شناسهٔ خبر: 22794675 - سرویس اقتصادی
منبع: روزنامه اطلاعات | لینک خبر

بررسی عوامل تاثیر گذار بر صعود تاریخی شاخص بورس

صاحب‌خبر -
 

معاون ناشران و اعضای شرکت بورس تهران گفت: کاهش نرخ سکه، نرخ ارز و سود بانکی سه عامل اثرگذار از جمله عوامل تقویت بازار سرمایه است که در صورت افزایش تعداد عرضه و تقاضا، ورود و خروج و حفظ نقد شوندگی،عامل این رشد پایدار خواهد بود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)، برنامه “تیتر امشب” شبکه خبر با حضور روح الله حسینی مقدم معاون ناشران و اعضای شرکت بورس تهران، بهروز خدارحمی کارشناس بورس و عبدالمجید دهقان کارشناس بورس به عنوان مهمان روی خط برگزار شد، به رشد بازار سرمایه برگزار شد. در ابتدای این برنامه روح الله حسینی مقدم گفت: رشد بورس طی ماه های اخیر با کیفیت ترین رشد در چند سال اخیر بوده این دوره بیش از ۱۶ درصد رشد را تجربه کرده که علت آن سودآوری شرکت ها است و باعث تغییرات مثبت بر شاخص شده است. وی با بیان اینکه از ابتدای سال شاهد رشد ۱۶ درصدی بوده ایم، گفت: در مقایسه سال های ۹۶ و ۹۵ به طور متوسط ۳۵ درصد عملکرد شرکت ها در شش ماهه سال ۹۶ نسبت به شش ماهه سال ۹۵ بهتر بوده است.
معاون ناشران و اعضای شرکت بورس تهران افزود: نرخ ارز یک متغیر اثر گذار در بازار سرمایه است و بخش قابل توجهی از شرکت ها صادرات محورند و برخی واردات محور که بالا و پایین رفتن نرخ ارز در بازار تاثیر گذار است.
بهروز خدارحمی کارشناس بازار سرمایه هم گفت: مجموعه اصلاحات اقتصادی در چند سال گذشته که در بخش شبکه بانکی و موسسات رخ داده این را نشان می دهد که سرمایه گذاران به سمت بازاری می روند که نشانی از سوداگری ندارد.
این کارشناس بورسی ادامه داد: از ابتدای سال روند داد و ستد در بازار سرمایه به سمت تحلیل در حرکت است و در نتیجه اکنون سهام و صنایعی پیشرو هستند که وضع بنیادی خوبی دارند مجموع اتفاقاتی که افتاده است این امید و نوید را می دهد که بازار از هوشمندی برخوردار شده و روند پایدار رو به رشدی را شاهد باشیم.
وی افزود: این دوره جزو دورانی است که سرمایه گذاران سهامی را انتخاب کرده اند که شایسته رشد هستند صنایعی که فرصت های رشد بهتری داشته اند مورد توجه بیشتر بودند و صرف نظر از کوچک و بزرگ بودن، فرصت بهبود دارند.
حسینی مقدم هم در ادامه گفت: در رشد اخیر بازار سرمایه گروه فلزات اساسی و سپس فراورده های نفتی تاثیر بیشتری داشته اند در سایر صنعت ها رشدی معادل این صنایع نداشته ایم.
سپس ولی نادی قمی کارشناس بورس در ارتباط تلفنی با بیان اینکه خیلی از کارشناسان هم پیش بینی کرده بودند که در شش ماهه دوم سال رونق در بازار سرمایه داشته باشیم، گفت: قیمت نفت، مس و سهام در جهان افزایش یافته و تحت تاثیر بازار های جهانی بازار سهام و صنایع وابسته به قیمت های جهانی پیش افتاده اند این شرایط می تواند مقدمه ای در تحول اقتصادی باشد که خوشبینی به توسعه بازار سرمایه را به دنبال دارد.
عبدالمجید دهقان کارشناس بورس در ارتباط تلفنی گفت: قیمت های جهانی و نرخ ارز از دلایل اصلی رشد بازار سرمایه بوده همچنین کاهش نرخ سود بانکی از سوی بانک مرکزی که موجب شد سرمایه ها به سمت بازار سرمایه حرکت کند هم عامل تاثیرگذار بوده است همه به دنبال پایداری و ثبات در بازار بورس و سرمایه هستیم.
به گفته وی ضروری است برای تداوم این رشد، بازار در شرایط رقابتی باشد. در عین حال، افزایش تعداد عرضه کننده و متقاضی و ورود و خروج در رونق بورس تاثیر اساسی دارد.
در ادامه حسینی مقدم به اقدامات مثبت انجام شده طی ماه های اخیر اشاره کرد و گفت: یکی از مهمترین رسالت های سازمان بورس تغییرات دستورالعمل نقدشوندگی بود و اصلاح دستور العمل نحوه توقف و بازگشایی نمادها گام جدیدی در رونق بازار و افزایش نقدشوندگی محسوب می شود.
خدارحمی هم در پاسخ گفت: حتی اخبار خوب در تغییر و در راستای نقد شوندگی تاثیر مثبتی بر بازار سرمایه داشته و حفظ نقدشوندگی برای مشارکت کنندگان اثر خوبی خواهد داشت.
حسینی مقدم در ادامه گفت: ما به عنوان متولیان بازار سرمایه لوایحی برای اصلاح قانون بازار آماده کرده ایم، از صنایع حمایت می کنیم و همچنین با بازارهای بین المللی و همسایگان ایران ارتباط بیشتری نسبت به گذشته داریم و ضروری است شرکت ها هم با استانداردهای بین المللی کار کنند تا در سطح بین المللی هم شاهد رشد بهتر و رونق بیشتر بازار سرمایه باشیم.
دهقان کارشناس بورس در ادامه گفت: زمانی که مستقیما سرمایه های خرد را به سمت بازار سرمایه هدایت کنیم دلالان حذف می شوند اما وقتی به فضای بانکداری می بریم مشکلات بیشتر خواهد شد، بنابراین با تقویت بازار سرمایه و شفافیت بیشتر، روند توسعه این بازار تسهیل می شود.
خدارحمی حافظه بلندمدت بازار سرمایه و توان پیش بینی سرمایه گذاران از وضع آینده بازار سرمایه را دو ویژگی مهم دانست و ادامه داد: اخبار مثبتی همچون افزایش نقدشوندگی، کوتاه شدن توقف و بازگشایی نمادها و اخباری از این دست تاثیر مثبت بر بازار سرمایه داشت و آن را از سایر بازارهای رقیب متمایز کرده و اکنون روند صعودی شروع شده است.
عبدالمجید دهقان کارشناس بورس ضمن آنکه به سرمایه گذاران توصیه کرد از فضای شایعه دوری کنند و با اتکا به تحلیل و دید بلند مدت داد و ستد کنند، گفت: اقتصاد کشور پول محور است و شفافیت بیشتر بازار سرمایه هدایت گر سرمایه به بورس خواهد بود.
خبر دیگر اینکه مدیرعامل کارگزاری بانک سامان گفت: رشد شاخص تا پایان سال همچنان مثبت ارزیابی می شود البته شاهد نوسانات دوره ای، اصلاح و استراحت خواهیم بود که در پی آن آهنگ رشد مجدد آغاز می شود،این پیش بینی مشروط به حفظ شرایط فعلی است و چنانچه تغییری در جهت مثبت یا منفی در سطح بین المللی رخ دهد بازار سرمایه به سرعت در هر دو جهت به آن واکنش نشان خواهد داد به ویژه در شرایط منفی چون بازار سرمایه یکی از حساس ترین بازارها نسبت به بازارهای رقیب در جهان است.
حمیدرضا مهرآور مدیرعامل کارگزاری بانک سامان درباره شرایط فعلی بازار سرمایه به اجرایی شدن فرمان مقام معظم رهبری و برجام اشاره کرد و به پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)، گفت: اتفاقات خوبی ناشی از اجرایی شدن برجام افتاد که نتیجه آن کاهش یافتن بخشی از مشکلاتی بود که صنعت بانکداری در داخل برای جابجایی منابع مالی با آن مواجه بود.
رئیس هیات مدیره کانون کارگزاران در ادامه افزود: پس از برجام، معاملات و ارتباطات بین المللی برای شرکت ها بهتر شده و صادرکنندگان امکان راحت تری برای صادرات پیدا کرده اند و نقل و انتقال پول مانند گذشته با مشکلات مواجه نیست.
کارشناس بازار سرمایه در ادامه به افزایش قیمت کامودیتی ها در بازارهای بین المللی اشاره کرد و گفت: افزایش قیمت برخی محصولات گروه کانی های فلزی، فلزات اساسی مانند روی و مس، معدنی ها و سنگ آهنی ها به افزایش فروش و سودآوری این دسته از شرکتها در داخل کشور کمک کرد.
مهرآور در ادامه به وضع شرکت های پالایشی و پتروشیمی اشاره کرد و گفت: نرخ دلار طی چند سال گذشته متناسب با نرخ تورم رشد نکرد همین امر این زمینه را ایجاد کرد که با رشد ۱۰ تا ۱۵ درصدی نرخ ارز طی چند ماه اخیر و عبور آن از ۴ هزار تومان برای شرکت های صادارت محور مانند پترو پالایشی ها سودآوری بالا ایجاد شود. وی تصریح کرد: شاید در صنعت خودرو این اتفاقات اثر مثبت قابل توجهی روی سودآوری این شرکت ها نگذاشته باشد اما افزایش تولید و فروش شرکت های خودروسازی به نسبت سالهای قبل بسیار قابل توجه و چشمگیر است.
مدیرعامل کارگزاری بانک سامان با بیان اینکه همه این اتفاقات در کنار قاطعیت بانک مرکزی در کاهش نرخ بهره بانکی می تواند برای بازار سرمایه نتیجه بخش باشد و انتظار رشد پایدار و مستمر بازار را به اذهان متبادر کند، خاطر نشان کرد: از آنجایی که عوامل مثبت نامبرده منهای نرخ ارز، قرار نیست لغو شود پس همچنان انتظار می رود شرایط رو به بهبود باشد و دلیلی بر ایجاد خدشه و خلل در نظم فعلی وجود ندارد.
مهرآور پیش بینی کرد: رشد شاخص تا پایان سال همچنان مثبت باشد، البته شاهد نوسانات دوره ای، اصلاح و استراحت خواهیم بود که در پی آن آهنگ رشد مجدد آغاز می شود البته این پیش بینی مشروط به حفظ شرایط فعلی است و چنانچه تغییری در جهت مثبت یا منفی در سطح بین المللی رخ دهد بازار سرمایه به سرعت در هر دو جهت به آن واکنش نشان خواهد داد. به خصوص در شرایط منفی چون بازار سرمایه یکی از حساس ترین بازارها نسبت به بازارهای رقیب در جهان است.
کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: سهامداران خرد اگر دانش لازم در خصوص بازار سرمایه را ندارند بهتر است با مشورت کارشناسان، واحدهای صندوق های سرمایه گذاری مشترک را خریداری کنند که مدیران آن افراد خبره و با تجربه در بازار سرمایه و شرایط پیرامونی بازار هستند.
رئیس هیات مدیره کانون کارگزاران در پایان تصریح کرد: چنانچه سهامداران از دانش کافی برخوردار هستند و می توانند بطور مستقل خرید و فروش هایشان را مدیریت کنند پرتفوی متنوعی را برای پوشش ریسک های سیستماتیک تشکیل دهند. همچنین حتماً اخبار را مد نظر داشته باشند و از همه مهمتر اینکه کوتاه مدت خرید نکنند و مقداری افق دید سرمایه گذاری خود را بلند مدت تر کنند.