سلامت نیوز:معاون رئیسجمهوری در امور زنان و خانواده با اشاره به بودجه سال ۹۸ گفت: سهم زنان سرپرست خانوار از اعتبارات مربوط به بیمهها و یارانهها از سوی دولت پیشبینی شده و امیدواریم که بودجه تامین شود و ما پیگیر موضوع هستیم.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه ابتکار ،معصومه ابتکار در نشست خبری که به مناسبت دهه فجر در ساختمان معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری برگزار شد گفت: به طور خاص با همکاری شورای اجتماعی کشور طرحی تحت عنوان توانافزایی اقتصادی زنان سرپرست خانوار در سکونتگاههای غیررسمی با همکاری سازمان آموزش فنی و حرفهای و تشکلهای غیررسمی در ۱۰ استان اجرا خواهد شد. به گفته وی، این طرح هفته گذشته رونمایی شده است.
ابتکار در ادامه با اشاره به گزارش روند چهل شاخص در چهل سال که توسط معاونت رئیسجمهوری در امور زنان و خانواده تهیه شده است گفت: این گزارش در عین حال که اولین است به طور حتم اشکالات و کمبودهایی دارد. برای دستیابی به آمار تفکیک شده به جنس مشکلات زیادی وجود دارد. در آینده گزارش تحلیلی از وضعیت و تحولات عرصه زنان که به طور حتم برای مدیران و تصمیمسازان مفید خواهد بود ارائه خواهد شد. وی در ادامه با اشاره به گزارش روند ۴۰ شاخص در ۴۰ سال بیان کرد: این گزارش حاکی از تحولات جامعه زنان ایران است. تحولات و پیشرفت چشمگیری در حوزه مرتبط با زنان و خانواده بعد از انقلاب داشتیم اما این موضوع به این مفهوم نیست که امروزه کمبود و مشکلاتی وجود ندارد، قرار نیست مشکلات را انکار کنیم، در همه عرصهها کاستی و مشکلاتی داریم.
وی با بیان اینکه در عرصه حقوق و قوانین پیشرفتهای خوبی داشتهایم گفت: در عرصه آموزش نیز پیشرفتهای بسیار خوبی داشتیم اما این موضوع دلیل بر آن نیست که کودکان بازمانده از تحصیل و یا دخترانی که به ترک تحصیل مجبور شدهاند و یا مسائل کیفیت آموزش و توجه به مهارتهای زندگی در نظام آموزشی و حوزه پرورشی و یا نقش مدیریت زنان در آموزش و پرورش را نادیده بگیریم.
به گفته ابتکار، در عرصه آموزش عالی نیز پیشرفتهای قابل توجهی در عرصه زنان وجود داشته است اما زمانی که به تعداد اساتید زن و زنانی که رتبه استادی را کسب میکنند نگاه میکنیم متوجه میشویم که هنوز تعداد آنها به میزان زنانی که وارد عرصه عالی میشوند نرسیده است. تعداد زنان در عرصه مدیریت آموزش عالی همچنان کمتر است. در عرصه بهداشت نیز تحولات بسیار خوبی وجود داشته است. معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با بیان اینکه در عرصه اشتغال زنان فراز و نشیبهای زیادی وجود داشته است، افزود: یکی از مشکلات بحث اشتغال، اشتغال غیررسمی زنان است؛ با این حال در طی سه سال اخیر تحولات بسیار خوبی در حوزه اشتغال زنان رخ داده به طوری که از ۱۸ هزار میلیارد تومان تسهیلات توسعه پایدار ۴۲ درصد بانوان در روستاها از آن استفاده کردند.
وی با اشاره به موضوع تامین اجتماعی که تحولات بسیار خوبی برای زنان وجود داشته است گفت: در عرصه ورزش زنان برخی در ابتدای انقلاب امید نداشتند اتفاقاتی برای زنان رخ دهد اما در چارچوب موازین شرعی امروز دختران قهرمانیهای چشمگیری دارند به طوری که یک سوم از تیم اعزامی به بازیهای آسیایی را زنان تشکیل میدادند و یک سوم مدالها را نیز زنان کسب کردهاند. ابتکار ادامه داد: پیشبینی میشود که نیمی از هیئتهای ورزشی در بازیهای جهانی را زنان کسب کنند. یقیناً در دسترسی عموم مردم به خدمات ورزشی و امکان دسترسی زنان به امکانات ورزشی در شهرهای کوچک همچنان عقبماندگیهایی وجود دارد.
وی با اشاره به مشارکت سیاسی زنان ایرانی گفت: در هر انتخاباتی شاهد بودیم که نیمی از شرکتکنندگان زن بودند هرچند در ارائه آمار این موضوع دچار مشکلاتی هستیم و تلاش میکنیم تا آمار کاملی از مشارکت زنان تهیه کنیم. حضور زنان در مجلس و شوراها نیز بسیار چشمگیر بوده اما نسبت به درصد زنان شایسته جامعه، این حضور کافی نیست. ابتکار در ادامه با بیان اینکه شاهد تحولات خوبی هستیم گفت: انتصاب خانم دکتر صادق به عنوان اولین معاون وزیر راه و شهرسازی که هفته پیش رخ داد اتفاق بسیار خوبی بود.
لایحه تامین امنیت زنان علیه خشونت گفت: سال گذشته به صورت تخصصی و تنگاتنگ با معاونین، قضات، دادستانها و صاحبنظران در ارتباط با این لایحه کار شده و جلسات تخصصی برگزار شد لذا انتظار میرود که این لایحه که مورد انتظار جامعه زنان و ایران است به تصویب برسد امیدواریم که این کار دوباره به چرخههای طولانی بازنگری برنگردد، اما چنانچه لازم باشد این لایحه قابل اصلاح است. ابتکار افزود: همانطور که اطلاع داده شد ایراد اصلی این لایحه در بحث موضوع حبس و مجازات بوده است اما اعلام کردیم که اگر مجازات جایگزین حبس پیشبینی شود مشروط بر اینکه بازدارنده و به اصلاح و تغییر رفتار منتهی شود، مشکلی وجود ندارد.
معاون امور زنان و خانواده رئیسجمهوری با اشاره به زنان سرپرست خانوار گفت: بر اساس آماری که وزارت کار ارائه داده جمعیت زنان سرپرست خانوار حدود ۳.۵ میلیون نفر هستند. لذا ستادی با حضور دستگاهها که دارای نقشه راه هستند در معاونت تشکیل شده است. این دستگاهها دارای نقشه راه مشترک تقسیم کار ملی برای فعالیتهای خود تعریف کردند که این تقسیم کار در حال تصویب نهایی در دولت است و میتواند تکلیف هر دستگاه را از نظر سهمیه نقشی که دارد مشخص کند.
ابتکار در ادامه با اشاره به طرح کودک همسری گفت: این طرح دارای دو بعد مهم است؛ مباحث حقوقی که همه تلاش خود را انجام میدهیم و نباید ناامید شد. همه درباره ازدواج زیر ۱۳ سال متفق القول هستند که باید متوقف شود، چرا که آسیبهای جسمی و روحی برای کودکان ایجاد میکند. وی ادامه داد: شورای عالی انقلاب فرهنگی آماری ارائه کرده که نشان میدهد میزان طلاق در اینگونه ازدواجها بسیار بالاست لذا لایحهای آماده کردیم که به زودی ارائه خواهد شد. فراکسیون زنان مجلس نیز در تلاش هستند و ناامید نمیشویم.
در بعد فرهنگی نیز با علمای اهل سنت و علمای مناطق مرزی نشستهایی داشتهایم و روی این موضوع تاکید شده است. میان کودکهمسری و بازماندگی از تحصیل ارتباط وجود دارد که به طور خاص معاونت زنان و خانواده با آموزش و پرورش در این زمینه در حال فعالیت است و همین مسائل فرهنگی میتواند مسائل کودک همسری را کاهش دهد.
وی همچنین گفت: آمارها نشان میدهد که روند طلاق رو به افزایش است و ما نگرانی هم داریم، ایدز و مباحث اخلاقی و روابط خارج از ازدواج را نیز انکار نمیکنیم. وزارت بهداشت نیز تلاشهای زیادی کرده است اما نگاه خاص در قالب نگرانیهای مذهبی مانع این موضوع شده است و معتقدیم به دلیل برخی نگاههای دینی و مذهبی از ارائه آموزشهای جنسی ممانعت شده است.
وی افزود: از سال ۱۳۷۴ نیز کارهای مطالعاتی درباره آموزشهای جنسی انجام شد. آن زمان هم اعلام شد که وضعیت بسیار بد است و جوانان اطلاعات غلط را از گروههای همسالان دریافت میکنند. وزیر بهداشت وقت نیز تاکید کرد که عزت نفس جوانان در گرو آگاهی است و اینکه تصور شود نباید آموزش به جوانان تا زمان ازدواج صورت گیرد و جوانان تا آن زمان چشم و گوش بسته باشند، اشتباه بزرگی است.