شناسهٔ خبر: 23169190 - سرویس استانی
منبع: مهر | لینک خبر

وزیر علوم:

فضای مجازی می تواند موجب نزدیک شدن اندیشه ها شود

مشهد- وزیر علوم گفت: استفاده از فضای مجازی در کنار تهدیدهایی که دارد می تواند موجب نزدیک شدن افکار و اندیشه ها به یکدیگر شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار مهر، منصور غلامی صبح جمعه در شانزدهمین همایش دبیران هم اندیشی دانشگاه های سراسر کشور که در هتل خورشید تابان مشهد برگزار شد اظهار کرد: دانشگاه ها مجموعه ای از اساتید و دانشجویان اند که علاقه مند به نظام و سرافرازی آن هستند. 

وی افزود: انتظار در همه بخش ها در حوزه مسائل داخل کشور بیشتر از چیزی است که تاکنون صورت گرفته و باید نگاه وسیع تری در کمک به حل مسائل داخلی داشته باشیم‌. کمک به کسب و کار و صنعت و علوم انسانی باید مورد توجه قرار گیرد و به دغدغه رهبرمعظم انقلاب در زمینه آسیب های اجتماعی نیز توجه شود. 

وزیر علوم گفت: نگاهمان گاهی در دانشگاه ها  تنها به مباحث فنی است که نباید اینگونه باشد. جمع شدن افراد متخصص  و کنار هم قرار گرفتن گروه های تخصصی به حل مشکلات کمک می کند. در دانشگاه ها باید کارهای گروهی را افزایش دهیم. اساتیدی به صورت انفرادی کار می کنند و  نقدهایی نیز به کار آنها وارد می شود. ضرورت در کنار هم قرار گرفتن در همه بخش ها مخصوصا در حوزه های تخصصی مورد نیاز کشور است. 

غلامی تصریح کرد: این نشست ها و تبادل نظرها می تواند تجربیات را منتقل کند و یکی از وظایف اصلی ما کنار هم نشاندن اعضای هیئت علمی است. 

وی تاکید کرد: مشاوره های علمی در دانشگاه ها انجام ‌می شود اما چقدر در مورد مسائل روز جامعه دور هم می نشینیم تا به نتیجه و برون دادی برسیم و نظریه کارشناسی اتفاق افتد؟. 

وزیر علوم خاطرنشان کرد: اگر به نفوذ فضای مجاری بین تمامی اقشار جامعه به خصوص جوانان کمک کنیم علیرغم تهدیدهایی که در این فضا وجود دارد، فرصت های بسیاری را فراهم می آورد و می تواند موجب  هم اندیشی فارغ از نوع اندیشه ها شود. 

غلامی ادامه داد: در جلسات هم اندیشی باید اعضای هیئت علمی با تبادل اندیشه ها به نتایج موثری در راستای پیشرفت برسند و آثارش را در حل مسائل پیرامونی و دنیا مطرح کنند.آشنایی ها اساتید در این جلسات باعث هم افزایی های اثر گذار می شود. 

وزیر علوم تاکید کرد: رسالت انقلاب اسلامی را فراموش نکنیم که یک رسالت جهانی است و وظیفه کسانی که دلسوز این نظام هستند تفکر برای کل دنیا می باشد. مسئله ای که می تواند ساماندهی جدی تر ایجاد کند همین جمع های هم اندیشی است. بحث علوم‌انسانی در زمان های مختلف را مطرح کردیم. در مباحث علوم انسانی باید فکر و اندیشه را درگیر کرد. در زمانی که به ‌سر می بریم سرعت جز ارکان اصلی به شمار می رود، اما کار در علوم انسانی نیاز به استمرار دارد. 

وی ابراز کرد: در تحول و کتب علوم انسانی به اندازه ای مناسب اقدام شده که سرمان را بالا نگاه داریم، البته  خروجی عملکردها شاید به دلیل پر رنگ بودن نقدها، کم باشد. نقدها کاهش یافته و  از آرمانی که در برنامه برای این‌ بخش ها تعریف شده است، فاصله داریم. 

غلامی تاکید کرد: در بحث های مختلف اگر در هم اندیشی و نشست ها موضوعات مهمی را در هر سطح بتوانیم به یک گفتمان تبدیل کنیم که در تحلیل ها و تحقیق ها از آن بهره گرفته شود،جریانی از فکر و اندیشه و تحول در زمینه های مختلف به وجود می آید و این جلسات نباید صرفا نشستن در یک مکان باشد بلکه برون داد اندیشه ها مهم است. 

وی با اشاره به اینکه‌ما اعضای هیئت علمی جوانی داریم که متوسط سن شان زیر ۴۵ سال است گفت:  انتظاری که از این همکاران‌جوان دادیم، باید مشخص شود.اگر می خواهیم جمع ما ضمن توسعه و تخصص های رشته ای خود، تعهدشان به نظام افزایش یابد، باید آنها را در جمع های خودمان بیاوریم و این هم اندیشی ها را با آنها انجام دهیم.

وزیر علوم تحقیقات و فناوری با تاکید به اینکه شناخت نگاه ها قطعا هم افزایی را در هم اندیشی خود نشان می دهد ابراز کرد: توصیه دیگر ما توجه به دانشجویان تحصیلات تکمیلی است. برخی اساتید بسیار خشک برخورد می کنند و می خواهند ترس را برای آنها ایجاد کنند. دانشجویان تحصیلات تکمیلی در آینده ای نه در چندان دور در آینده کشور تاثیر گذار خواهند بود و امور کشور را به عهده خواهند گرفت. اگر می خواهید پشتیبانی از آرمان های انقلاب داشته باشیم باید جوانان را در یابیم و مباحث هم اندیشی را برایشان مطرح کنیم. 

وی افزود: هر چیزی را به ساختار تشکیلات اداری تبدیل کنیم کارکرد خود را از دست می دهد. متاسفانه دانشجویان ما جرات بحث با اساتید را ندارند اما شاگرد و استاد  در حوزه های علمیه خارج از بحث های حوزوی باهم بحث های مختلف می کنند. در جلسات هم‌اندیشی باید مشکلات دانشجویان حل شود.