌گوید طرح هایش قرار است چگونه سبب کاهش سطح فقر در انگلیس شود و این که جانسون برای دست یابی به یک توافق نامه جدید هیچ گونه طرح و اختیاری ندارد. وی گفت: اگر نخست وزیر آنچه را که طی 24 ساعت گذشته برای حزب خود انجام داده است برای این کشور انجام دهد، مردم باید در ارتباط با بی کفایتی او و خودداری اش از افشای حقایق به شدت نگران باشند.
جانسون گفت: فکر می‌کند دوستان انگلیس در پاریس و برلین و واشنگتن هستند. وی افزود: کوربین فکر می‌کند دوستان انگلیس در مسکو و تهران و کاراکاس هستند و این که کوربین خواستار برگزاری اعتصاب عمومی شده است.
کوربین همچنین گفت: نمی‌توان او را به تضعیف مذاکرات متهم کرد، زیرا هیچ گونه مذاکره‌ای در حال انجام شدن نیست. وی گفت: مایکل گوو در آخر هفته اعلام کرد بهای مواد غذایی در صورت یک برگزیت بدون توافق نامه با افزایش همراه خواهد بود.
جانسون هم گفت: کوربین بیشتر درباره توافق نامه‌های تجارت آزاد با اتحادیه اروپا نگران است، اما کوربین باید اجازه دهد مردم در این باره تصمیم گیری کنند.

جای دوست و دشمن در میان سیاستمداران انگلیسی
بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس، در نشست مجلس عوام این کشور گفت که دوستان رقیبش، جرمی کوربین در کاراکاس، روسیه و تهرانند.
در نشست هفتگی پرسش نمایندگان و پاسخ نخست وزیر ، امروز جرمی کوربین، رهبر حزب کارگر، با یاداوری شکست دیشب حزب حاکم محافظه کار در مجلس عوام گفت : بوریس جانسون، فاقد برنامه و پایگاه اخلاقی است و اکثریت مجلس را هم از دست داده است.
وی افزود: خروج بدون توافق از اتحادیه اروپا، برای اقتصاد و جامعه انگلیس، فاجعه بار خواهد بود و بخشی از گزارش های منابع اقتصادی و صنعتی را قرائت کرد. نخست وزیر انگلیس در پاسخ با خشم، برنامه های اقتصادی حزب کارگر را "کثافت" خواند و گفت آماده پاسخگویی به پرسش هاست. وی افزود از نظر دولت من، دوستان ما در بروکسل و برلین اند و دوستان جرمی کوربین نیز در کاراکاس، روسیه و تهرانند.
بوریس جانسون از زمان دسترسی به وزارت خارجه در دولت ترزا می و نیز نخست وزیر شدن خودش، به علت سفرهای پارلمانی جرمی کوربین به ایران و نیز فعالیت وی در شبکه تلویزیونی پرس تی وی ایران، رهبر حزب کارگر را که به علت گرایش های سیاسی، مخالف نظام سرمایه داری و سیاست های جنگ طلبانه آمریکا و انگلیس است، نزدیک به ایران و جناح چپ در جهان معرفی می کند .

انتقام جانسون از نمایندگان مخالف
حزب حاکم محافظه کار انگلیس با ارسال پیامک، 21 نماینده خود در مجلس عوام را از این حزب اخراج کرد
رسانه ها در انگلیس اعلام کردند، 21 نماینده حزب حاکم محافظه کار که دیشب در مخالفت با بوریس جانسون، رهبر این حزب و نخست وزیر انگلیس، رای دادند، با ارسال پیامکی اخراج شدند.
در نشست دیشب مجلس عوام انگلیس، 328 نماینده در مخالفت و 301 نماینده در موافقت با سیاست دولت انگلیس، مبنی بر خروج بدون توافق از اتحادیه اروپا رای دادند. در رای گیری دیشب مجلس عوام، 21 نماینده از حزب حاکم نیز علیه رهبر خودشان رای دادند که ناکامی دیگری برای بوریس جانسون، رهبر حزب محافظه کار و نخست وزیرجدید انگلیس به شمار می رود.
فلیپ هاموند وزیر خزانه داری پیشین و وزیر خارجه اسبق انگلیس، روری استیوارت نامزد رهبری حزب حاکم محافظه کار، کنت کلارک 77 ساله که پدر پارلمان لقب گرفته و 49 سال عضو حزب و نماینده ان در پارلمان بود، کواسی کواتونگ معاون وزیر مشاغل انگلیس، نکولاس سامس نوه دختری وینستون چرچیل، دیوید گوو وزیر پیشین دادگستری، گرک کلارک وزیر پیشین جوامع، جاستین گرینینگ وزیر اموزش و پرورش ، دومنیگ گریو دادستان کل سابق، الیستر برت معاون وزیر خارجه سابق، سام گیماه وزیر پیشین اموزش و پرورش جزو اخراج شدگان از حزب محافظه کار اعلام شده اند.
دیشب اکثریت نمایندگان از احزاب گوناگون، حتی شماری از اعضای حزب حاکم محافظه کار، طرحی را تصویب کردند که براساس آن، مهار برگزیت را از دست دولت خارج و به مجلس واگذار شد.
با موفقیت آنان، اکنون طرح دیگری تصویب خواهد شد که براساس آن، مدت زمان خروج از اتحادیه اروپا تا 31 ژانویه (11 بهمن ماه) تمدید خواهد شد و در نتیجه، امکان خروج بدون توافق در 31 اکتبر (9 آبان ماه) منتفی می شود.
امروز از ساعت 15 به وقت محلی، قرار است مجلس عوام، طرحی را که شماری از اعضای ارشد حزب محافظه کار از جمله تعدادی از وزیران پیشین، به همراه شماری از اعضای حزب کارگر تدوین کرده اند، بررسی و در همین روز، درباره اش رای گیری کنند.
براساس بررسی های خبرنگاران، 21 نماینده حزب حاکم محافظه کار، در نشست سه شنبه شب مجلس عوام، به مخالفت با سیاست رهبر حزبشان پرداختند و علیه نخست وزیر رای دادند. شماری از این اعضای یاغی، قبلا وزیر بوده اند و از اعضای ارشد حزب محافظه کار به شمار می روند. دفتر نخست وزیر انگلیس قبلا هشدار داده بود هر نماینده ای که علیه سیاست دولت رای دهد، از حزب محافظه کار اخراج خواهد شد و در انتخابات آینده نام انان از فهرست انتخاباتی حزب محافظه کار درج نخواهد شد.
مقامات دولت انگلیس تاکید کرده اند این افراد قطعا اخراج می شوند. در صورت اخراج این افراد، حزب حاکم که دیروز و با کناره گیری یکی از نمایندگانش در مجلس عوام، اکثریت کرسی های مجلس را از دست داد، باز هم از شمار نمایندگانش در مجلس عوام، کاسته خواهد شد و ناچار است در مدت اندکی، 21 نامزد برای انتخابات آینده، فراهم سازد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از لندن، بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس روز چهارشنبه انتخابات زود هنگام را در تاریخ 15 اکتبر (23 مهر) پیشنهاد کرد.

پس لرزه های شکست  جانشون
نخست وزیر جدید انگلیس در نخستین رویارویی با مجلس عوام انگلیس شکست خورد و مجلس انگلیس با رای مخالف شماری از نمایندگان عضو حزب حاکم محافظه کار به رهبری بوریس جانسون توانست مهار برگزیت را از دولت بگیرد .
برغم اقدامات و تهدیدها دیشب و پس از ساعتها بحث و جدال در مجلس عوام انگلیس بوریس جانسون در مقام نخست وزیر انگلیس در نخستین رویارویی با این مجلس با مخالفت 21 نفر از هم حزبی هایش شکست خورد و با 328 رای از مجموع 629 رای مهار برگزیت را از دست داد .
اکنون دور تازه ای از تقابل های دولت و مجلس آغاز شده است و در حالیکه مجلس قصد دارد امروز چهارشنبه طرح ممنوع شدن خروج بدون توافق از اتحادیه اروپا را تصویب کند بوریس جانسون تهدید کرده است چنانچه نمایندگان راه او را برای خروج بدون توافق از اتحادیه اروپا سد کنند مجلس را منحل و انتخابات زودهنگام برگزار می کند .
 
جانسون پارلمان را به برگزاری انتخابات زودهنگام تهدید کرد
«بوریس جانسون» نخست‌وزیر بریتانیا تهدید کرد اگر پارلمان قانونی را در راستای ممانعت از اجرای برگزیت بدون توافق با اتحادیه اروپا تصویب کند، خواستار برگزاری انتخابات زودهنگام خواهد شد.
به نوشته خبرگزاری «رویترز»، جانسون، رئیس حزب محافظه‌کار انگلیس که روز چهارشنبه در جلسه مجلس عوام پارلمان این کشور شرکت داشت تهدید کرد در تاریخ 15 اکتبر انتخاباتی زودهنگام را برگزار خواهد کرد.
جانسون گفت: «این دولت این کشور را در تاریخ 31 اکتبر از اتحادیه اروپا خارج می‌کند و تنها یک چیز بر سر راه ما قرار دارد و آن "لایحه تسلیم" است که در حال حاضر توسط رهبر مخالفان مورد پیشنهاد قرار گرفته است».
جانسون ادامه داد: «آیا می‌توانم از رهبر مخالفان بخواهم که تأیید کند اگر این لایحه تسلیم تصویب شد اجازه خواهد داد مردم این کشور دیدگاه خودشان را نسبت به آنچه به اسم آن‌ها انجام می‌دهد از طریق انتخاباتی در تاریخ 15 اکتبر اعلام کنند؟»
روز چهارشنبه دفتر «جرمی کوربین» رهبر حرب مخالف کارگر در پاسخ به او گفت گرچه این حزب از برگزاری انتخابات همگانی استقبال می‌کند، فریب «حقه بوریس جانوسن» برای برگزاری انتخابات زودهنگام را نخواهد خورد.
دفتر کوربین اعلام کرد تا زمانی که وی مطمئن نشود خطر برگزیت بدون توافق رفع نشده است با برگزاری انتخابات موافقت نخواهد کرد.