رئیس مجلس شرایط فعلی منطقه را بسیار ناپایدار توصیف کرد و گفت: «شرایط فعلی منطقه ما مثل راه رفتن روی شنزار است.» به گزارش ایسنا، علی لاریجانی، رئیس مجلس دیروز در همایش نقش جنبش دانشجویی در تحولات اسلامی که در دانشکده مطالعات جهان برگزار شد، گفت: «ذات سیاست امری پیچیده است و چون همه ابعاد آن باید در نظر گرفته شود، همه افراد جامعه بهخصوص دانشجویان و دانشگاهیان باید معطوف به کار باشند؛ لذا کار شما دانشجویان کار بسیار پرارزشی است.» لاریجانی افزود: «برای هر امر مطالعاتی باید اولویتهایی در نظر گرفت که قطعا شما این کار را انجام دادهاید. در شرایط کشور ما نیز باید چند اصل در نظر گرفته شود.»
وی با تاکید بر این اصول گفت: «در کل سیاست ما باید این باشد که نقاط اشتراک و منافع مشترکمان را شناسایی کنیم، تا این نقاط مشترک را برجستهسازی کرده و روی منافع مشترک تاکید کنیم، تا بناهای جدیدی با کشورها بسازیم. باید ببینیم کشورهایی که بیشترین نقاط مشترک را با ما دارند چه کشورهایی هستند، تا آنها را در اولویت قرار دهیم. بهطور مثال کشورهای همسایه یا کشورهایی که جغرافیای اسلامی ما با آنها مشترک است، باید در اولویت قرار بگیرند.»
لاریجانی با بیان اینکه شرایط منطقه ما در حال حاضر مثل راه رفتن روی شنزار است و پایداری آن ضعیف شده، تصریح کرد: «در حال حاضر تعادل پیدا کردن در منطقه کمی مشکل است و حالت سیال آن زیاد شده که باید با بررسی تحولات ۱۰ سال اخیر، این حرکت و این شناخت را پیدا کنیم که البته بسیاری از تحولات روی داده قابل پیشبینی نبوده است.»
لاریجانی در پاسخ به دانشجویی که در ابتدا نسبت به صحبتهای لاریجانی انتقاد کرده و معتقد بود بیشتر صحبتها درخصوص مسائل منطقهای بود و نه دانشجویی و اینکه مجلس و رئیس مجلس درخصوص حوادثی همچون کوی دانشگاه و... چه مسئولیتی دارد و خود را چقدر مکلف میداند؟ گفت: «به هر حال هر حکومتی ممکن است در خلل مسائل اجرایی مشکلاتی داشته باشد، اما توجه کنید در شرایط منطقه تنها کشوری هستیم که دموکراسی پایدار داریم و از ثبات و امنیت برخوردار هستیم، البته این به این معنا نیست که اشکالی وجود ندارد.»
رئیس مجلس با بیان اینکه تلقی شما باید نسبت به موضوعات درست باشد، تصریح کرد: «نسبت به کشورهای منطقه، دارای ثبات بیشتری هستیم، اما به هر حال باید به بسیاری از مسائل و مشکلات بپردازیم. بهطور مثال درخصوص حمله به کوی دانشگاه که دو بار صورت گرفت، مجلس به آنها ورود کرد و گزارشی تهیه و به قوه قضائیه فرستاد، و به دلیل اینکه قوا از یکدیگر تفکیک هستند، مجلس تا جایی میتواند به این موضوعات رسیدگی کند.»
لاریجانی:
شرایط منطقه ما مثل راه رفتن روی شنزار است
صاحبخبر -