شناسهٔ خبر: 22909358 - سرویس استانی
منبع: تسنیم | لینک خبر

معاون ستاد کشوری مبارزه با موادمخدر در اهواز:

مشکلات اجتماعی و زیست محیطی استان خوزستان در افزایش آمار اعتیاد موثر است

معاون ستاد مبارزه با موادمخدر کشور گفت: ریزگردها، عدم امنیت اجتماعی و شغلی و سختی‌کار از زمینه‌های گسترش اعتیاد و آسیب‌های اجتماعی در استان خوزستان است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، پرویز افشار امروز در جلسه کمیته فرهنگی و پیشگیری و سازمان‌های مردم نهاد شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان خوزستان با بیان اینکه اقدامات خوبی در زمینه پیشگیری از مواد مخدر در سطح خوزستان انجام شده، اظهار داشت: کارهای زیربنایی در دست اقدام است که می‌تواند پایه بسیار خوبی برای آینده کاری همه ما باشد.

وی با اشاره به اینکه هرکاری بدون مطالعه انجام شود به مقصد نخواهد رسید، افزود: امروزه وضعیت آسیب‌های اجتماعی به خصوص اعتیاد در دنیا وضعیت ویژه‌ای شده به طوری که دنیا معتقد است که این موضوع رو به گسترش است از این رو همه کشورها در پی مهار و کاهش خطرات و آسیب‌های اعتیاد هستند.

معاون ستاد مبارزه با موادمخدر کشور با تاکید بر اینکه تحقق مهار و کاهش خطرات اعتیاد نیازمند همه‌جانبه‌نگری است بنابراین نگاه‌ها باید عوض و همه‌جانبه شود، بیان کرد: به همان اندازه که مقابله با عرضه اهمیت دارد کاهش تقاضا نیز مهم است.

وی به بحث کاهش تقاضا در سطح کشور اشاره کرد و گفت: مقام معظم رهبری در زمینه بحث اعتیاد فرموده‌اند که باید پیشگیری را در اولویت اصلی قرار دهیم و حتی اگر 50 درصد بودجه‌ها به سمت پیشگیری برود راه را اشتباه نرفته‌ایم.

ضرورت انجام کارهای نوآورانه با اثربخشی زودهنگام

افشار هدف‌گذاری استان در زمینه پیشگیری را مناسب دانست و عنوان کرد: طرح‌های پیاده شده در زمینه پیشگیری در سطح استان باید از حالت پایلوت خارج شوند و به کل استان تعمیم یابند.

وی خاطرنشان کرد: خوزستان دارای 5 میلیون جمعیت است که یک میلیون از این تعداد جمعیت دانش‌آموزان استان را تشکیل می‌دهد که با احتساب تقریبا 2 میلیون والد برای این دانش‌آموزان می‌توان گفت آموزش‌وپرورش با 3 میلیون جمعیت گلوگاه بسیار خوبی برای اجرای طرح‌ها و آموزش‌های پیشگیرانه است.

معاون ستاد مبارزه با موادمخدر کشور با بیان اینکه طرح توانمندسازی را به همه مقاطع تحصیلی توسعه دهیم تصریح کرد: مسئولان در مراکز علمی از جمله دانشگاه‌ها و نیز برخی سازمان‌ها و دستگاه‌ها از جمله بهزیستی اولویت کاری در زمینه پیشگیری را در محیط‌های آموزشی قرار دهند.

وی به ضرورت انجام کارهای نوآورانه کاملا موثر با اثربخشی زودهنگام اشاره کرد و افزود: مقام معظم رهبری نیز در این زمینه فرموده‌اند که از چنین اقداماتی حمایت کنید.

طرح کاج در کارگاه‌های تولیدی اجرایی شود

افشار توسعه طرح‌های پیشگیرانه در تمام سطح تحصیلی را مهم دانست و گفت: ادامه طرح توانمندسازی دانش‌آموزان، والدین و مربیان در استان اجرایی شود همچنین طرح جی‌آی‌اس به نحو احسن در استان اجرایی شود.

وی با بیان اینکه طرح تحکیم بنیاد خانواده به مراکز بیشتری توسعه داده شود، یادآور شد: مداخلات باید زودرس شوند چرا که بیشترین شکل‌گیری شخصیت در دوران کودکی است بنابراین طرح‌های توانمندسازی باید از سنین پایین آغاز شود.

معاون ستاد مبارزه با موادمخدر کشور خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه خوزستان استانی صنعتی، پتروشیمی و نفتی است در جلسات قبل نیز تاکید شد طرح کاج (کاربست اجتماعی جامعه کار و تولید) در کارگاه‌های تولیدی 50 تا 500 نفره اجرایی شود.

وی توضیح داد: شاید یکی از علت‌هایی که میزان اعتیاد در خوزستان بالا رفته سختی کار باشد چرا که سختی کار، ریزگردها، عدم امنیت اجتماعی و شغلی و بسیاری دیگر از عوامل می‌‎توانند دست به دست هم دهند و موجب اعتیاد و بروز آسیب‌های اجتماعی شوند.

سران قوا باید فکری ویژه برای خوزستان کنند

افشار اعتیاد و بروز دیگر آسیب‌های اجتماعی را آئینه وجود دیگر مسائل و مشکلات دانست و گفت: پرداختن به این ریشه‌هایی که سبب بروز آسیب‌های اجتماعی می‌شود بسیار مهم است اما ممکن است در قدرت من و شما نباشد بنابراین حاکمیت باید در این زمینه فکری اساسی برای استان خوزستان کند.سران قوا باید فکری ویژه برای خوزستان کنند.

وی با بیان اینکه همه ما باید وظایفان را به نحو احسن انجام دهیم، بیان کرد:  مشارکت‌جویی و حس همکاری را در بین مردم با استفاده از رسانه‌ها به ویژه صدا و سیما برای تشکیل سازمان‌های غیردولتی مورد توجه قرار داده شود.

معاون ستاد مبارزه با موادمخدر کشور تاکید کرد: مصوبه‌هایی که تاکنون داشته‌ایم باید همه اجرایی شوند.

انتهای پیام/