شناسهٔ خبر: 23177240 - سرویس سیاسی
منبع: روزنامه کیهان | لینک خبر

رئیسی:

صیانت از حوزه به معنای عدم ورود به مسائل سیاسی و اجتماعی نیست

صاحب‌خبر -


دادستان کل ویژه روحانیت با تأکید بر مصون‌سازی حوزه گفت: تاکنون دشمن ضربه‌های بسیاری از حوزه علمیه و مراجع خورده است و تمام تلاش خود را برای آسیب زدن به حوزه به‌کار گرفته است.
روز پنج شنبه همایش صیانت از نهاد مقدس روحانیت در سالن همایش‌های مدرسه علمیه امام کاظم(ع) برگزار شد، حجت‌الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی تولیت آستان قدس رضوی طی سخنانی گفت: موضوع صیانت از روحانیت بسیار اهمیت دارد که باید مورد توجه بزرگان و مسئولان حوزه باشد. برخی تصور می‌کنند قدسیت روحانیت تنها در زمینه مرامی است و روحانیت نباید در مسائل سیاسی و اجتماعی ورود کند.
وی ادامه داد: رفتار امویان و عباسیان با وجود مبارک اهل بیت(ع) این بود که امامان مدیریت سیاسی نداشته باشند و تنها حلال و حرام را بگویند، در طول تاریخ این بحث از سوی افراد خودخواه و خود مدار مطرح بوده و تنها مدیریت مرامی جامعه را مطرح می‌کردند.
رئیسی ابراز داشت: نگاه صرف مرامی نگاه پر آسیبی است که مستکبران همواره نسبت به جامعه اسلامی داشته‌اند؛ این نگاه که اگر روحانیت وارد سیاست شود قدسیت آن آسیب می‌بیند مردود است، روحانیت باید مدیریت مرامی و سیاسی اجتماعی را برعهده داشته باشد.
وی اضافه کرد: امروز مطمئن‌ترین گروه مرجع در بین مردم با وجود توطئه‌های بسیار همچنان روحانیت است، راهکار صیانت این نیست که روحانیت به مسائل اجتماعی و سیاسی ورود نکند، باید سیاست‌ورزی به‌گونه‌ای باشد که انسان برای رسیدن به جایگاه تمام اصول را زیر پا نگذارد.
تولیت آستان قدس در ادامه گفت: مبارزه با انحرافات فکری راهکارهای فکری دارد، به عنوان مثال شاید برای مقابله با داعش کار در عرصه نظامی تمام شده باشد اما نیازمند مقابله فرهنگی و فکری هستیم، استکبار همواره بر جهل جاهلان سوار شده و اهداف خود را پیگیری کرده است.
وی ابراز داشت: از مدیر حوزه و تصمیم‌گیران می‌خواهیم که راهکارهای حوزوی را برای مقابله دنبال کنند و جایی که نیاز بود دادگاه ویژه روحانیت ورود پیدا خواهد کرد، اطلاع‌رسانی برای خواص ضرورت دارد، اطلاع‌رسانی برای علما و بزرگان حتما مفید است اما شاید بیان عمومی آن مفید نباشد.
رئیسی خاطرنشان کرد: در سراسر کشور هیئت پیشگیری تشکیل شده تا پرونده‌ها در دادگاه ویژه ثبت و ضبط نشود یعنی کارها با صلح و سازش به پایان می‌رساند، باید از ابتدا برنامه‌ریزی کرد که افراد به سمت انحرافات و مشکلات نروند.
تولیت آستان قدس رضوی اضافه کرد: به عنوان فرد مطلع و یک خبر می‌گویم که ما در مجموعه سازمان روحانیت با کمترین تخلف و جرم مواجه هستیم، این کمترین هم مربوط به کسانی است که انگیزه کار دینی ندارند بلکه برای سوءاستفاده آمده‌اند.