اعزام با ماشین شخصی
آریا رحمانی، دبیر گروه جهادی پزشکی حامی در گفتوگو با «فرهیختگان» درخصوص حضور در 10 روز ابتدایی زلزله، میگوید: «از روز دوشنبه پس از زلزله گروه حامی مثل بقیه گروههای جهادی آمادگی حضور در منطقه را اعلام کرد. متاسفانه بعضی اخبار و برخی ناهماهنگیها مانع این شد که گروه 60 نفرهای که ما از پزشکان عمومی، متخصصان، ماما و روانشناس آماده کرده بودیم به منطقه اعزام شود. به همین خاطر با ماشین شخصی خودمان عازم منطقه شدیم. در دور اول سه پزشک عمومی و دو دانشجوی پزشکی، پرستار، ماما و روانشناس همراه ما بودند.»
وی درخصوص تامین دارو اظهار داشت: «عمده دارویی که ما در 10 روز اول تهیه کردیم از کمکهای مردمی بود، البته گفتنی است کمکهای نیروهای اعزامی لشکر 27 محمد رسولا... تهران و گروه جهادی سربازان حضرت زینب(س) بر توان ما در ارائه خدمات مضاف شد.»
دبیر گروه جهادی پزشکی حامی درخصوص روستاهایی که در 10 روز اول پس از زلزله از خدمات درمانی گروه حامی بهره بردهاند، اضافه کرد: «روستاهای تپانی مجموعه روستاهای کوئیک و سراب ذهاب به علت تخریب بالا به کمکرسانی بیشتری نیاز داشتند و توانستیم بالغ بر 320 نفر را در این روستاها ویزیت و دارو را به صورت رایگان در اختیار مردم آسیب دیده قرار دهیم.»
ویزیت نزدیک به 400 نفر طی 3 روز
رحمانی درخصوص آخرین هفته حضور در منطقه زلزلهزده یادآور شد: «همزمان با روز دانشجو، آخرین دور حضور در منطقه را داشتیم و توانستیم کمکهای مردمی و خدمات درمانی را به نقاط زلزلهزده لب مرز برسانیم.»
وی همچنین درخصوص روستاهای هفته چهارم حضور در منطقه، خاطرنشان کرد: «روستاهای میدان نمک، هوله علیا، خانه شور، تکانه، خسروباشه، جاسوسکه و سرخده ازجمله روستاهای شهر ازگله و شیخ صالح هستند که به دلیل مسیر صعبالعبور کمترین امکانات به این مناطق رسیده بود. روز پنجشنبه 16 آذر که باران بهشدت میبارید، پزشکان همراه ما زیر باران مردم را ویزیت میکردند که ویزیت نزدیک به 400 نفر طی سه روز در این روستاها ازجمله فعالیتهای این گروه جهادی بوده است.»
دبیر گروه جهادی پزشکی حامی درخصوص وضعیت روستاهای مرزی میگوید: «تعداد کشتههای این روستاها شاید به تعداد روستاهایی مانند سراب ذهاب و کوئیکها نباشد اما حجم تخریبها بالاست. برای مثال در روستای جاسوسکه مردم از ما آب معدنی طلب میکردند در حالی که این نیاز در روستاهای دیگر وجود ندارد. یکی دیگر از معضلات این روستاها وضعیت اسفبار سرویسهای بهداشتی بود یا در این روستاها سرویسی وجود نداشت یا اگر هم بود با محل نگهداری احشام یکجا بود.»
رحمانی اعتقاد دارد در صورتی که وزارت بهداشت و شبکه بهداشت استان و سایر ارگانها با هماهنگی بیشتر در منطقه فعالیت کنند، میتوانند خدمات درمانی بهتری به مردم زلزلهزده استان کرمانشاه ارائه دهند.
حضور در کانون زلزله
حسین امینی، مسئول پشتیبانی گروه جهادی پزشکی حامی درخصوص دور دوم اعزام و حضور در منطقه به «فرهیختگان»، گفت: «در هفته دوم و سوم پس از زلزله با همراهی قرارگاه جهادی امام رضا(ع) و شرکت برکت تل توانستیم در روستاهای شهرستانهای دالاهو و سرپل ذهاب و ثلاث باباجانی حضور پیدا کنیم.»
وی درخصوص نیروهای حاضر در دور دوم خدمترسانی به مردم منطقه، اظهار داشت: «پزشک عمومی، ماما، پرستار، دانشجوی پزشکی و روانشناس مجموع نیروهایی بود که در این دور به منطقه اعزام شدند.»
مسئول پشتیبانی گروه جهادی پزشکی حامی درخصوص حمایتهای صورت گرفته از این گروه جهادی میگوید: «در دور دوم حضور از آنجا که تب حضور مردمی کاسته شده بود، پشتیبانی بهتری از ما صورت گرفت. به خصوص شرکت برکت تل حمایتهای دارویی و اسکان را به صورت کامل انجام میداد.»
امینی درخصوص تعداد خدمات ارائه شده و روستاهای دور دورم حضور در منطقه خاطرنشان کرد: «روستاهای زرده بالا و پایین، الیاسی، ازگله و روستاهای اطراف آن بهویژه میدان نمک ازجمله روستاهای هدف بودند که توانستیم بالغ بر 430 ویزیت را انجام دهیم.»
این دانشجوی جهادی درخصوص وضعیت مردم در مناطق زلزلهزده بیان داشت: «برودت هوا روبه افزایش است و بیماریهای تنفسی مانند سرماخوردگی میتواند برای مردم منطقه خطرناک باشد.»
* نویسنده : محمدمهدی نوریه روزنامهنگار