حسین صمصامی با بیان اینکه تا زمانی که دولت نتواند ایجاد اعتماد کند مردم کماکان پولهای خود را به ارز تبدیل میکنند، گفت: زمانی که رفتار و گفتار دولت یکی نباشد مردم نمیتوانند به فضای اقتصادی اعتماد کنند و سرمایه خود را که به ارز تبدیل کردهاند از خانه ها بیرون بیاورند.
وی با ارائه راهکارهایی برای ایجاد اعتماد در بین مردم، اظهار کرد: برای حل این مسائل پیش آمده در بازار ارز دولت باید اثبات کند حرف و عملش یکی است تا به این طریق در جامعه ایجاد اعتماد کند. برای این کار دولت باید با اجرای قوانین مالیاتی نشان دهد که برای مبارزه با سفته بازهای بازار ارز جدی است، ضمن اینکه دولت باید به شفاف سازی ها هم اهمیت دهد.
این عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه اگر مردم مطمئن شوند دولت در برخورد با سفتهبازیها جدی است ارزهای خود را وارد بازار خواهند کرد، گفت: اگر ارزهای مردم وارد بازار شود آنگاه تقاضا برای خرید ارز پایین میآید و قیمتها کنترل میشود.
صمصامی با بیان اینکه به گردش درآمدن سرمایههای نزد مردم در بازار میتواند به ایجاد اشتغال هم بینجامد، ادامه داد: ارزهای موجود نزد مردم میتواند صرف خرید مواد اولیه و رونق تولید صنعتی شود. ایجاد این شرایط میتواند اشتغالزایی هم داشته باشد.
وی با انتقاد از تخصیص ارز به برخی شرکتهای واردکننده، اظهار کرد: در لیست واردکنندگانی که ارز دولتی دریافت کرده بودند نام برخی شرکتها در حوزههای ورزشی به چشم میخورد که با ارز دریافت شده خودرو وارد کرده بودند یا برخی مثالهای مشابه که کم هم نبود. وقتی که دولت اینگونه تخصیص ارز میدهد معلوم است که مردم نمی توانند به دولتمردان اعتماد کنند.
سرپرست اسبق وزارت اقتصاد با اشاره به مباحث مطرح شده پیرامون تغییر در تیم اقتصادی دولت هم اظهار کرد: تفکر حاکم بر دولت باید تغییر کند، شخص آقای رئیس جمهوری که تخصصی در امور اقتصادی ندارد بلکه این مشاوران و اطرافیان او هستند که به او مشورت میدهند و به تصمیمات ایشان جهت می دهند.
گفتنی است همزمان با شدت گرفتن نوسانات در بازارهای سرمایه ای، انتقادات نسبت به تیم اقتصادی و تفکر حاکم بر دولت افزایش یافت که در واکنش به این انتقادات معاون اول رئیس جمهوری به نقل از ایشان اعلام کرد که احتمالا شاهد تغییراتی در کابینه خواهیم بود. امری که البته هنوز خبری از آن نشده است.