شناسهٔ خبر: 27927803 - سرویس اجتماعی
منبع: تقریب | لینک خبر

درباره حواشی مشهد و زوار عراقی؛

نظر مردم مشهد درباره زوار عراقی چیست؟ + فیلم

آنچه که در چند هفته اخیر و در آستانه راهپیمایی عظیم و دشمن شکن اربعین در فضای رسانه با محوریت انگلستان و حمایت و شانتاژ ریاض و اجرای عوامل مزدور منافقین و جریان‌های رسانه‌ای خاص در کشور جالب توجه بود، پررنگ کردن مساله‌ی حواشی حضور زوار عراقی در مشهد مقدس بوده است.

صاحب‌خبر -
به گزارش خبرگزاری تقریب، پس از سقوط صدام و به سبب وجود مراقد مطهر ائمه معصومین علیهم السلام در دو کشور همسایه ایران و عراق، سیل مشتاقان زیارت اهل بیت علیهم السلام از هر دو کشور به سوی این حرم‌های منور گسیل شد. در مدت کمتر از 15 سال از بازگشایی مرزها، جمعیت زائر از عراق به ایران بیش از یک میلیون و هفتصد هزار نفر و از ایران به عراق بالغ بر دو و نیم میلیون نفر در سال تخمین زده می‌شود. رفته رفته این ارتباط آنقدر به صمیمیت و قرابت فرهنگی گرایید که نهایتا در معادلات سیاسی و امنیتی دوجانبه ایران و عراق نیز تاثیر شگرفی بر جای نهاد که وجود حشد الشعبی و مبارزه با داعش از سویی و تبادلات تجاری کلان اعم از مصارف خوراک، برق، مصالح عمرانی و ...از سوی دیگر نمایانگر عمق روابط راهبردی این دو کشور می‌باشد. افزایش جمعیت زائرین در دو کشور سطح درآمد صنعت توریسم را نیز به مقدار قابل توجهی افزایش داد، بگونه‌ای که تنها از محل هزینه کرد زوار عراقی در ایران با احتساب سرانه 500 دلار برای هر نفر، میزان درآمد ایران از این محل سالانه بالغ بر 7.000.000.000 میلیارد تومان بوده است.

اما در این بین آن جریانی که بیشترین ضرر را از این روابط خوب میان دو کشور متوجه خود می‌دید آمریکا، دولت‌های غربی و نهایتا مزدوران منطقه‌ای آنان می‌باشند که تمام تلاش خود را در این سالها به کار گرفتند تا بتوانند این روابط را شکرآب کرده و تعامل در سطح مقامات را نیز به حداقل برسانند.

نمونه بارز این فرصت‌طلبی‌ها پیشنهاد صدور برق دولت سعودی به عراق پس از قطع موقت صادرات برق ایران به این کشور در مرداد ماه سال جاری بود. اما آنچه که در چند هفته اخیر و در آستانه راهپیمایی عظیم و دشمن شکن اربعین در فضای رسانه با محوریت انگلستان و حمایت و شانتاژ ریاض و اجرای عوامل مزدور منافقین و جریان‌های رسانه‌ای خاص در کشور جالب توجه بود، پررنگ کردن مساله‌ی حواشی حضور زوار عراقی در مشهد مقدس بوده است. اینکه چرا راجع به توریست‌های اروپایی و شرقی و دیگر کشورهای عربی که مجموعا بیش از سه چهارم توریست ورودی به ایران را تشکیل می‌دهند، چنین مساله‌ای مطرح نشده و چرا تنها درباره شهر مقدس مشهد این خبرسازی صورت می‌گیرد و اینکه چرا در آستانه اربعین این شایعات جعل شده و به شکل معکوس در عراق نیز منتشر می‌شود، پرسش‌هایی است که پاسخ آن برای اهل اطلاع و رسانه روشن است.

در همین موضوع بهترین اشخاصی که می‌توانند به صورت صحیح و با اطلاع اظهار نظر کنند، توده‌های مردم شهر مقدس مشهد هستند. خبرنگار خبرگزاری تقریب به صورت میدانی در مناطق مختلف شهر حضور پیدا کرده و نظرات مردم درباره این شایعات را جویا شده است. این فیلم را در ادامه ببینید:

http://www.taghribnews.com/images/docs/files/000356/nf00356399-1.flv