شناسهٔ خبر: 22946392 - سرویس سیاسی
منبع: جهان نیوز | لینک خبر

اساسنامه جامعه روحانیت مبارز تغییر کرد

صاحب‌خبر -
به گزارش جهان نيوز، حجت‌ الاسلام غلامرضا مصباحی مقدم در نشست خبری که صبح امروز در محل تشکل برگزار شد با اشاره به تغییرات صورت گرفته در اساسنامه جامعه روحانیت اظهار داشت: در مصوبه آخرین جلسه جامعه روحانیت بعد از 10 سال مجدداً اساسنامه جامعه مورد بازنگری قرار گرفت و به روز شد. 

مصباحی مقدم با بیان اینکه فصل اول اساسنامه به استثنای ماده 6 تغییری نکرده است ادامه داد: در ماده 6 یک سری اصلاحات جزیی صورت گرفت و تعریف شد که جامعه روحانیت نهادی روحانی،‌انقلابی، فرهنگی،‌سیاسی،‌اجتماعی، مردمی، مستقل و فراجناحی است که هدف آن حفاظت از ارزش‌های اسلامی و انقلابی محسوب می‌شود و ویژگی انقلابی و مردمی به این بند اضافه شد. 

سخنگوی جامعه روحانیت مبارز با بیان اینکه با اضافه کردن این جامعه کار ویژه جامعه روحانیت به دقت مشخص شده است، افزود: جامعه روحانیت نهادی انقلابی در برابر روحانیونی است که رویکرد انقلابی ندارند و مردمی بودن به معنای جایگاه این تشکل در بین مردم است. 

وی ادامه داد: ما نمی‌خواهیم کارهایی که روحانیون در همه جا انجام می دهند را انجام دهیم بلکه درصددیم که از اصول و ارزش‌های نظام محافظت کنیم که این موضوع هم کار ویژه جامعه روحانیت را تعریف و هم محدودیت‌های آن را مشخص می‌کند. 

مصباحی مقدم با اشاره به تغییرات بند هفتم تصریح کرد: تلاش برای سازماندهی روحانیت شیعه و رشد و  اعتلای آن تغییراتی را اعمال کرده‌ایم و واژه تلاش به این بخش  اضافه شد؛چرا که تلاش برای این موضوع یک انتظار متوازن است که جهت این سازماندهی مهم است، البته روحانیت به صورت سازماندهی شده در ائمه جمعه و جماعات وجود دارد که اینها ربطی به جامعه روحانیت ندارد. 

سخنگوی جامعه روحانیت مبارز با بیان اینکه بند مربوط به تحکیم مبانی انقلاب اسلامی و دفاع همه جانبه از دستاوردهای آن و نیز ترویج راهبردهای امام و رهبری تغییری نداشته است، یادآور شد: در یکی دیگر از بندها تغییراتی صورت گرفته، قبلا بر لزوم گسترش فضائل اخلاقی در جامعه صحبت شده بود که علی‌القاعده این هدف کارویژه ما نیست بلکه هدف هر فرد روحانی است؛ در این بند بر لزوم گسترش فرهنگ اسلامی در جامعه و مقابله با انحرافات، فکری، فرهنگی و اخلاقی تاکید شده است. 
وی با بیان اینکه نظارت بر عملکرد مسئولان نظام و فعالیت حوزه‌های علمیه و نقد عالمانه و خیرخواهانه در جهت منافع و مصالح مردم از دیگر بندهایی است که تغییر داشته و کلمه خیرخواهانه جایگزین دلسوزانه شده است، گفت: در بند 8 بر لزوم ارتباط جامعه روحانیت با سایر مذاهب اسلامی در جهت تحقق اهداف سیاسی و اجتماعی تاکید شده است. 

مصباحی مقدم همچنین تاکید کرد: بند 10 اساسنامه مبنی بر تاسیس موسسات عام‌المنفعه حذف شد و ما این را کارویژه خود نمی‌دانیم؛ بنابراین مجموع این حذف و اضافه‌ها ابتدا در کمیسیون سیاسی و سپس در صحن جامعه روحانیت تصویب شد. 

سخنگوی جامعه روحانیت مبارز درباره گفت‌وگو با سایر گروه‌های سیاسی اظهار داشت: ما در راستای اهداف جامعه روحانیت از گفت‌وگو با گروه‌های سیاسی و احزاب استقبال می کنیم اما آنچه مهم است وحدت و انسجام ملی در سایه رهبری است و بنده خود به عنوان سخنگوی جامعه روحانیت چند گفت‌وگو با برخی از افراد در جریانات مختلف داشته‌ام. 

وی درباره مصوبه پولی بانکی در مجمع تشخیص گفت: ما اخیرا 9 جلسه را در این زمینه در کمیسیون اقتصادی داشته‌ایم و مباحث پولی و مالی با حضور نمایندگان بانک مرکزی و قائم‌مقام این نهاد برگزار شد که البته هنوز در خود مجمع گزارش آن ارائه نشده است. 

مصباحی مقدم درباره حضور روحانی در جلسات جامعه روحانیت خاطرنشان کرد: دعوت‌نامه‌ها به صورت مرتب برای آقای روحانی ارسال می‌شود اما به خاطر شرایط امنیتی جهت حضور در مجامع محدودیت دارد و هنوز تصمیمی در این باره گرفته نشده است. 

سخنگوی جامعه روحانیت مبارز در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران درباره دعوت از قالیباف به جامعه روحانیت گفت: ما بنا نداشتیم از ایشان دعوت کنیم و بحثی هم در مورد نواصولگرایی نشده است. 
وی در ادامه مساله عدالت را یک موضوع اساسی و فراگیر دانست و عنوان کرد: همانطور که قرار شده توزیع یارانه فقط باید به خانواده‌های نیازمند تعلق بگیرد که البته رفتار کمیته امداد باید مبتنی بر توانمندسازی باشد و از سوی دیگر بنیاد برکت وابسته به سازمان اموال تملیکی که زیر پوشش دفتر رهبری است تاکنون تعداد زیادی مدرسه ساخته و این حمایت از عدالت آموزشی در کشورمان دارد. 
مصباحی مقدم در پاسخ به سوال خبرنگار فارس، درباره اختصاص دادن 5 میلیارد و 700 میلیون به احزاب در ردیف بودجه سال 97 و از سوی دیگر عدم اختصاص بودجه طبق مصوبه برنامه ششم، گفت: من به شخصه معتقد نیستم که احزاب باید از دولت یارانه بگیرند چرا که احزاب باید مستقل باشند تا حریت آنها حفظ شود؛ وقتی حزبی از ناحیه دولت تامین مالی می‌شود به راحتی نمی‌تواند منتقد دولت باشد اما از نظر اجرایی باید این لایحه به اجر دراید و احزاب این موضوع را از سازمان برنامه مطالبه کنند. 

سخنگوی جامعه روحانیت مبارز در پاسخ به سوالی که چرا شما مسئولیت اقدامات احمدی‌نژاد را قبول نمی‌کنید، گفت: ما سال 84 از احمدی‌نژاد حمایت نکردیم و در دور اول حامی آقای هاشمی بودیم و در دور دوم نیز از هیچ کاندیدایی حمایت نکردیم؛ احمدی‌نژاد خود را مبعوث اصولگرایان نمی‌داند و از سوی دیگر ما نیز مسئولیت کاندیداتوری او را برعهده نگرفتیم؛ علاوه بر این اقتضای اصولگرایی پایبندی به اصول است و بعد از انحراف افراد از آنها حمایت نمی‌شود. 

وی با بیان اینکه برخی از اصولگرایان از او حمایت کردند اگر مسئولیت امروز وی را نمی‌پیذدرند حداقل باید با او ابراز فاصله و برائت کنند، گفت: ما در جلسات جامعه روحانیت رفتارهای  احمدی‌نژاد را مهم نمی‌دانیم که بخواهمی به آن بپردازیم و معتقدیم احمدی‌نژاد به دنبال مطرح کردن خود است. 
مصباحی مقدم درباره اختلاف سلیقه جامعتین که مورد سوال یکی از خبرنگاران قرار گرفت، گفت: حضرت امام با انشعاب مجمع روحانیون از جامعه روحانیت موافقت کرده و آن را یک اختلاف سلیقه و نه اختلاف در اصول نامیدند؛ حدود سال 83 رهبر انقلاب از جامعه مدرسین،‌جامعه روحانیت و مجمع روحانیون به صورت جداگانه دعوت و به ما تاکید کردند که با سایر تشکل‌های روحانی جلسه‌ای مشترک و گفت‌وگو داشته باشیم. 

سخنگوی جامعه روحانیت مبارز ادامه داد: بنابراین جامعه روحانیت بعد از این اتفاق در قم نشستی را برگزار و از جامعه مدرسین و مجمع روحانیون نیز دعوت کرد اما در جلسه تهران که به میزبانی آیت‌الله امامی کاشانی برگزار شد و حتی تشکل دیگر نیز حضور داشتند آقای کروبی به عنوان لیدر مجمع روحانیون گفت نمی‌شود که ما با یکدیگر بنشینیم و گفت‌وگو کنیم چون شما برخلاف ما در جایگاه قدرت هستند و شورای نگهبان ، قوه قضاییه و تریبون نماز جمعه دست شما است، مرحوم آیت‌الله مهدوی کنی در پاسخ به کروبی گفت که اینها جایگاه جامعه روحانیت نیست بلکه ما به عنوان یک تشکل باهم صحبت می‌کنیم و اگر با این نهادها مشکلی دارید با خودشان حل کنید. 

وی یادآور شد: این حرف‌های آقای کروبی بوی ناسازگاری می داد و زمانی هم که قرار شد مجمع روحانیون میزبان جلسه بعدی باشد آنها استقبال نکردند؛ البته آنچه بیشتر موجب شکاف شد انتخابات 88 بود که انتظار داشتیم دوستان به رای مردم خضوع کنند. 

مصباحی مقدم با بیان اینکه ما خبر داریم که آقای موسوی که معترض بود تقلب با آن وسعت را نپذیرفت یادآور شد: ایشان این موضع را به صراحت اعلام نمی‌کند در حالی که اگر فاصله‌ها کاهش می‌یافت این استخوان لای زخم باقی نمی‌ماند؛ به هر حال ما برای نزدیک شدن تشکل‌های روحانی نیازمند مواضع اصلاحی در تندروی‌های گذشته هستیم. 

سخنگوی جامعه روحانیت مبارز در عین حال افزود: ممکن است مردم فکر کنند که چرا روحانیون تا قبل از پیروزی انقلاب یکپارچه بودند اما بعد از انقلاب چند تکه شدند، البته جدایی مجمع روحانیون از جامعه روحانیت مصلحت امام بود و گفتند که این اختلافات سلیقه‌ای است. 

وی در ادامه در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران اصلاح‌طلب مبنی بر اینکه چرا در سال 88 بعد از مناظره علیه احمدی‌نژاد بیانیه‌ ندادید، گفت: یک بیانیه علیه صحبت‌های اشتباه احمدی‌نژاد از سوی جامعه روحانیت ورق را برمی‌گرداند ان هم در مقابل رقیبی که مطلقا قبولش نداشتیم. 

مصباحی مقدم در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار فارس درباره مطالبه مردم برای محاکمه و مجازات سران فتنه به خاطر اتفاقات سال 88 گفت: شورای امنیت و قوه قضاییه وظایف خود را درباره محاکمه و مجازات آنها دنبال می‌کنند. 

سخنگوی جامعه روحانیت مبارز در پاسخ به سوال دیگری درباره جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی تصریح کرد: بنده در جریان تصمیم‌گیری‌های جمنا نیستم اما درباره شکل‌گیری آن برخی از دوستان با ایت‌الله موحدی کرمانی صحبت کردند و گفتند که ما از روش‌های دیگری که فراگیرتر بوده و جاذبه بیشتری دارد استفاده میکند.

منبع: فارس