معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر گفت: از ۲۸ میلیون مشترک خانگی کشور ۱۰ درصد پرمصرف و ۲ درصد آن خیلی پرمصرف هستند.
غلامعلی رخشانی مهر روز شنبه در جمع خبرنگاران در بوشهر افزود: از ابتدای خرداد تعرفه برق مشترکان پرمصرف ۱۶ درصد افزایش می یابد که انتظار است مشترکان در کاهش برق مصرفی خود اهتمام جدی داشته باشند.
وی بیان کرد: پیک مصرف برای تابستان ۶۲ هزار مگاوات است و تولید نیز به گونه ای برنامه ریزی شده که اگر همراهی مردم در مدیریت داشته باشیم بتوانیم نیاز مشترکان را پاسخ می دهیم.
رخشانی مهر ادامه داد: بخشی از مدیریت مصرف نیز به استان بوشهر اختصاص داده شده تا مردم فهیم این استان با مدیریت مصرف هم در بخش خانگی که مهم ترین بخش مصرف را به خود اختصاص داده و هم در بخش های تجاری، کشاورزی و صنعت به گونه ای محقق شود که عبور خوبی از تابستان سال جاری داشته باشیم.
وی افزود: اگر امسال برآوردها بر ۶۲ هزار مگاوات برای پیک مصرف است قریب به پنج هزار مگاوات آن برای عددی نزدیک به ۲۰۰ ساعت می رسد.
رخشانی مهر گفت: اگر برای هر هزار مگاوات معادل یک میلیارد دلار در نظر گرفته شود بدین معنی باید سرمایه گذاری به اندازه پنج میلیارد دلار در بخش نیروگاهی انجام شود که فقط پاسخ به مشترکان برق برای ۲۰۰ ساعت بدهد.
وی گفت: در هیچ کجای دنیا این سرمایه گذاری مقرون به صرفه و قابلیت تامین ندارد.
رخشانی ادامه داد: بنابراین باید تمام توجه به سمتی ببریم که پیک افزایش پیدا نکند که بخش مهمی از این رسالت نیازمند تحقق در بخش توزیع است.
وی افزود: در این راستا اتوماسیون بویژه در بخش توزیع سرعت بیشتری به خود بگیرد.
رخشانی مهر عنوان کرد: اتوماسیون در بخش شبکه ها به پایداری شبکه کمک می کند تا خاموشی به حداقل برسد.
وی یادآور شد: در گذشته های نه چندان دور تمام سرمایه گذاری ها در بخش نیروگاه ها و خطوط انتقال بود ولی دنیا اکنون به این نتیجه رسیده که در احداث نیروگاه های بزرگ و خطوط انتقال و فوق توزیع سرمایه گذاری صورت نگیرد.
رخشانی مهر بیان کرد: در این دیدگاه رویکرد این است که تولید برق از طریق تجدیدپذیرها به محل های مصرف برسد و این رویه توسط کشورهای پیشرفته آغاز شده که هر چقدر دورتر آن را آغاز کنیم بیشتر از قافله عقب می مانیم.