با گذشت ۵ ماه از سال ۹۷ و افزایش قیمت جهانی نهادههای دامی این مواد اولیه که نیاز صنایع تولیدی دامپروری را شامل میشود و مستقیما با تغذیه و خوراک مردم سروکار دارد قیمت دام و طیور را به قدری افزایش داده که دیگر به راحتی در سبد خرید مردم جا نمیگیرد.
به گزارش تجارتنیوز، با شروع فصل تابستان و گرمای بیسابقه هوا در تمام کشور تولید محصولات دامی با مشکلات دیگری از جمله کاهش وزن دام و طیور و کاهش جوجهریزی مواجه شد که با افزایش قیمت جوجه یکروزه تمایل تولیدکنندگان طیور به جوجهریزی هر روز کمتر شد و کاهش عرضه در بازار، قیمت این محصول را که از اهمیت بالایی در سبد غذایی خانوار است، به نزدیک ۱۲ هزار تومان رساند و خود به خود مرغ از سبد غذایی اقشار با درآمد متوسط و متوسط رو به پایین کشور رو به حذف گذاشت.
یک مقام مسئول در اتحادیه فروشندگان پرنده و ماهی، در این خصوص اظهار کرد: افزایش قیمت جوجه یکروزه حتی در زمانی که فروش آن در بورس کالا و در بازار بسیار بالا رفته بود نتوانست تولیدکنندگان را به جوجه ریزی مجاب کند. بالا رفتن این قیمت نسبت به زمان مشابه آن در سال گذشته تولید را با مشکل مواجه کرده است.
وی ادامه داد: سال گذشته جوجه یکروزه با قیمت ۲۳۰۰ تومان عرضه میشد که به یکباره در سال جدید این قیمت به ۵۵۰۰ تومان افزایش یافته است که هرچه جوجه ریزی در بازار بالا هم برود تولیدکننده با این قیمت به تولید بیشتر مجاب نخواهد شد.
تغییر قیمت به مناسبت عید قربان
در هفته گذشته قیمت مرغ به میزانی افزایش داشت که هیچ مقامی چه در وزارت جهاد کشاورزی و چه در اتحادیههای مربوطه حاضر به پاسخگویی دراین زمینه نبودند اما به یکباره در آستان عید قربان این قیمت کاهش حدود ۵۰۰ تومانی را شاهد بود.
این مقام مسئول در رابطه با این کاهش قیمت اذعان داشت: دلیل این کاهش قیمت تنها به مناسبت عید قربان بوده است.
وی ادامه داد: با اجرای مناسک عید قربان تقاضا برای خرید مرغ بسیار کاهش یافت و همین امر باعث کاهش قیمت مرغ به مدت دو روز تا پایان مراسم عید قربان شد اما از شب پنجشنبه قیمت مرغ دوباره روند افزایشی به خود گرفت و این روند افزایشی همچنان ادامه دارد.
تاثیر فروش جوجه یکروزه در بورس کالا برروی قیمت مرغ
این مقام مسئول با اشاره به تلاش بورس کالا برای کاهش قیمت مرغ اذعان داشت: بورس کالا جوجه یکروزه را وارد بورس کرد تا قیمت را کاهش دهد اما جوجه یک روزه هم قیمت بالایی دارد و هم کاهش تولید در این زمینه داشتهایم و تولیدکنندگان نمیتوانند با این قیمتها جوجه ریزی داشته باشند. اگر هم توان این کار را داشته باشند با قیمت تمام شده مرغ میلی به این کار ندارند. البته آن دسته از مرغدارانی که سرمایه کمتری دارند قادر به جوجه ریزی نیستند.
وی قیمت فعلی مرغ را ۱۱هزار و ۵۰۰ تومان برای مصرف کننده برشمرد و خاطر نشان کرد: قیمت مرغ در کشتارگاه ۱۰ هزار و ۴۵۰ تومان و تحویل درب واحدهای صنفی ۱۰هزار و ۶۰۰ تومان است.
این مقام مسئول گفت: مرغداران با هم تعامل کردهاند تا مرغ را کمتر از ۷۶۰۰ تومان به کشتارگاه نفروشند و تا امشب این قیمت را به ۷۸۰۰ تومان میرسانند بنابراین فردا مرغ با ۳۰۰ تومان افزایش به خرده فروشیها تحویل داده میشود.
بنابراین گزارش، مرغداران که قیمت تمام شده تولید را بالا میدانند و تولید برایشان به صرفه نیست قیمت خود را کاهش نخواهند داد مگر اینکه تولید با افزایش چشمگیری مواجه شود و تقاضا برای مرغ آنقدر کاهش یابد که تولیدکنندگان را مجبور به کاهش قیمت کند اما در حال حاضر و با این روند کاهشی تولید ، مرغداران بیش از یک ماه است که توانسته اند این قیمت افزایشی را به نفع خود مدیریت کنند.
در یک ماهی که تا فصل پاییز مانده بعید است که مرغداران به جوجه ریزی بیشتر و افزایش تولید راغب شوند و قیمت مرغ شکسته شود اما باید منتظر خنک شدن هوا و به صرفهتر شدن تولید ماند.
منبع: ایلنا