شناسهٔ خبر: 3502780 - سرویس سیاسی
منبع: روزنامه ابتکار | لینک خبر

مذاکرات زير سايه تبليغات منفي رسانه ها؛

ظريف گفتگو با کري درباره مسايل داخلي را دروغ‌پراکني خواند

صاحب‌خبر -

گروه ايران و جهان- در حالي که ظريف مذاکرات فشرده اي را در حاشيه اجلاس مونيخ دنبال مي‌کند همچنان هجمه هاي رسانه اي داخل و خارج او را تحت فشار قرار مي‌دهند. ديروز ظريف به گزارش رسانه هاي خارجي در مورد محتواي مذاکرات واکنش نشان داد. وزير امور خارجه کشورمان گزارش رسانه‌هاي غربي در خصوص محتواي مذاکرات با همتاي آمريکايي را دروغ پراکني توصيف کرد.
محمدجواد ظريف اظهار داشت: در هيچ يک از ملاقاتهاي انجام شده به هيچ وجه مباحث داخلي مطرح نشده و مطلب منتشره در اين زمينه کذب محض است.خبرگزاري رويترز در گزارشي مدعي شد که وزير خارجه ايران به آمريکا هشدار داده است که عدم موفقيت در رسيدن به توافق جامع هسته‌اي احتمالاً حکايت از مرگ سياسي رئيس‌جمهور ايران خواهد داشت و اين خطر را به همراه دارد که مساله يک دهه‌اي برنامه هسته‌اي ايران همچنان پابر جا بماند. اين در حالي است که ديدارها و مذاکرات فشرده ظريف در حاشيه پنجاه و يکمين کنفرانس امنيتي مونيخ ادامه دارد. در عين حال ظريف تاکيد کرد: دستيابي به توافق هسته‌اي به اراده سياسي طرف‌هاي مقابل بستگي دارد. ظريف تأکيد کرد که به نظر من نه فقط يک راه حل بلکه چندين راه حل براي حل موضوع هسته‌اي ايران وجود دارد. وي با اشاره به ديدارهايش با يوسف بن علوي وزير خارجه عمان و کوفي عنان دبير کل سابق سازمان ملل گفت: در اين ديدارها درباره موضوعات منطقه و شرايطي که در آن وجود دارد متمرکز بوديم.
هاموند:مذاکرات سازنده بود
ظريف در ادامه ديدارهايش در حاشيه کنفرانس امنيتي مونيخ با وزير خارجه انگليس، نخست وزير لبنان، وزير خارجه روسيه و مدير کل آژانس بين‌المللي انرژي اتمي ديدار کرد. فيليپ هاموند نيز پس از ديدار با محمدجواد ظريف در مونيخ در صفحه توئيتر شخصي خود، اين ديدار را سازنده توصيف کرد و نوشت: «مذاکرات سازنده‌اي با ظريف داشتم. اگر اراده وجود داشته باشد توافق هسته‌اي همچنان ممکن است. از ايران مي‌خواهم اين فرصت را از دست ندهد». رئيس دستگاه ديپلماسي جمهوري اسلامي ايران ديروز در بدو ورود به مونيخ با جان کري همتاي آمريکايي خود به مدت 2 ساعت ديدار و پس از آن با فرانک والتر اشتاين ماير وزير خارجه آلمان به گفتگو پرداخت. در اين رابطه يک مقام وزارت امور خارجه آمريکا گفت: کري و محمد جواد ظريف همتاي ايراني‌اش توافق کردند تا در آينده نزديک دوباره با يکديگر ديدار کنند.به گزارش رويترز، يک مقام وزارت امور خارجه آمريکا با اشاره به ديدار جان کري و محمد جواد ظريف وزراي خارجه ايران و آمريکا در حاشيه کنفرانس امنيتي مونيخ در روز جمعه گفت: اين ديدار روي ادامه مذاکرات هسته‌اي متمرکز بود و دو طرف درباره‌ نشست اخير گروه 1+5 رايزني کردند.اين مقام وزارت امور خارجه آمريکا که خواست نامش فاش نشود ادامه داد: جان کري همچنين تمايل ما براي دستيابي به يک چارچوب سياسي در مذاکرات تا پايان ماه مارس را اعلام کرد.وي همچنين گفت:‌ آنها توافق کردند تا ارتباط با يکديگر را حفظ کنند و تلاش خواهند کرد تا به زودي دوباره با يکديگر ديدار کنند.همچنين محمدجواد ظريف در ادامه ديدارهاي دو جانبه خود با مقامات سازمان‌هاي بين‌المللي و کشورهاي مختلف در حاشيه کنفرانس امنيتي مونيخ با مديرکل آژانس بين‌المللي در مورد همکاري ايران و آژانس و آخرين تحولات مربوط به مذاکرات هسته‌اي گفتگو کرد.ظريف همچنين با کوفي عنان دبيرکل سابق سازمان ملل و ريش سفيدان اين سازمان ديدار و پس از آن هم با يوسف بن علوي همتاي عماني در خصوص مناسبات دوجانبه و تحولات منطقه‌اي بحث و تبادل نظر کرد. اما محمد جواد ظريف در گفتگو با واحد مرکزي خبر در پاسخ به اين سوال که طرف‌هاي گفتگو کننده چقدر آماده پذيرش کليات توافق هسته‌اي هستند، گفت: آنچه که اظهار مي‌کنند اين است که علاقه مند هستند اين اتفاق روي بدهد اما بايد ديد آيا اين اراده سياسي را هم دارند که علاقه شان را با تصميم سياسي هماهنگ کنند يا نه که بايد در عمل ببينيم.وي درباره ملاقاتهايي که به محض ورود به آلمان داشته است، گفت: چهار ملاقات داشتم که دو مورد درباره موضوع هسته اي بود.وزير امور خارجه با بيان اينکه با جان کري همتاي آمريکايي اش درباره موضوع هسته‌اي گفتگو کرده است، افزود: بحث‌ها با طرف آمريکايي در سطح کارشناسان ديشب تا دير وقت ادامه داشت.ظريف در ادامه با اشاره به ديدارش با فرانک والتر اشتاين‌ماير همتاي آلماني اش که درباره موضوع هسته اي بود، افزود: در اين ديدارها همانطور که قبلا هم گفته ايم درباره جزييات به ويژه رفع تحريم ها و روش ادامه کار غني سازي و تعداد و روش کار سانتريفيوژها مذاکره مي‌کنيم.رييس دستگاه ديپلماسي کشورمان در مصاحبه با واحد مرکزي خبر تصريح کرد: هنوز نياز است که گفت‌وگوها ادامه داشته باشد و من فکر مي‌کنم يکي دو روز آينده که وزيران خارجه گروه 1+5 در مونيخ گرد هم مي‌آيند،‌ البته به غير از چين که مقام ديگري از اين کشور به مونيخ آمده است، فرصتي است براي مرور اوضاع و اينکه ببينيم چه راه حلي براي برون رفت وجود دارد.