رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه استفاده از کارتهای بانکی هوشمند جایگزین کارتهای بانکی مغناطیسی کنونی خواهد شد، گفت: «برداشت مستقیم» در نظام بانکی عملیاتی شد.
عبدالناصر همتی با ارسال پیام تصویری به هشتمین همایش بانکداری الکترونیکی گفت: سامانههای پرداخت و تسویه، از ابزارهای مهم سیستم بانکی و پولی کشور است که این سامانه ها میتوانند در دو بعد به بانک مرکزی کمک کنند؛ به نحوی که یکی از این بعدها، نظارتی است؛ کما اینکه در طول بحران ارزی که در اواسط سال پیش آمد و کشور ما تحت تاثیر تحریمهای ناعادلانه و غیر انسانی دولت امریکا قرار گرفت، حملات سفته بازانه در بازار ارز شدت گرفت و ما با کنترل بر تراکنشهای بانکی، آن را به کمک ابزارهای دیگر در بازار ارز تخفیف داده و آرامش بر بازار حاکم شود.
رئیس کل بانک مرکزی افزود: بعد دیگر مربوط به کسب و کارها است؛ به این معنا که بیش از ۲۰۰ میلیون تقاضا به این سامانهها وارد میشود که به شدت میتواند افزایش یابد؛ این مربوط به کسب و کارهای نوپا در جامعه است، این در حالی است که «برداشت مستقیم» است که اکنون در اغلب بانکهای کشور عملیاتی شده و به عنوان یک ابزار و بستر مهم برای توسعه کسب و کارهای نوپا یا استارتاپ ها به کار گرفته میشود.
وی تصریح کرد: با راهاندازی این سیستم و استفاده آن از سوی کاربران و افرادی که به دنبال توسعه بیزینسهای خود در جامعه هستند، دغدغه فعالان از نظر جمع آوری وجوه از بین خواهد رفت؛ این در حالی است که این دغدغه مهمی است که بتوانند وجوه حاصل از کسب و کار از سوی فعالان اقتصادی جمعآوری شود.
همتی همچنین در مورد ارزرمزها نیز به انتشار سیاستنامه مربوطه از سوی بانک مرکزی خبر داد و گفت: منتظرم دریافت نظرات فعالان این حوزه هستیم تا بتوانیم به جمعبندی کامل رسیده و کار را نهایی کنیم. همتی گفت: سومین اتفاق مهم در صحنه بانکداری الکترونیک، مهاجرت از کارتهای بانکی به صورت مغناطیسی به کارت بانکهای هوشمند هستند که این تحول مهمی است و به نظر میرسد انتقال از این نوع کارتها به کارتهای هوشمند، به زودی رخ دهد؛ همچنین ایجاد پلت فرم برای بلاکچینها نیز در دستور کار است که بر این اساس، پلت فرم لازم طراحی شده که این امکان را به ما میدهد که از این بستر، برای توسعه و ثبت فعالیتهای خود استفاده کنیم.
تسهیلات خرید دین بانک ملی ایران
فرصتی برای تامین نقدینگی
صاحبان کسب و کار و بنگاههای اقتصادی میتوانند نقدینگی اوراق و اسناد تجاری خود را پیش از سر رسید دریافت کنند. درواقع تسهیلات خرید دین خدمتی به اشخاص حقیقی و حقوقی است که نیازمند نقدینگی هستند اما اوراق و اسناد تجاری آنها دارای مهلت پرداخت دیرتری نسبت به زمان مورد نیازشان است.
خرید دین به منظور ایجاد تسهیلات لازم برای تمامی بخشهای اقتصادی قابل انجام است و در چارچوب ضوابط و مقررات و با رعایت دستورالعملها و آییننامههای بخش اعتباری از جمله آیین نامه تسهیلات و تعهدات کلان، اشخاص مرتبط و همچنین سیاست اعتباری سالانه صورت میگیرد که همه مشتریان بانک در همه بخشها میتوانند از این تسهیلات استفاده کنند. بانک در این روش، دین مدتدار بدهکار را به کمتر از مبلغ اسمی و درج شده در متن اسناد و اوراق تجاری مانند چک و سفته به صورت نقدی از داین و مشتری خریداری میکند بدین ترتیب مشتری میتواند زودتر از موعد مقرر نقدینگی مورد نیاز خود را به دست آورد.
ملاک تعیین سقف پرداخت تسهیلات خرید دین در واحدهای اقتصادی غیرتولیدی نیز روند عملیات خرید و فروش با در نظرگرفتن حجم حسابها و اسناد دریافتی اعم از تجاری یا غیرتجاری هر بنگاه در صورتهای مالی حسابرسی شده و یا اظهارنامههای مالیاتی خواهد بود. خرید دین اسناد تجاری هم بر پایه روش ارزش فعلی اسناد با سررسید آتی صورت میگیرد و در محاسبات مربوط به سود، اصل تسهیلات ملاک عمل خواهد بود. همچنین در قرارداد میان مشتری و بانک، سررسید دین موضوع اسناد و اوراق تجاری نباید از یک سال تجاوز کند و پرداخت تسهیلات خرید دین نسبت به اسناد تجاری با سررسیدهای متفاوت در قالب یک قرارداد امکان پذیر است. در خرید دین بروات نیز دیون موضوع برواتی که به قبول براتگیر رسیده است، در قالب عقد خرید دین قابل خریداری خواهد بود؛ مشروط بر اینکه مبلغ اسمی سفته یا برات از تمبر الصاقی آن بیشتر نباشد. بر این اساس اسناد تضمینی قابل خریداری نیستند. سود تسهیلات خرید دین هم با نرخ مصوب شورای پول و اعتبار و با رعایت آیین نامهها و دستورالعملهای مربوطه محاسبه میشود. بانک ملی ایران در نه ماه ابتدای سال جاری تعداد نه هزار و ۱۵۷ فقره تسهیلات خرید دین پرداخت کرده است که ارزش ریالی این تسهیلات به ۲۱ هزار و ۷۴۰ میلیارد ریال میرسد. مشتریان محترم برای بهرهمندی از تسهیلات خرید دین میتوانند به شبکه گسترده بانک ملی ایران در سراسر کشور مراجعه کنند.