رییس قوه قضاییه ایران، محمود احمدینژاد را به "سیاهنمایی" و "فتنهگری" علیه نظام جمهوری اسلامی متهم کرد و گفت هدف القای این نکته است که رهبر ایران "در قبال مشکلات دستگاه قضایی سکوت کرده است."
صادق آملی لاریجانی گفت عمده تلاشها برای بیاعتمادی به سیستم قضایی ایران، توسط سرویسهای جاسوسی و امنیتی غرب و "رسانههای اختاپوسی" هدایت میشود.
بخش عمده جلسه دیدار او با دانشجویان که به گفته روابط عمومی قوه قضاییه هشت ساعت طول کشیده، به سوال و جواب درباره اتهامهای اخیر مطرح شده علیه قوه قضاییه اختصاص داشت.
آقای آملی لاریجانی، رییسجمهور سابق ایران را همتای "فتنهگران" انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۸۸ خوانده و گفته است: "فتنه، قدیم و جدید ندارد... هر کس اصل نظام را تخریب کند و دست به سیاهنمایی بزند در واقع در حال فتنهگری است. سران فتنه میگفتند ما انتخابات و شورای نگهبان را قبول نداریم، اینها هم میگویند ما قوه قضاییه را قبول نداریم. آنها دعوت به اغتشاش میکردند، اینها هم با بستنشینی به دنبال جریانسازی و اغتشاش هستند."
- احمدینژاد: قوه قضائیه دیکتاتور است
- مصباح یزدی: در احمدینژاد حالت انحرافی میبینم
- پاسخ رئیس قوه قضائیه ایران به انتقادهای احمدینژاد
- دادستان کل ایران: احمدینژاد کلکسیون قانونگریزی است
- محسن رفیقدوست: به زودی خدمت احمدینژاد خواهند رسید
منظور از بستنشینی، تحصن حمید بقایی، معاون سابق محمود احمدینژاد، در شاه عبدالعظیم در اعتراض به چگونگی رسیدگی به پروندهاش در قوه قضاییه است. آقای احمدینژاد در میان متحصنان حاضر شد و انتقادهای کمسابقهای را علیه قوه قضاییه مطرح کرد.
صادق آملی لاریجانی، در واکنش به انتقادها گفت: "ما نمیگوییم که قوه قضاییه با کل نظام یکی است اما معتقدیم که این قوه جزیی مهم از نظام است و اگر این قوه تخریب شود، کل نظام در معرض تهدید قرار میگیرد. هر کودکی هم این موضوع را متوجه میشود. اینکه گفتهاند قوه قضاییه به گونهای بحران ایجاد کرده که دیگر هیچ امیدی نیست سخن خلاف واقع و موذیانهای است. این افراد با توجه به انتصاب رییس قوه قضاییه از سوی مقام معظم رهبری، با زرنگی میخواهند به مردم القا کنند که ایشان نیز در قبال مشکلات دستگاه قضایی سکوت کردهاند و گویی مملکت ناظر و صاحبی ندارد. آیا منکری از این بالاتر میتوان انجام داد؟"
او نزدیکان محمود احمدینژاد را به سیاسیکاری متهم کرد و گفت با تصور اینکه روند عادی پرونده ممکن است منتهی به محکومیت آنها شود، تلاش کردند موضوع را سیاسی جلوه دهند. رییس قوه قضاییه ایران ادامه داد: "اگر قرار باشد هر کسی که برایش کیفرخواست صادر میشود، بست بنشیند دیگر سنگ روی سنگ بند نمیشود."
حق نشر عکس Tasnim Image caption رئیس قوه قضائیه محمود احمدینژاد و چهار وزیر دولت او را به حمایت از بابک زنجانی، مجرم اقتصادی محکوم شده به اعدام، متهم کردآقای آملی لاریجانی بدون نام بردن از محمود احمدینژاد درباره مطرح شدن بعضی ادعاها علیه اعضای خانوادهاش گفت: "همین آقا در جلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام به دبیر شورای عالی امنیت ملی میگوید 'از جاسوسی دختر فلانی [رییس قوه قضاییه] چه خبر؟' ایشان پاسخ میدهد که این ماجرا از اساس دروغ است. به او میگوید 'شما مطلع نیستید، ما اطلاع دقیق داریم که وی بازداشت است و آدرس دقیق محل بازداشت وی را هم میدانیم.' آخر میشود انسان این مقدار دروغ بگوید و از مسیر انصاف و تقوی دور شود؟"
او همچنین محمود احمدینژاد و چهار وزیر دولت او را به حمایت از بابک زنجانی، مجرم اقتصادی محکوم شده به اعدام، متهم کرد و گفت به درستی این گزارشها "یقین" ندارد؛ اما با اعدام بابک زنجانی مشکلی حل نمیشود چون باید پول مردم بازگردد.